In English
<- Takaisin

INT, FIN&EST MVA EST-V-02 Dirlian Moonlight Molly "Veera"

1.6.1997 - 27.9.2006

Lonkat: C
Silmät: ei tutkittu

3 x SERT
SERT (Eesti)
CACIB (Suomi)
CACIB (Viro)
2 x ROP
4 x VSP
RYP-2
titteli

Hyväksytty taipumuskoe

Omistaja Maarit Ruotsalainen, Kaarenkylä

Veera

Sukutaulu

FIN CH Don´s On Track A NORDW-95,W-93 Don´s Thunderstorm H Dalati Sant H
Weslave Winter Breeze H
Beradene the Winter Breeze H Mountain Laurel of Haregate
Beradene the Tawny Owl
INT&FIN&EST CH ESTW-98 Rocbee Victoria Cross C FIN CH Rocbee Private Soldier A FIN CH Amityvill´s Tuneful Fox X*
INT&FIN&EST CH ESTW-97 Rocbee Made in Gruvsta A2
EuJW-91 Rocbee Quibble Dibble B FIN CH Twist and Swoop C1
INT&FIN&NORW CH Sprightly Ruby Red X*
Veera

Veera on ollut tähänastisista koiristani se varsinainen "harrastuskoirani", sillä oli kaikkein suurin into miellyttää emäntäänsä, joten sen kouluttaminen oli helppoa.Kun vain aikaa kaikelta koiratouhulta ja muulta elämältä olisi jäänyt enemmän, tokoilu olisi ollut Veeran "oma" laji. Tosin Veeran miellyttämishalusta oli suuresti hyötyä myös näyttelyissä, Veera on ollut koiristani se, joka selvästi eniten näyttelytouhuista nautti, joten sen esittäminen oli siten myös aina todella helppoa ja hauskaa. Vuoden 2003 kesällä Veeralta löytyi isohko kasvain toisesta munuaisesta, jolloin koko munuainen poistettiin. Veera osoitti millainen taistelijaluonne oikein olikaan, ja toipui tuosta suuresta leikkauksesta suorastaan ällistyttävän nopeasti. Veera osoitti että hyvin sitä näyttää walesi yhdelläkin munuaisella pärjäilevän.

Kolmen vuoden kuluttua leikkauksesta tapahtui kuitenkin ikäviä asioita, luultavasti samaa alkuperää oleva kasvain aktivoitui uudestaan, ja levisi räjähdysmäisen nopeasti ympäriinsä, joten juuri mitään ei ollut tehtävissä, ja jouduimme jättämään haikeat jäähyväiset rakkaalle ystävälle.

Luonteeltaan Veera oli varsin hilpeä otus. Tuttuja kohtaan se oli väliin suorastaan tungettelevan rakastettava, puski itsensä kainaloon vaikka väkisin, vieraita kohtaan ensialkuun hieman pidättyväinen, mutta kunhan Veeraan tutustui ei ystävyydenosoituksille ollut loppua tulla. Ja sitten seuraavalla kerralla kun tavattiin, ei enää jälleennäkemisen riemulla ollut rajoja... Näistä "ansioista" jotuen Veera tunnettiin myöskin lempinimellä "Veera-Ystävä". Veeraa olisi voinut kyllä hyvällä omallatunnolla kutsua sohvachamppiooniksikin, sillä oli miltei yliluonnolliset kyvyt änkeä itsensä ties minkälaiseen koloon pienellä sohvallamme. Aina löytyi tilaa vielä yhdelle pienelle Veera-neidille. Toinen veeramainen piirre: jos joku asia ei arvoisaa neitiä muuten miellyttänyt, kiertyivät korvat somasti tötterölleen... Veera oli unohtumaton ystävä, suuresti rakastettu ja kaivattu.

Veera pentuna

Veera juhannuksena 1997
© Kai Lindqvist