In English
<- Lauantai

Kennel Dirlianin sukukokousviikonloppu 9.-10.6.2007

Sunnuntai

Niin valkeni ihanan kauniina ja aurinkoisena myös varsinainen Kennel Dirlianin 10v. juhlapäivä. Hyvinnnukutun yön ja aamukahvin hörpättyämme aloimme "pitopalvelu-Niinan" kanssa tehdä vihooviimeisiä valmisteluja ja odotella vieraita saapuvaksi. Ensimmäiseksi paikalle ehti Peter Maijan ja Riinan kanssa, ja jonka Niina hetimmiten tehokkaana ladynä laittoi edelleenkin hiukan rehottavaa pihanpuoliskoa niittämään. Pikkuhiljaa paikalle alkoi tulla yhä enemmän ja enemmän punavalkoista väkeä, ja innokas vastaanottokomitea uusien ihmisten ja koirien saapuessa kasvoi jo melkoisiin mittoihin. Joku sanoikin miettineensä ensin että onko tullut oikeaan paikkaan,mutta kun punavalkea lauma juosta hulppaisi mäkeä alas parkkipaikalle, ei ollut enää epäilystäkään. Kaikenkaikkiaan paikalle saapui pikkuhiljaa kaikkiaan 20 Dirliaania, lisäksi 2 lähellä asuvaa pappakoiraa, N-pentueen isä Ralli ja O-pentueen isä Junnu tulivat moikkamaan jälkikasvuaan ja edellisten lisäksi pihalla hääräili walesijoukon jatkona Sisko-enkku, hassu Indy-fätti ja westie Vertti. 25 koiran lisäksi ihmisväkeä taisi paikalla olla kasvattaja mukaanluettuna 42 kpl. Kun lasketaan mukaan lauantaina paikalla olleet kasvatit, joista osa ei päässyt sunnuntaina juhlimaan, saadaan viikonlopun aikana paikalla käyneiden kasvattien lukumääräksi 24 kpl, mikä lienee aika lähellä 50% elossa olevista kasvateistani. Viikonlopun ihmismääräksikin tulee mukavasti yht. 50 kpl!

Kunhan suurinpiirtein kaikki olivat jo paikalla, ja enimmät kuulumiset saatu vaihdettua, käytiin ruokapöytään, jonka jälkeen käytiin edelleenkin vapaan seurustelun lomassa pari leikkimielistä kennelinmestaruuskisaa, joihin ensimmäiseen osallistujat valittiin vapaaehtoisteten vielä ujostellessa kasvattajan pienellä pakotuksella. Lajina oli paikallaan olo (hirveän helppoa tuollaisessa tilaisuudessa koirien pursutessa intoa) . Kaikkein pisimpään paikallaan malttoi olla Nasu ohjaajanaan Outi, toiseksi tulivat Misty ja Jaana, ja kolmanneksi hienosti nuorimman polven edustajat Taku ja Päivi. Seuraavana ohjelmassa olikin sitten kennelin virallinen ketteryysmestaruuskilpailu, "Ketterin karvakorva Cup", joka siis käytiin kellarista haalituista esteistä kootulla radalla. Vaikkakin Simo oli ajanottajana tarkka, muut säännöt olivat äärimmäisen olemattomat ja epäoikeudenmukaiset, kaikki kohdalle osuneet häiriötekijät oli vaan siedettävä, niinpä joskus rataa suoritti yhtäaikaa jopa kolmen tai neljän koiran letka yhdessä varsinaisen kisaparin lisäksi. Myös doping namien muodossa oli täysin sallittua, jopa suositeltavaa (tosin silloin juuri saattoi saada tuon monenkoiran letkan peräänsä), ja jos ei koira kohtuuajassa suorittanut jotain estettä, riitti että omistaja suoritti ylityksen. Samoin esteiden korkeuden sai jokainen säädellä mieleisekseen. Tämä olikin todella hauska ja yleisöönmenevä laji, ja monenlaisia suorituksia nähtiin, em. monikoirasuoritusten lisäksi mm. harvemmin virallisilla agilityradoilla kisataan vauva rintarepussa... Kuitenkin näinkin saatiin jyvät karsittua akanoista, ja vakuuttavinta menoa esittäneet parivaljakot korjasivat palkintosijat. Ensimmäiseksi sijoittuivat huimankorkeita ja hienoja hyppyjä pomppinut Lulu ja Annika, toiseksi kiilasi Misty 10v. Jaanan keralla (muut veteraanikisaajat Teuvo ja Kirsti löytyvätkin sieltä tulosten toisesta päästä) ja kolmanneksi sijoittui samainen Lulu yhdessä Jessican kanssa, jotka taisivat kyllä joutua olemattomien sääntöjen uhriksi ja saivat peräänsä useamman innokkaan ystävän. Lisäksi erikoispalkinnolla "Lupaava nuori aitajuoksukyky" palkittiin Kenneth, joka suoritti radan yksinään Tikun livistäessä tiehensä jo ennen ensimmäistä estettä.

Tämän ainakin katsojia hauskuuttaneen kilpailun jälkeen olikin jo vuoro käydä kahvipöytään. Jokainen kävi hakemassa sisältä syömistä ja juomisia, ja aika moni siirtyi kuppeineen ja lautasineen takaisin pihalle koirien hupaisaa touhustelua seuraamaan. Walesiväelle oli katettu oma koirankeksi- ja namitarjoilu kuistin pöydälle, en tosin tiedä kuinka moni malttoi siinä kavereitten kanssa peuhaamis-innossa syödä mitään. Kahvin aikana suoritettiin myös edellisten kahden lajin palkintojenjako. Yksi kisa jäikin muuten sitten huimannopeaan kuluneen ajan vuoksi kisaamatta, ensi kerraksikin on jo valmista ohjelmaa... Tälläkin kertaa yritetiin saada edes jonkinlaiset kuvat tositeeksi kaikista paikallaolleista kasvateista, ja tälläkään kertaa kuvassa olemiseen keskittyminen ei ollut sen helpompaa kuin lauantainakaan... Onneksi kaikki kumminkin ehdittiin kuvailla, kahvin jälkeen alkoi pikkuhiljaa useampi tehdä lähtöä kotiinpäin, olihan päivä tosi kuuma ja helteinen, luultavasti vielä seuraavanakin päivänä saattoi sieltä täältä bongailla epäluonnollisen väsynyttä walesiväkeä.

Kiitos edelleen kaikille paikalle saapuneille, oli aivan mahtavaa nähdä kerralla niin monta kasvattiani joista paria en ollut nähnyt jopa 8 vuoteen! Tästä viikonlopusta jäi ihanat mukavat muistot, toivottavasti muillekin kuin minulle, luultavasti ainakin koiraväki nautti, siltä se riemuisa riehuminen kavereiden kanssa ainakin vaikutti. Toivottavasti näen teidät myös ensi kerralla, tämähän oli niin hauska tapaus, ettei varmasti jää tähän. Jos nyt 10v. juhlat ovat vain kerran, mutta voihan sitä sukukokoustaa ihan muutenkin vaan! Oikein hauskaa kesän jatkoa kaikille, näkyillään ja kuuluillaan....

Juhlapaikka

Juhlapaikka

Kirsti

Kirsti
laittautuneena

Potrettikuva
-yritys

Teuvo kävi
uimassa!

Taku ja Vertti

Taku ja Vertti

Tuuli

Tuuli

Tuuli

Tuuli pitkäkieli

Paikallaolokilpailu
alkaa

Ja Nasu voittaa!

Teuvolla on
vilvoitteluviitta.

Herkkuhetki

Junnu-pappa

Tässä on sitä oikeaa
joukkue-agilityä!

Maaliin jeee..

Väsynyt emäntä

Kuvat © Petra Linnamaa & Dirlian

Paikalla olleet kasvatit -->