In English
<- Takaisin

Uutisia 2007

30.12.2007

Hyvää uutta vuotta

Ynnäillessä kuluneen vuoden tapahtumia tulee mieleen monta hauskaa ja iloista hetkeä, mutta myös jokunen ikävä ja surullinen. Vuoden kohokohtia ei tarvitse sen pidempään miettiä, ne ovat ehdottomasti kesäkuun 10v. juhlat ja sukukokous Espoossa ja hauskan pikku Kertun tulo taloon syyskuussa. Käytiinhän sitä jonkinverran näyttelyissä ja kokeissakin, tuloksina mm. 2 uutta Kans Mvaa...Lonkkia kuvattiin ja silmiäkin peilattiin... Täytyykin vielä tässäkin yhteydessä lausua kiitokset aktiivisuudesta asianosaisille, toivottavasti tapaillaan harrastusympyröissä ensi vuonnakin.

Minä, Kirsti ja Kerttu haluamme toivottaa kaikille

Onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2008!

20.12.2007

Joulukortti

15.12.2007

Toinen uusi lonkkatulos

Myös toinen S-pentueemme jäsen, Viivi alias Dirlian Sweet Surprise kävi lonkkakuvauksessa ja tulos on nyt selvillä, Viivin lonkat ovat B/B.

13.12.2007

Hieman uutisia

Rosa alias Dirlian Scrambling Rose käväisi hiljattain lonkkakuvauksessa. Rosan lonkat ovat B/C.

Mikin KANS MVA valionarvon vahvistus saapui FCI:ltä, joten Mikki on nyt virallisesti KANS&FIN&EST MVA Dirlian Quack Quack.

9.12.2007

Voittaja-07 näyttely

Tänään oli jälleen aika julistaa jälleen yksi näyttelyvuosi päätyneeksi, vuoden viimeinen näyttelyhän on yleensä vuoden voittaja-näyttely Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna oli mukaan ilmoitettu 46 walesia, tuomarina Mikael Tranholm Tanskasta. Tällä kertaa näyttelyssä kenneliämme edusti Mikki alias Fin&Est Mva Dirlian Quack Quack. Mikki osallistui valioluokkaan jossa sijoittui laatuarvosanalla erinomainen kolmanneksi, ja sitten vielä paras uros kilpailussa mukavasti neljänneksi.

28.11.2007

Terveisiä Rosalta

Sähköpostiin tulee aina välillä hauskoja viestejä, kuvia ja kuumisia kasvateilta. Tällä kertaa terveisiä lähetti Rosa alias Dirlian Scrambling Rose. Rosa asustelee Suomussalmella Keräsen perheen hoivissa, kuvien perusteella Rosalle uiminen ja noutaminen maistuu, ja riistaakin näkyy löytyneen.

Rosa Rosa
Rosa

© H. Keränen

19.11.2007

Syntymäpäiväsankareita

Uskomatonta kuinka aika rientää, taas on aika onnitella R- ja S- pentueemme jäseniä, jotka juhlivat syntymäpäiviään peräkkäisinä päivinä. Ärrät täyttivät 3v. jo eilen, tänään juhlivat 2v. päiviään vuorostaan Ässät. Paljon terveisiä ja oikein mukavaa joulunodotusaikaa kaikille!

Lisää näyttelyuutisia

Sain tänään tekstiviestitse lisää tuloksia Nasu maailmanmatkaajan (Multi CH Dirlian Officially Olga) & co näyttelyretkestä Minskiin. Nasu osallistui sunnuntaina toiseen KV-näyttelyyn samassa paikassa, tuloksena SERT, CACIB ja ROP. Ryhmäkehässä Nasu oli ilmeisesti sijoittunut "epävirallisesti" viidenneksi. Onnittelut jälleen Nasulle ja kotiväelle!

18.11.2007

Uusi KANS MVA!

Hienoja uutisia kaukaa Valko-Venäjältä, Nasu-keisarinna alias Multi Ch Dirlian Officially Olga matkusti Minskiin osallistuakseen siellä viikonloppuna kahteen KV-näyttelyyn, matkaseuranaan Suvi, Lea ja enkkulauma. Lauantain näyttelystä Nasu sai sertin ja cacibin, joten näin ollen Nasun tittelirimpsu komistui Kans & Blr Mva:n arvoilla. Tekstiviestit kertoivat myös enkkujen hienosta menestyksestä rotukehässä ja ryhmässä, joten suuret onnittelut Suville ja muulle Lindholmin perheelle! Tämänpäivän näyttelyn tulokset ovat vielä hämärän peitossa, eiköhän nekin tule tietoon viimeistään sitten kunhan matkalaiset palaavat kotimaahan.

3.11.2007

Lahden ryhmänäyttely

Näyttelyvuosi alkaa tosiaankin olla pikkuhiljaa finaalissaan, kuitenkin on vielä muutama kisa jäljellä. Tänään suuntasimme Lahden ryhmänäyttelyyn, kuinkas muutenkaan koiraharrastaja pyhäinpäivää viettäisi..."Tuuli" alias Dirlian True Princess osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä pienoisen paussin jälkeen, Tuuli voitti käyttöluokan erinomaisella, ja sijoittui lopulta paras narttu-kilpailussa neljänneksi. Mukaan oli ilmoitettu myös "Riina" alias D. Rhian of Wales, tästä tuli kuitenkin vain turistimatka Riinalle, valitettavasti Riina ontui näyttelypaikalla, joten ei ollut mitään järkeä viedä Riinaa kehään. 16 walesilaista osallistui, tuomarina toimi Jouko Leiviskä.

Vähän kuulumisia meiltä

Aikalailla hiljaisen vuoden jälkeen, jonka vietimme kaksin Kirstin kanssa, on hyvin hauskaa kun talossa on nyt suloinen ja eloisa pikku tuulenpyörre nimeltä Kerttu. Kirstikin hyväksyi kohtalaisen pian tosiasian että Kerttu on nyt yksi meistä, ja näyttääkin jo siltä, että talon vanhallarouvalla on jonkinlainen pehmeä kohta sydämessään varattuna Kertulle, näyttää että Kirsti huolehtii Kertusta kuin omista pennuistaan... Kerttu puolestaan palvoo tuota "tätikoiraa" ja seuraa Kirstiä kaikkialle, mielestäni Kerttu on myös oppinut paljon asioita Kirstiä matkimalla. Nämä kaksi ovat hyvin hauska parivaljakko, ja väliin minulla onkin suunnattoman hauskaa seuraillessani heidän touhujaan. Mielestäni Kerttu on varttunut tähän asti oikein mukavasti, ja onkin hyvin jännittävää nähdä kuinka pikku Gertrudimme jatkossa kehittyy.

25.9.2007

Terveysuutinen

Tutkitutin Riinan (D. Rhian Of Wales) elokuussa kilpirauhasen vajaatoiminnan varalta suunnitellessani Riinan astutusta loppuvuodeksi. Testitulos oli ikävä yllätys, vaikkakaan Riinassa ei ole ollut havaittavissa mitään kilppariin useasti mahd. viittaavista monenmoisista oireista, isäntänsäkin mukaan Riina on "vähän turhankin vilkas" jne, kuitenkin Riinan testituloksista T4 ja TSH olivat epänormaalit (alle/yli normaalilukemista), sensijaan TGAA oli negatiivinen. Varmuuden vuoksi ja kaiken muun poissulkemiseksi Riina testattiin vielä viime viikolla uudestaan, tuloksena lähestulkoon samat T4 ja TSH arvot. Näin ollen Riinan astutus ei tietenkään tule kysymykseenkään, Riina aloittaa lääkityksen, joka onneksi yleensä tehoaa hyvin, ja Riinakin saa toivottavasti viettää edelleen riinamaisen hassuja ja vauhdikkaita päiviä vielä kauan.

15.9.2007

Agilityuutisia

Kaksikko Uffe alias Fin Mva Dirlian Offspring ja emäntänsä Terhi palailevat mammaloman jälkeen agilitykentille. Tänään kaksikko osallistui agilitykisoihin Pieksämäellä, päivän toiselta radalta tuloksena upeasti nollarata tuloksella -6.81 ja luokkavoitto! Onnittelut vauhdikkaalle Uffatille ja Terhille!

11.9.2007

Luovutusikäisiä pentuja

Lappeenrannassa on vielä kotia vailla viisi 20.6.2007 syntynyttä pentua yhdistelmästä Fin&Est Mva (vahvistusta vaille Kans Mva) Dirlian Quack Quack - Kans&Fin&Lv Mva LVV-06 Milfeddyg Geneth. Pennut on tunnistusmerkitty mikrosirulla, eläinlääkärin tarkastettu sekä pentutestattu. Tiedustelut Kennel Milfeddyg / Liisa Kotisalo, puh. 040-527 7624 tai email: liisa.kotisalo (at) jippii.fi.

10.9.2007

Porvoon näyttely

Lauantaina vietimme kaunista aurinkoista syyspäivää Porvoon näyttelyssä. Melkoista luksusta, että näyttely on aina kerran vuodessa vain 15 minuuutin ajomatkan päässä. Tällä kertaa Porvooseen oli ilmoitettu 25 walesilaista, tuomarina rodulla Ernesto Capra Italiasta. Nanouh alias Fin Mva Dirlian Quite Nice osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä tänä vuonna, sijoituen hienosti parhaaksi nartuksi sekä vastakkaisen sukupuolen parhaaksi. Onnittelut vielä kerran Nanouhlle ja Markolle! Myös kolme R-pentueemme jäsentä osallistui, veljekset D. Rhisiart Lion (ERI/2), & D. Rhett Butler (EH/2) sekä siskonsa D. Rhian Of Wales (ERI/3). Lisäksi esitettiin kennelin kasvattajaryhmä, sijoitus 2. ja kunniapalkinto. Kiitokset kaikille kasvattieni omistajille hauskasta näyttelypäivästä, samoin kiitokset handlausavusta Niinalle ja Minnalle!

Kerttu kotiutuu

Neiti Kerttu Isabella Ruotsalainen alias Eastfarms' Joy at Dirlian on asettunut hienosti taloksi ja on oikein hauska ja reipas pentu. Uteliaana ja rohkeana Kerttuli tutustuu kaikkeen uuteen mikä eteen tulee, perjantaina olikin varsin hauska ilta, kun ensin saapui Riina yökylään, ja sitten vielä Nanouh käväsisi trimmauksessa. Reippaasti tämä pikkuneiti porhalsi vanhempien perässä pihalla, taisi olla hyvin hauskaa kun joku viitsi vähän edes leikkiä pikkuisen kanssa, Kirsti-rouva kun yrittääsäilyttää arvokkkuutensa eikä juurikaan leikkimisestä vielä ainakaan innostu. Erottamaton kaksikko nämä kaksi jo ovat, ja Kerttu seuraa Kirstin perässä kaikkialle.

Kirsti ja Kerttu

Tytöt portilla vartiossa

3.9.2007

Kerttu tuli taloon

Vihdoin koitti viikonloppu, jota olin odotellut innokkaasti jo pitkään, lauantai-iltana ajoimme Niinan kanssa Turkuun laivalle ja matkasimme Ahvenanmaalle hakemaan vahvistusta joukkoomme ja Kirstille seuralaista Kennel Eastfarm'sta. Sunnuntai-aamuna olikin sitten aika vihdoin tavata Malin ja vielä jäljellä olevat pennut, hauska ja reipas joukkio siinä temmelsi pihalla "hoitotädit" Fanny ja Mimmi mukaanlukien. Loppujen lopuksi taisi olla aika selvää, kuka lähtee kotiin Porvooseen, vaikka ainahan valinta on vaikea! Näin "Kerttu" virallisemmin Eatfarms's Joy At Dirlian (i. Vindhäxan's Little Big Man e. Eastfarm's East Of Eden) lähti kanssamme kotimatkalle. Kotimatka kesti kauan, mutta ihailtavan reippaasti tämä nuori neiti matkusti koko reissun, hurmaten suuren määrän ihmisiä M/s Isabellalla ja nukkuen suurimman osan automatkasta kotiin. Kohtaaminen Kirstin kanssa myöhään illalla sujui myös hyvin ja nyt totuttelemme kaikki kolme tähän uuteen elämäämme kolmestaan. Tuhannet kiitokset Malinille tästä ihastuttavasta tytöstä!

Kerttu

Näkemiin Ahvenanmaalle

Kerttu

Kerttu ja onnellinen omistajansa tuulisella M/s Isabellan kannella

Viikonlopun tuloksia

Lauantaina ennen matkaan lähtöä ehdimme osallistua Vantaan kaikkien rotujen näyttelyyn. 18 walesilaista oli ilmoitettu mukaan, tuomarina Herra Nicola Imbimbo Italiasta. Tällä kertaa voidaan menestystä sanoa tasaiseksi, sekä Rhett (Dirlian Rhett Butler) että Senni (Dirlian Seventh Heaven) sijoittuivat paras uros/narttu kehässä neljänneksi.

Sunnuntaina osallistuivat Viivi (Dirlian Sweet Surprise) ja Tuuli (Dirlian True Princess) taipumuskokeeseen Elimäellä. Kumpikin nuorista neideistä osoittautui hyvin "taipuvaisiksi" saaden kumpikin hyväksytyn tuloksen.

12.8.2007

Helteinen harrastusviikonloppu

Vietimme tämän helteisen ja hauskan viikonlopun koiraharrastuksen parissa. Lauantai-aamuna suuntasimme Oitin metsiin taipumuskokeeseen (luultavasti ns. "tavalliset ihmiset" olisivat viettäneet hellepäivää jossain muualla kuin umpimetsässä hikoillen...) kolmen Dirlianin voimin. Kokeeseen osallistuivat veljekset D. Rhett Butler ja D. Rhisiart Lion, sekä D. Seventh Heaven. Kaikki osallistuivat ryhmään, jonka tuomaroi Johanna Söderholm. Tällä kertaa kokeen läpäisi hyväksytysti ainoastaan Rhett, Rikun jäljestäminen sujuu vielä hieman hitaanpuoleisesti, kuten myös Sennin uimaanmeno. Tästä emme kuitenkaan lannistu, koska läpäisy jäi ns. "pienestä kiinni" vaan yritämme myöhemmin uudestaan kunhan kumpikin saa hiukan lisätottumusta. Pikän ja hikisen koepäivän jälkeen kurvasin Hyvinkään kautta (kiitokset toistamiseen Simolle ja Katjalle Sennin hakemisesta) kotiin, ja jatkoin melkein samantien Kirstin kanssa kohti Kotkaa ja yökortteeria (josta kiitos Outille ja Markulle).

Lyhyehköjen yöunien jälkeen pakkasimme aamulla viiden aikaan Suvin kanssa auton täyteen koiria ja suuntasimme kohti Joensuun KV-näyttelyä. Matkalle mukaan lähti 3 walesia "Kirsti" (D. Nice Surprise), "Nasu" (D. Officially Olga) ja "Tuuli" (D. True Princess) sekä Suvin kaksi enkkua "Brutus" (Ocean-Pitfal Baeddan Boar) ja "Lucy" ( Op. Damhnait Fawn). Huvittavaa kyllä, kuuluisat eksyjäkaksoset tekivät sen jälleen, vähintään parinkymmenen kilometrin lisämutka matkassa alkaa olla jo perinne... Pitäisi varmaan katsella opasteita eikä vaan höpöttää, kun tässä tapauksessa eräskin nimeltämainitsematon walesikasvattaja oli käynyt näyttelypaikalla ennenkin... Perille päästiin kuitenkin hyvissä ajoin ja ehdittiin ensimmäisenä arvosteluvuorossa olleeseen enkkukehään. Hienosti siellä matkalaisilla menikin, pikku-Lucyn ollessa upeasti VSP!
Tämän jälkeen olikin aika siirtyä walesikehän laidalle. Waleseja oli näyttelyyn ilmoitettu 15 kpl, ja tuomarina rodussa toimi Fernando Madeira Portugalista. Paras-narttu luokkaan selvittivät tiensä "vanhat rouvat" Nasu ja Kirsti, Nasun sijoittuessa toiseksi ja saaden vara-cacibin, Kirsti sijoittuessa heti perään kolmanneksi. Kirsti osallistui ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan, ollen myös samalla ensimmäinen Dirlian-koira joka on esitetty veteraanikehässä, ja kisasi ROP-veteraanista "nuoruudenrakkautensa" (=P-pentueemme isä) Akun (Milfeddyg Diaros) kanssa sijoittuen lopulta VSP-veteraaniksi. Tuuli sai tänään tuloksen EH/1. Pian walesikehän päättymisen oli aika pakata jälleen koko komppania ja rekvisiitta autoon ja kääntää taas auton keula kohti Kotkaa. Todella kuuman päivän vuoksi käytimme ensin koirat uimassa näyttelypaikan vieressä olevassa järvessä, koirien mielestä taatusti päivän paras hetki!
Kiitokset jälleen kerran hauskasta matkaseurasta Suville, eksyillään taas joskus!

28.7.2007

Uusi sertivoittaja

Dirlian Rhett Butler osallistui tänään toiseen näyttelyynsä, Puumalan ryhmänäyttelyyn. Tuomarina tänään walesikehässä Hannele Jokisilta, 10 walesilaista osallistui. Rhett sijoittui lopulta hienosti paras uros luokassa toiseksi, saaden ensimmäisen serttinsä! Oikein paljon onnea Ristolle, Maija-Liisalle ja tietysti myös itse Mr Butlerille!

1.7.2007

Uusi KANS MVA

Tänään saimme juhlia uutta kansainvälistä muotovaliota! Mikki alias FIN&EST MVA Dirlian Quack Quack osallistui Karjaan KV-näyttelyyn voittaen ensin paras uros-luokan ja saaden KANS MVA tittelistä vielä puuttuneen CACIBin. Loppujen lopuksi Tuomari Hans v d Berg valitsi Mikin myös rotunsa parhaaksi, ja myös ryhmäkilpailuissa sama tuomari sijoitti Mikin vielä mukavasti kolmanneksi! Täytyy kyllä nostaa koiraherralle hattua jaksamisesta, Mikki kun vain paransi esiintymistään mitä pidemmälle helteinen ja rasittava päivä ehti. Onnittelut Mikin kotiväelle Hannalle ja Pasille, ja kiitokset että saan tätä hauskaa poikaa reissuille mukaani!

Mikki

Uusi Kans Mva ja Karjaan palkinnot.
Mukana kuvassa tietenkin Mikin ja Kirsti-mamman yhteinen rakkaus...
Kvaakkuva kumiankka. Nimensä veroinen tämä herra Kvaak Kvaak.

28.6.2007

Surullisia uutisia

Surullinen uutinen eiliseltä: Tuli aika päästää Misty alias Dirlian Miss Melody Seri-kaverinsa sekä jo edesmenneiden mammansa ja sisarustensa seuraksi paikkaan, jossa jaksetaan leikkiä päivät pitkät, uimavedet ovat alati lämpöisiä ja jossa taivaalta tipahtelee ihan itsestään pulleita sorsia noudettavaksi.
Misty oli kaikkien aikojen ensimmäinen pentu joka meiltä muutti omaan kotiinsa, joten kasvattajastakin tämä tuntuu kovin kovin haikealta. Onneksi sain suloisen Mistyn vielä sukukokouksessamme tavata, ja todeta jälleen kuinka Misty aina yhä enemmän ja enemmän vanhemmiten alkoi muistuttaa ikimuistoista emäänsä Tyyneä. Kiitos Mistyn kotiväelle kuluneista vuosista, Mistyllä ei olisi parempaa kotia voinut olla.

21.6.2007

Toivottelemme Kirstin kanssa oikein hauskaa, aurinkoista ja lämmintä juhannusta kaikille!

Näköjään sukukokouskuvien saaminen nettiin kestää aina vaan. Nyt voidaan syyttää viiveestä Suomen Postia, joka lienee hukannut maanantaina postiin laitetun kuva cd-lähetyksen ties minne. Toivonmukaan saan alkuviikosta kakkos-cd:n kuvista Suvilta, tai sitten jopa kaksi cd:tä jos kadonnut lähetyskin viimein ilmaantuu postilaatikkoon. Aivan uskomatonta tuuria, mutta ehkäpä kuvat 10v. treffeiltä joskus saadaan nettiin asti.

Kuulin eilen hiukan mukavia pentu-uutisiakin Lappeenrannasta, Mikistä alias FIN&EST MVA Dirlian Quack Quack'sta tuli kertalaakilla "suurperheen" isä, kun "Jasmin" alias KANS MVA Milfeddyg Geneth pyöräytti huiman 10 pennun pentueen maailmaan! Onnea matkaan pienille walesinaluille!

11.6.2007

Sukukokous-viikonloppu

Aivan uskomattoman hauska viikonloppu takana, jonka vietimme Espoon Oittaalla Suur-Helsingin Spanielikerhon majalla kasvattitreffien merkeissä ja kennelin 10v. syntymäpäivää juhlien. Kyllä riitti majalla vilskettä ja vilinää, kun suuri määrä punavalkoista väkeä kirmasi pihalla viikonlopun aikana. Äkkiä laskettuna viikonlopun aikana paikalla käväisi yhteensä 24 kasvattiani, joten voidaan sanoa, että n. 50% elossa olevista kasvateistani kävi tapaamassa onnellista kasvattajaansa. Oli aivan valtaisan hauskaa, että paikalle tuli useampia sellaisiakin kasvatteja, joita en ollut nähnyt jopa 6-8 vuoteen! Lauantain taippariharjoittelupäivänä porukkaa oli paikalla vähemmän, mutta sunnuntain juhlakahvien aikaan pihamalla hyöri 20 Dirliaania vahvistettuna kahdella pappakoiralla ja 3:lla erirotuisella. Ihmisväkeä oli mukana kahvittelemassa päälle 40. Ruokailun ja kahvittelun lomassa käytiin myös kaksi leikkimielistä kisaa ja ratkottiin kennelinmestaruudet "tottelevaisuudessa" ja ketteryydessä. Kaikki tuntuivat viihtyvät, ja eräs ainoastaan autokuskina mukana ollut ei-walesinomistajaherra kertoi olleensa juuri ihmisten sukukokouksessa mikä oli ollut hyvin hauska, mutta että tämä koirien oli vielä melkein hauskempi...

Mammat

Mammat Kirsti ja Maija juhlatunnelmissa
(Fin&Rus Mva Dirlian Nice Surprise & Dirlian Open Secret)

Osa vastaanottokomiteasta
© Suvi Lindholm

Punavalkoista kaikkialla... Vahvistettuna hassulla Indy-flätillä.
© Suvi Lindholm

Oli aivan ihana aurinkoinen viikonloppu
© Suvi Lindholm

Viikonlopun kuvat ja jutut

Lauantai ->
Sunnuntai ->
Paikalla olleet kasvatit ->

1.6.2007

Kennel Dirlian 10 v.

Tänään tulee kuluneeksi tasan 10v. Kennel Dirlianin ensimmäisen pentueen, eli M-pentueen syntymästä, joten paitsi M-pentujen, myöskin kennelin voidaan katsoa täyttävän tasavuosia tänään. Voi sitä onnen päivää, kun Tyyne pentueensa mailmaan pyöräytti, olihan se minulle yksi unelmien täyttymyksistä. Ikävä kyllä aivan kaikki M-pennuista eivät enää ole kanssamme merkkipäiväänsä juhlimassa, mutta oikein hyvää syntymäpäivää ja vielä toivonmukaan useita virkeitä vuosia lisää kennelin vanhimmille jotka vielä tassuttelevat (joskin jo rauhallisempaan tahtiin) omistajiensa ilona.

Ilahduttavan monta M-pentua ja muuta kasvattiani tapaankin viikon päästä sukutreffeillämme! Malttamattomana ja innoissaan tässä jo ko. viikonloppua odotellaan , ihanaa että niin moni pääsee paikalle edes jompana kumpana päivänä. Näkemisiin siis viikon päästä!

Kesällä 1997

Kesäkuussa 1997

28.5.2007

Karkun erikoisnäyttely

Eilen vietimme taas pitkän päivän vuosittaisessa Karkun erikoisnäyttelyssä. Tällä kertaa tuomariksi walesikehään oli kutsuttu Stephen Pick(Kennel Llon) rodun kotimaasta. Yht 83 walesia oli ilmoitettu mukaan, joista 5 olivat Dirlianeja. Tuloksia voi tällä kertaa väittää melko tasaisiksi. Uroksista mukana olivat D. Rhisiart Lion ja Fin&Est Mva D. Quack Quack, Riku sai avoimesta luokasta laatuarvosanan erinomainen, sijoittuen kilpailuluokassa neljänneksi, Mikki puolesta osallistui valioluokkaan samoin tuloksin, lisäksi Mikki tuli valituksi kilpailemaan epävirallisiin paras pää ja parhaat liikkeet luokkiin. Nartuista Tuuli alias D. True Princess osallistui junioriluokkaan saaden laatuarvostelussa erinomaisen. Senni alias D. Sevent Heaven oli ihan tavallinen reipas Senni näyttelypaikalla koko pitkän päivän, mutta kehässä Senni sai sitten jonkun hassun ujostelukohtauksen hampaita katsottaessa, ja arvosanaksi tuli erittäin hyvä. Muutoin tuomari piti kovasti Sennistäkin, arvostelussakin sanotaan, että "I hope she will get more confidence because she's worth of it". Toivotaan että se itseluottamus löytyy taas seuraavaan näyttelyyn. Viimeisenä kehään astui Riina alias D. Rhian Of Wales, ja sijoitus oli taas tuo jo tuttu ERI/4. Myös kennel Dirlianin kasvattajaluokka esitettiin, mukana Mikki, Riku, Riina ja Tuuli.

Kasvattajaryhmän arvostelu:
"Compact dogs, stronger in head, well angulated, good toplines, excellent feet."

Jälleen on yksi vuoden odotetuimmista näyttelyistä takana, hirveän pitkä päivä taas, mutta mukavaa oli (josta kiitos kaikille asianosaisille) vaikka perinteiseen tapaan satoi ja paistoi. Mutta ei kai Karkku tuntuisi Karkulta jos ei siellä kastuisi edes vähän? "Virallisen osuuden" lisäksi osallistuimme myös Karkun perinteikkääseen pukukilpailuun, kiitos vaan haasteesta toiselle Maaritille. Joukkueemme (Mikki, Riina, Kirsti, Niina ja Maarit) teemalla Sherwoodin iloiset veikot sijoittui lopulta toiseksi.

Lisää pukukilpailun kuvia ->
Sherwoodin väkeä

Sherwoodin väkeä
© Suvi Lindholm

21.5.2007

Uusia terveystutkimuksia

Uusia lonkkakuvaustuloksia saapui Kennelliitosta; Dirlian True Princess A/A , Dirlian Seventh Heaven D/C. Sekä Tuulilta että Senniltä tutkittiin samalla käynnillä myöskin silmät, ja molemmilla ne olivat Ok.

4.5.2007

Kesäkuun "sukukokouksesta"

Laitoin tänään kutsu/infoviestin kesäkuun "Dirlianpäiville" kaikille kasvattieni omistajille, joiden sähköpostiosoitteet pystyin jostakin penkomaan, samoin häiriköin tekstiviestein heitä, joilta tiedoissani on kännykkänumero, ja pyysin mahdollisia sähköpostiosoitteita. Lisäksi viikonlopun aikana/alkuviikosta lähtee etanapostilla vielä muutama kirje heille joiden yhteystietona minulta löytyy ainoastaan kotiosoite tai lankanumero. Tässähän on samalla taas huomannut vallan oivasti tekniikan huiman kehityksen sitten esimmäisten pentueidemme, silloinhan vielä eivät kännykät olleet vielä arkipäivää läheskään kaikilla!
Eli olen jollakin lailla viesteillyt kaikkien teidän kanssanne ja toivottavasti tieto mahdollisemman monen kasvattini kotiväkineen tavoittaa, jos et siis ole jo saanut sähköpostia/tekstiviestiä eikä ensiviikolla kuulu kuulu kirjepostiakaan, otathan yhteyttä! Toivottavasti tapaan mahdollisimman monet teistä kesäkuussa!

26.4.2007

Syntymäpäiväsankareita

Maaliskuu on oikea Kennel Dirlianin "juhlakuu", silloin juhlii syntymäpäiviään kaikkiaan kolme pentuetta. "Ännät" kerkesivät jo juhlia, mutta tänään täyttää vuoden T-kolmikkomme; Tiku, Taku ja Tuuli. Oikein mukavaa ensimmäistä syntymäpäivää kennelimme nuorimmaisille!
Ylihuomenna juhlii vuorostaan sitten Q-pentueemme 4-vuotispäiviään, joten syntymäpäiväonnittelut jo näin etukäteen Mikille, Kassulle, Hugolle, Tatulle, Ronjalle ja Nanouh'lle!

Hugo 4v.

"Kiitoksia vaan avuntarjouksista, mutta luulen selviytyväni tästä ihan itse"
"Hugo" alias Dirlian Quarter Note availee lahjapakettiaan.

21.4.2007

Tuulille ensimmäinen serti

Kuulin juuri hyviä uutisia Rautjärven ryhmänäyttelystä. Näyttelyyn oli ilmoitettu 9 walesilaista, joista yksi Neiti Tuuli-Tupsukka, virallisemmin Dirlian True Princess. Tuuli sai erinomaisen, ja sijoittui paras-narttu luokassa toiseksi saaden ensimmäisen sertinsä. Onnittelut Tuulille, Suville (jolla oli ihan mukava päivä enkkukehässäkin) ja kotiväelle!

Tuuli

Tuuli Sipoon ryhmänäyttelyssä viime viikonloppuna

15.4.2007

N-pentue 8 v.

Loppuunkulunutta fraasia käyttäen aika tuntuu tosiaankin lentävän, ja on aika onnitella tänään 8 vuotta täyttävää N-pentuettamme. Oikein hyvää syntymäpäivää kaikille, jo toivonmukaan vielä monia vauhdikkaita vuosia!

Sipoon ryhmänäyttely

Tänään oli yksi näitä kevään ensimmäisiä aurinkoisia ja lämpimiä kesääenteileviä päiviä , ja minä vietin sen Sipoon ryhmänäyttelyssä parin kasvattini ja ystävän seurassa. 23 walesilaista oli ilmoitettu, tuomarina Markku Santamäki. Tuuli alias Dirlian True Princess osallistui kohtuusuureen narttujen junioriluokkaan, saaden arvosanan "erittäin hyvä". Senni, Dirlian Sevent Heaven puolestaa osallistui nuortenluokkaan saaden tuloksen erinomainen ja jatkaen paras narttu-luokkaan jossa sijoittui lopulta neljänneksi. Ei oikeastaan ollenkaan hullumpi tapa viettää ihanaa kevätpäivää.

10.4.2007

Uusi keskustelupalsta

Kaikille kasvattieni kotiväelle tarkoitettu keskustelupalsta löytyy täältä. Entinen "deittipalstakin" Yahoossa toimii edelleen toistaiseksi, mutta ehkäpä tämä on selkeämpi ja helpompi kirjautua sisään. Palstalle kirjoittaminen ja sen lukeminen vaatii rekisteröitymisen ja hyväksymisen. Tervetuloa palstalle pakinoitsemaan, luvassa pikkuhiljaa infoa ainakin kesäkuun sukukouksesta. Piilotin linkin palstalle valikkoon kohtaan "kennel", kun en tähänhätään muutakaan lokeroa sille keksinyt :).

29.3.2007

Ajatuksia ja suunnitelmia

Pitkästä aikaa hieman päivittelyä, alkuvuosi tuntuu olleen kovin kiireinen ja kaikenlaisen työntäyteinen. Aika hiljaiseloa koirarintamalla, mutta onpahan näyttelysesonkikin vasta oikeastaan aluillaan, innolla sitä jo odotellaan. Riina (Dirlian Rhian of Wales) aloitti hiljattain juoksunsa, jo loppuvuodesta lähtien tein päätöstä jättää Riinan astustus seuraavaan juoksuun (toivonmukaan) loka-marraskuussa 2007 ja tämä päätös nyt sitten piti. Hieman takaporttina pidin juoksun alkamisen venymistä kesään, mutta koska se alkoi nyt ja "ajallaan", odotellaan rauhassa seuraavaa ja haaveillaan pennuista :). Ainakin on vielä paljon aikaa harkita sitä oikeaa prinssiä Riinalle .
Kesäkuun sukukokousta suunnitellaan jo innolla, toivottavasti mahd. moni kasvattini omistajineen pääsee paikalle edes toisena päivänä.

27.1.2007

Turku KV näyttely

Tuuli alias D. True Princess täytti 9kk eilen perjantaina, joten näin ollen Tuuli saattoi osallistua tämänpäiväisessä Turun KV näyttelyssä ensimmäistä kertaa junioriluokkaan. Tuomarina Turussa Elsbeth Clerc Sveitsistä, 24 wss ilmoitettuna. Täytyy kyllä sanoa että Tuuli-tyttö se osaa aina yllättää, arvon neidin debyytti virallisiin luokkiin sujui todella hienosti; ensin luokkavoitto erinomaisella, ja sitten vielä sijoittuminen paras narttu-luokassa toiseksi. Pikku-Trombimme sai myös vara-sertin kotiinviemiseksi. Onnittelut vielä Tuulille ja kotiväelle!

Tuulin arvostelu:
Promising 9 months old bitch. Feminine head & expression. Excellent neck. Excellent angulation. Well developed in body. Good coat for her age. Moves & shows well.

Myös Lyyli alias D. September Spell osallistui päivän näyttelyyn. Valitettavasti iso messukeskus ilmeisesti hämmensi tällä kertaa Lyyliä hieman liikaa, joten tämän vuoksi muuten ihan hyvän arvostelun arvosana putosi hyvään. Suuret kiitokset Anulle että toit Lyylin Turkuun nähtäväkseni, oli tosi ihana tavata neitiä ensimmäisen kerran sitten pentuaikojen!

20.1.2007

Linkki

Väsäilin tässä iltana muutamana uudet kotisivut ystäväni koirille, Toivo-Törön ja Taimi-Räpsän kotisivut löytyvät täältä.

6.1.2007

Onnellista uutta vuotta

Toivotan kaikille kasvateilleni omistajineen oikein onnellista, menestyksekästä ja toimeliasta uutta vuotta. Eiköhän tässä olla yhteyksissä aika monen teistä kanssa myöskin nyt alkaneena vuotena.

Kesäkuussa viikonloppuna 9-10.6 on ohjelmassa ensimmäinen "kunnollinen" Dirlian-treffi, jolloin hartaasti toivoisin mahdollisemmin monen "kynnelle kykenevän" Dirlianilaisen saapuvan paikalle ainakin sunnuntaina. Järjestelytoimikunta :) on jo kokoontunut ensimmäisen kerran ja ohjelma on jo kovasti suunnitteilla, sukukokouksen lisäksi on ohjelmassa ainakin sitä paljon toivottua taippariharjoittelua. Edelleenkin lisää toivomuksia ja ehdotuksia vastaanotetaan, kaikkia ehdotuksia mietitään ja toteutetaan sitten mahdollisuuksien mukaan. Lisää tietoa tulossa myöhemmin keväällä sähköpostitse.
Tästä syystä toivoisinkin kovasti teidän joiden kanssa emme ihan hiljattain olleet sähköpostitse yhteyksissä (ja siis joilla email-osoite on) lähettävän sähköpostia tännepäin (voi olla että tietonne ovat minulta kadoksissa tms), jotta posti sitten sujuvammin kulkisi. Tulossa on siis "vuosikymmenen" seurapiiritapahtuma Dirlianeille, ja olen varma että meillä tulee olemaan hauskaa.

^ Sivun alkuun