In English
Takaisin

FIN & RUS MVA DIRLIAN NICE SURPRISE "Kirsti"

15.4.1999 - 11.1.2011

Lonkat: C
Silmät: OK (4/2005)

3 x SERT (Suomi)
SERT (Venäjä)
2 x ROP
VSP
ROP-veteraani
VSP-veteraani
titteli

Hyväksytty taipumuskoe

Omistaja Maarit Ruotsalainen, Kaarenkylä

Kirsti

© Suvi Lindholm

Sukutaulu

INT&FIN&EST CH JWW-98 BaltW-00 EstW-02 Kastalian Touchdown A INT&FIN&EST CH Llawen Gopher A1 FIN CH Rwyn Zorbas X*
FIN CH Engwell´s Tales in Red B1
INT&FIN&EST CH ESTW-96 Hammalgårdens Ferris-Wheel H NORW Sh CH NORW-90 Ferndel Fun at Inu-Goya H
Weslave Wild Saffron H
INT&FIN&EST CH ESTW-98 Rocbee Victoria Cross C FIN CH Rocbee Private Soldier A FIN CH Amityvill´s Tuneful Fox X*
INT&FIN&EST CH ESTW-97 Rocbee Made in Gruvsta A2
EuJW-91 Rocbee Quibble Dibble B FIN CH Twist and Swoop C1
INT&FIN&NORW CH Sprightly Ruby Red X*

Kirstin 3 pentuetta

Kirsti

Kirsti on koiraperheemme pikku prinsessa, hellä ja lempeä, hellitty ja lellitty, niin oman emänsä Tyynen ainaisena lempipentuna ja ikuisena "vauvana" kuin emäntänsä "pienenä" sylikoirana. Kuten aina, rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja Kirstilläkin niitä riittää... Kirsti, Kippana, Misti, Missu ja Misu, lienevät käytetyimmät.

Pentueita Kirstillä on ollut kolme, Dirlian P-pentue seurauksena kuumasta romanssista Aku-herran kanssa Joensuun paukkuvissa -30 asteen pakkasissa uutena vuotena 2002 , sekä Dirlian Q-pentue isänä ruotsalaisherrasmies Dante. Syyskuussa 2005 matkasimme Iisalmeen tapaamaan Nuusku-herraa, onnistuneiden treffien seurauksena marraskuussa 2005 näki päivänvalon Kirstin viimeinen pentue, S-pentueemme. Pentunsa Kirsti on hoitanut kiitettävällä tarmolla ja innolla, saihan se tosin hiukan harjoitella pentujen hoitoa jo O-pentueemme kanssa, hoidellessaan pikkusisaruksiaan yhdessä Tyyne-mamman kanssa.

Kuten jokaisella itseäänkunnioittavalla walesilla, myös Kirstillä on omat "erikoisuutensa". Se esimerkiksi nauttii jonkinasteista kuuluisuutta kotikulmillaan palloiluharrastuksensa ansiosta. Kirsti rakastaa palloja, ei niinkään niiden heittelyä tai noutoa, vaan niiden kuljettelua mukanaan vuoronperään sisälle ja ulos. Erityisen tärkeitä Kirstille ovat omat vinkupallot jotka vinkuvat ah niin ihanasti. Jos tiellä talomme vieritse kulkee joku, hakee Kirsti jonkun nykyään jo melko laajasta pallokokoelmastaan ja saattelee ohikulkijat juosten pitkin aidanviertä rakasta palloaan vingutellen.

Kirsti on myös taitava huijari. Jos sohvamme on ylikansoitettu, eikä tilaa kertakaikkiaan vielä yhdelle Kirsti Kippanalle löydy, hiippailee Kirsti hiljakseen toiseen päähän taloa, ja nostaa siellä äläkän, jonka perusteella luulisi pihalla olevan vähintäänkin karhun. Tämä konsti tepsii aina vaan, sohva tyhjenee, kun muu koiraväki rymistää päätyikkunaan olemattomia mörköjä haukkumaan, ja sillä välin sipsuttelee Kirsti sievästi muina koirina sohvan luo, ja lyön vaikka vetoa, että jos se osaisi puhua, se sanoisi viattomasti "Kappasta vaan, sohva näyttääkin olevan vapaana", hyppää sohvalle, asettuu maate ja huokaisee syvään äärimmäisen itseensätyytyväisen näköisenä.

Kirsti Kirsti