In English

Kennel Dirlianin sukukokousviikonloppu 9.-10.6.2007

Lauantai

Tulimme Niinan, Kirsti-rouvan ja Teuvon kanssa majalle jo perjantai-iltana tekemään hiukan etukäteisvalmisteluja ja ollaksemme paikalla valmiina jo heti aamusta kun porukkaa alkaa tulla. Perjantai-illan pikku iltajumpaksi kanniskelimme tiskivedet keittiöön ja saunaan padan ja saavin täyteen. Pumppu ei näet toiminut, ja jouduimme tekemään kahdennaisen vedenkantoketjun kaivolta saunalle. Koska kaivo sijaitsee notkossa ja ojan toisella puolen ja ojassa vettä yli nilkkaan, sonnustautui kasvattajaihminen majan komerosta löytyneisiin ainokaisiin "sopiviin" eli aavistuksen liian pieniin kokoelmakumisaappaisiin, se toinen toimiva pari taisi olla jotain kokoa siro 56... Kumisaappaitahan ei näin kuivilla keleillä pitänyt tarvita? Mutta siinä siis kasvattajaihminen purossa seisoen roikuskeli nostamassa vettä aivosta ja kantoi sen notkon yläreunalle josta Niina kiikutti ämpärit loppumatkan. Positiivisen ajattelutavan omaavina otimme tämän pikku puuhastelun kunnon iltajumpasta ja olimme onnellisia siitä että kaivossa ylipäätään oli vettä ja kasvattajaihminen vielä siitäkin että saappaat olivat vesitiiviit...

Lauantaipäivä majalla valkeni ihanan aurinkoisena ja lämpöisenä, kasvattajaihminen tosin oli jo ehtinyt nähdä painajaisia jo jostakin perinteisen kesäisestä ukkostaa ja sataa kokoajan kaatamalla-viikonlopusta. Meteorologitkin muuttelivat ennustuksiaan moneen otteeseen, joten elä siinä sitten jännityksessä. Aamulla porukkaa paikalle odotellessamme ehdimme niittää hiukan enimpiä nokkosia ja heiniä grillipaikalta nurin, onneksi urhoollinen Arja-ystävä oli käynyt aiemmin viikolla "leikkimässä" majan ruohonleikkurikokoelman (3kpl - joista yksi taitaa toimia jos oikein hyvä päivä sattuu) kanssa ja saanut suurimman osan pihaa tasatuksi, että saimme pystytetyksi pienoisen "agilityradan" kellarista löytyneistä kamppeista esteistä ja muista kamppeista. Pikkuhiljaa porukkaa alkoi saapua paikalle, kaikenkaikkiaan 10 kasvattia tuli lauantaina paikalle, Kirstin ja Teuvon lisäksi Topi, Kassu, Nanouh, Riku, Rhodri, Viivi, Senni ja Taku + 16 ihmisväen edustajaa, nuorin puoli vuotta + Niina-keittiövastaava ja kasvattajaihminen.

Aivan ensimmäiseksi oli pieni trimmaus"näytös", kun trimmattiin Viivi edustuskuntoon. Viivi-neiti edusti seuraavana päivänä walesirotua Korian erämessuilla (ja kuulemma oikein kunniakkaaseen walesityyliin edustikin :)) ja olihan tulossa seuraavan viikonlopun näyttelykin. Kunhan Viivi saatiin kuntoon, olikin jo suurin osa sakista paikalla, ja päästiin tervetulokahvipöytään, ja samalla käytiin hiukan läpi taipumuskokeen kulkua ja mitä siellä sitten pitäisi "osata". Ennen maastoon lähtöä jokainen joutui rakentelmaan vielä tee-se-itse riistakapulan koiralleen. Hiukan päivää lyhentääkseemme jakaantui porukka niin, että Niina veti pupujälkeä niitylle osalle porukkaa (ja heitteli muuten ratsupolulta syrjään viikonlopun ainoan kyyn) ja kasvattajaihminen kera Jarnon joka oli ystävällisesti tarjoutunut paukuttelemaan kaikille poistui metsään ja kallioille hakua harjoittelemaan toisten kanssa. Oli kyllä tosi mielenkiintoista ja hauskaa nähdä peräkkäin monen koiran reagointi laukaukseen. Yhtään paukkuarkuutta edes etäisesti osoittavaa ei tässä porukassa ollut, ainoastaan jo tuossa vaiheessa melkoisen helteinen sää, ja aamupäivän reipas riehuminen kavereiden kanssa hidasti ainakin osalla ehkä jo hieman suurinta intoa liikkua metsässä.

Jälki-ja hakuharjoittelun jälkeen pidettiin ruoka ja huilaustauko ennenkuin lähdettiin kävelemään metsän poikki Sorlammelle uintiharjoituksiin. Kassu tosin katsoi vilvoittelun tarpeelliseksi jo puolimatkassa ja pulahti uimaan metri kertaa metri suopottiin. Lammenrannassa sitten harjoiteltiin uimista ja pukinnoutoa ihan taipparityyliin yksi kerrallaan. Osalla on tämä noutamispuoli jo ihan hallinnassa, toiset joutuvat pukinhakua hiukan vielä hiomaan. Kunhan jokainen vuorollaan oli käynyt kokeilemassa pukinnoutoa, alkoi yleinen ja yhteinen uimavuoro halukkaille. Tässä vaiheessa Kirsti rouva oli jo sitä mieltä että uimaan oli jo päästävä hinnalla millä hyvällä vihdoin viimein, ja pulahti veteen suurinpiirtein samantien kun ote kaulapannasta irtosi. Päivän sensaatioksi voi kai laskea senkin, että Teuvo-pappa 10v. käväisi uimassa "ihan pienellä avustuksella" ensimmäistä kertaan varmaan yhdeksään vuoteen...

Takaisin majalle päästyä vietetiin kuistilla pieni mehuhetki jonka jälkeen suurin osa porukoista alkoi tehdä kotiinlähtöä, ja pian huomasimme olevamme majalla taas samalla joukolla kuin edellisenäkin iltana. Saunan jälkeen paistelimme nuotiolla makkaraa ( Niin muuten että ei kukaan haluiaisi tulla meille syömään makkaraa?) kahden hiukan uupuneen veteraanikoiran vedellessä jo alustavia yöunia vieressä nurmikolla. Toisena yönä ei vintissäkään tassuteltu edestakaisin samaan tapaan kuin ensimmäisenä yönä, vaan nukuimme sikeästi kunnes oli aika heräillä varsinaiseen 10-vuotisjuhla-aamuun.

Operaatio Viivi
edustuskuntoon

Väliin tuntui että
ikiliikkuja on keksitty

Voikukkapellossa

Voikukkapellossa

Vauhtia riitti

Rhodrilla on
komeimmat kaulakarvat

Topi ja Anne

Topi ja Anne

Kassu ja Olavi,
Topi ja Juntuset

Riku

Riku vahtii
Lukasta

Riku ja Taku

Kesän kuuminta
kasvattajamuotia

Palaveerausta

Soppatauko

Potrettikuva
-yrityksiä..

Viivi ja Jarno

Rhodri ja
Kirsi-Maria

Anu, Pirjo,
Katja ja Senni

Siellä se
riistapukki kelluu

Vanhemman rouvan
tyylinäyte

Teuvo kävi
uimassa!

Iltanuotiolla

Kuvat © Petra Linnamaa & Dirlian

Sunnuntai -->