In English
<- Takaisin

A-Pennut

25.03.2013

Pennut syntyivät 25.3.2013. Dara alkoi synnyttää hieman ennen puoltapäivää, näin sivusta seuranneesta kaikki näytti hyvin helpolta ja hieman vaille 3 tunnin päästä kaikki olikin jo ohi, ja 7 potraa ja pirteää pentua (3 urosta, 4 narttua) tullut maailmaan.

Pennut painoivat syntyessään 325-420g. Dara hoitaa uutta ihanaa perhettään suurella hellyydellä ja huolella, pennut ovat hyvin ahkeria syömäpuuhissaan ja laatikosta kuuluva mussutus on kiihkeimpään ruoka-aikaan melkoinen. Laatikossa önkii työnimiltään seuraavat pikkuiset: Atte, Alvari, Anselmi, Alli, Aini, Aija ja Anja, minkänimisiä heistä sitten isona omissa kodeissaan tulee, näyttää aika.

01.04.2013

Tänään vietettiin aprillipäivää pentujen 1 viikkois-syntymäpäivän ja viikkopunnituksen merkeissä. Pennut ovat pyöristyneet ihan silmissä, ja vaakakin sen kertoi. Anselmi on pitänyt asemansa pentueen suurimpana jötikkänä (760g) joskin Alvari kärkkyy ihan kannoilla. Toisessa päässä on valta vaihtunut, kun Atte on ahminut itsensä Aijan ohi joka siis on tällä hetkellä pentueen pienimmäinen, tai ainakin köykäisin, 620g painollaan. Tähän väliin 600g puolelle asettuu sitten muu tyttökaarti.

Dara hoitaa perhettään edelleenkin tarkkaan ja huolella, joskin on alkanut enemmän viihtyä meidän muiden seurassa välillä silloin kun pennut nukkuvat. Mutta heti kun pentulaatikosta kuuluu ääntä, lähtee Dara tarkistamaan tarvitaanko siellä ruokaa, vaipanvaihtoa tai molempia.

09.04.2013

Eilen vietetiin 2-viikkois-syntymäpäiviä, pennut ovat kasvaneet kovasti ja ovat reippaita ja jo aika vauhdikkaitakin kävelyharjoituksissaan, tosin nuo harjoitukset eivät kestä kauaa kunnes uni taas voittaa. Ohessa kuvia Anselmin känkkäränkkähetkestä, Dara lähti ulkoilemaan ja muut sisarukset jo sievästi alkoivat nukkumaan mutta jostain syystä Anselmia harmitti ja se taaperteli kitisten ympäriinsä terrorisoiden muiden nukkumista :).

Ja kuten kuvista näkyy, silmät alkavat olla kaikilta auki. Viikkopunnituskin suoritettiin, pennut painoivat 970-1190g, Aija on edelleen pienin, kärkeä pitävät tällä kertaa tasapelissä tuolla ihan omalla 100-luvullaan ahmattiherrat Anselmi ja Alvari.

16.04.2013

Pennut täyttivät eilen 3 viikkoa, ja jo paljon uusia asioita on tapahtunut pentujen elämässä. Ensimmäinen matolääke maisteltiin jo viime viikolla, massutus oli melkoinen. Ensimmäiset vieraat ovat jo käyneet pentuja ihastelemassa, ja loppuviikosta on odotettavissa loputkin pentujen tulevista omistajista kyläilemään. Juuri uusinta uutta on pennut vallannut vapaudenjano, pentulaatikon seinät ovat alkaneet olla esteenä suuren maailman välissä, ja kukin vuorollaan pennut nousevat laidalle kurkistelemaan, kiljuntakin on välillä kova.

Epäilemättä pentujen elintilan laajennus on aivan lähiaikojen ohjelmassa. Edelleenkin pennut kasvavat hyvää vauhtia. Tarkoista vaakalukemista on jo turha haaveilla pentujen keikkuessa vaa'alla milloin mitenkin vauhdikkaasti, mutta se nyt voidaan todeta, että kaikki ovat kasvaneet viikossa vähintään 500g, syöpöimmät hieman yli 550g, arvelisin että tällä hetkellä pulskin kaveri on Alvari, Anselmin tullesa ihan vanavedessä, Aija on edelleen pikkuisin.

22.04.2013

On 4.viikkoissyntymäpäivä-päivityksen aika, ja pentujen elämässä onkin kuluneen viikon aikana tapahtunut kaikenlaista jännää. Leikkikehä laajeni ja pienen alkuhämmennyksen jälkeen siellä olikin tosi kiva telmiä. Pentujen tulevia perheitä on käynyt paljon ipanoita ihastelemassa, valitettavasti kasvattaja kaatui jo toistamiseen petin pohjalle sairastamaan lyhyen ajan sisällä ja jouduttiin viimeisiä vieraita siirtämään, mutta eiköhän tässä piakkoin päästä treffailemaan loppujenkin kanssa. Kiinteään ruokaan tutustuminen aloitettiin jauhelihatarjoilun merkeissä, sehän maistui valtavan hyvin ja aiheutti valtavan ruuhkan ruokavadilla, sittemmin ihan tavallista penturuokaakin on maisteltu ja maukkaaksi sekin havaittu.

Mamman maitobaari on silti kova juttu, ja ryysäys sinne on yhä melkoinen. Ruuan jälkeen sitten vähän tepastellaan ympäriinsäja leikitään, kunnes alkaa pieniä haukotuttaa ja Nukkumatti vie mukanaan. Myös hampaat ovat nyt jo todellakin puhjenneet, ja pieniä piikkihampaita kokeillaan kaikkeen mahdolliseen... Olen nyt lomalla vappuun asti, joten puppekamera saattaa hyvinkin olla päällä lomapäivinä jo aamusta asti.

30.04.2013

Jälleen on viikko vierähtänyt eteenpäin, ja pennut täyttivät eilen jo viisi viikkoa. Kaikenlaista jännää on taas viikolla tapahtunut pentujen maailmassa, vieraita on käynyt edelleen, joskin pikku porsaat ovat yleensä vedelleet sikeitä unia vieraiden aikaan, onneksi puppekamerasta näkee että kyllä ne välillä riehuvatkin niin että aluset lentävät! Nyt on tilaakin riehua, koska vapun kunniaksi pikkuväki pääsi isoon pentukarsinaan temmeltämään, samalla käyttöön tuli "pentuvessa" jota on kovasti ihmetelty ja alkuhämmästelyn jälkeen peuhattu innokkaasti mutta on sinne vahingossa jo jotain osunutkin, joten ehkäpä se vielä täyttää tehtävnsä.

Ruokaa syödään suurella innolla ja Darakin vielä käy imettämässä muksuja muiden kiireidensä lomansa. Pennut ovat nyt saaneet myös jo tutustua Kerttuun ja Kukkaan enemmänkin, Kerttu-mummi käy välillä pyörähtämässä pentuaitauksessa (mutta lähtee sangen sähäkästi poiskin kun ipanalauma hyökkää helmoihin), Kukka on pysytellyt toistaiseksi aitauksen ulkopuolella.

08.05.2013

Pennut täyttivät maanantaina kuusi viikkoa ja alkavat olla aikamoisia vipeltäjiä. Vappuna aloitetttiin ulkoilu, ensin pihalla pentuaitauksessa, mutta kunhan ensimmäinen akrobaatti eli Aini kiipesi aitauksesta yli oli pennut sitten vapautettava riehumaan koko pihalle, ja kamalan rohkeita ja villejä retkeilijöitä he ovatkin. Välillä saa sitä yhtä "hävinnyttä" huudella, mutta jostain se sitten kovaa vauhtia viipottaa, ellei ole syventynyt johonkin mielenkiintoiseen puuhaan, esim. kuopan kaivuuseen tai pensaan oksien pureskeluun.

Tänään kävimme myös eläinlääkärintarkastuksessa, automatkan aluksi sain kuunnella hetken aikaa kuorolaulua, mutta koittihan se hiljaisuus ennenkuin olimme perillä, ja siellä sitten tutkittiin hyvin kilttejä ja unisia pentuja. Tarkastuksessa ei ilmennyt mitään uutta, Anselmilla on alapurenta kuten jo tiedettiin, ja myös toinen kives odottaa vielä laskeutumista, mutta eiköhän se sieltä vielä tule lähiaikoina, toisilla veljillä molemmat jo tuntuivat.

Täytynee tässä viimeistään perjanataina saada päätetyksi kuka muuttaa mihinkin perheeseen, perjantaina pennut saavat mikrosirut, ja saan viikonlopun aikana tehtyä reisteröinnin Kennelliittoon. Ihan uskomatonta ajatella että huomisesta viikon päästä jo ensimmäinen pienistä muuttaa jo omaan kotiinsa!

18.05.2013

Viimeiset viikot pentujen kanssa menivät hujauksessa, säät alkoivat olla ihanan kesäisiä, ja pennut ulkoilivat paljon, ja sisällä ollesssaan nukkuivat paljon, kuten moni puppekamerasta totesi. Pennuista kehittyi varsin reipas ja omatoiminen retkikunta joka otti suurimman osan pihapiiristä haltuunsa, mielipaikka taisi olla saunan portaan alunen, jonne kaivettiin jonkilainen syvennys soraan, ja jonne raahattiin vuoronperään mitäkin tavaraa, välillä kolmen pennun voimin ja hirvittävän ärinän säestyksellä. Onneksi tavaraa tuotiin posikin, joten seuraavan pentueen löydettäväksi jäävät sitten sinne jääneet lelut ja muut, mammakoiratkaan eivät taida ko. koloseen mahtua.

Lopulta koittvati myös eron hetket, ja pennut alkoivat muuttaa omiin koteihinsa. Onneksi olen saanut ihania viestejä, puheluita ja kuviakin, jotka kertovat että pennnut viihtyvät uusissa kodeissaan ja ovat olleet kovasti reippaita. Pojista Atte muutti nimensä Alviniksi ja matkaili Kirkkonummelle Aallon perheen hoiviin, Anselmi nyk. Boris asustelee Herttoniemessä Lotan ja Harrin kanssa, Alvari matkaili Voikkaalle Sulevan perheen koiraksi, tytöistä Anja, nyk. Mimi asustaa Nurmijärvellä Forströmin perheessä, Alli haettiin Kirkkonummelle Kalajon perheeseen ja ristittiin Martaksi, Aija säilyi porvoolaisena joskin muutti Kevätkumpuun Kaharin perheen iloksi ja tunnetaan nykyisin Milana, ja Ainista tuli Della ja kotiosoitteensa on sama kuin Dara-mammalla. Oikein paljon onnea elämään kaikille Daran ja Edvinin pennuille perheineen!

Yllä vielä viimeisiä kuvia pennnuista lauantailta jolloin osa pennuista oli jo maailmalla, Kerttu-mummi höpsähti leikkimään ipanoiden kanssa..

^ Sivun alkuun