In English
<- Takaisin

Uutisia 2009

22.12.2009

Joulukortti

14.12.2009

Messukeskus

Taas on yksi näyttelyvuosi juhlavasti lopetettu, tällä kertaa 2:lla voittajanäyttelyllä samana viikonloppuna. No, sinnehän oli meidänkin päästävä, varsinkin kun viimevuonna "joku" tekniikkanero meni tössimään netti-ilmoittautumisen niiin ettei ko. karkeloihin silloin ollut asiaa. Tuntui vaan hyvä tuuri Mesassarin osalta jatkuvan, kun syksyisen juoksunsa jälkimainingeissa Kerttu alias FI&EE MVA Eastfarm's Joy at Dirlian pudotteli pikkuhiljaa ei muutenkaan kovin runsaat rinta- ja mahakarvansa lähestulkoon kokonaan. Mutta sekaan vaan, kun on kerran ilmoitusmaksut maksettu ja onnistuttu mukaan pääsemään. Lauantaisessa Suomen voittajanäyttelyssä oli mukana 41 walesilaista ja tuomarina Rune Fagerström. Kerttu osallistui suureen ja laadultaan kovatasoiseen valioluokkaan ja sai laatuarvostelussa erinomaisen, mikä oli tavoitteissa tämän näyttelyn osalta olosuhteet huomioiden se "toiveiden täyttymys". Omistajansa suureksi yllätykseksi Kerttu sijoittui lopulta luokassa kolmanneksi ja sitten parasnarttuluokassakin vielä neljänneksi. Enpä olisi moista aamulla uskonut, hauskaa että joskus oikein iloisesti yllättyy!

Sunnuntaina olisi sitten vuorossa taas julman aikainen herätys ja jälleen kohti Pasilaa ja Pohjoismaiden Voittaja näyttelyä. Tällä kertaa mukana 39 walesia, ja tuomarina portugalilainen Luis Pinto Texeira. Valioluokka taisa olla tällä kertaa vieläkin suurempi, ja tällä kertaa alkuperäinen toive täyttyi jälleen, Kerttu sai laatuarvosanan erinomainen, eikä enempiä sijoituksia sitten tällä kertaa tullut. Mutta hauska ja hieno viikonloppu jälleen, nyt on sitten taas vuosi odoteltava että pääsee jälleen Messariin!

18.11.2009

Onnea "Ärrät" ja "Ässät"!

Jälleen on aika ihmetellä kuinka äkkiä aika kuluu. Uskomatonta että R-pentueemme täyttää tänään jo 5 vuotta, ja huomenna juhlivat "ässät" hekin jo 4:ttä syntymäpäiväänsä. Synttärionnittelut siten tämän päivän sankareille Rhodrille, Rikulle, Patelle, Rhettille, Riinalle, Emmille, Lululle ja Inkulle, sekä huomisen johdosta Remulle, Kamulle, Lyylille, Sennille, Viiville ja Roosalle.

9.11.2009

Eestinmatkailua

Taas rynnättiin reissuun, perjantai-aamuna vähän kukonlaulun jälkeen ajeltiin aamulauttaan suuntana Tartto ja viikonlopun 2 kv-näyttelyä. Mukana taas oma Kerttuni ja ystäväni Minni ja koiransa vaaralllinen laumanvartija :) Ulpu (aikuisten oikeasti maailman ystävällisin ja höpsöin pyreneittenmastiffi) ja rapusyötti ("suomeksi" kleinspitz) Taimi. Matka meni taasen joutuun laivalla, ajomatka Tarttoon olikin mielenkiintoisempaa menoa sankan räntäsateen vuoksi mutta perille päästiin ihan ehjänä ja voitiin keskittyä lepäilemään, shoppailemaan ja valmistautumaan näyttelyyn lopun päivää.
Lauantaina sitten oli vuorossa näyttely nro 1, 14 wss ilmoitettu ja tuomarina Jouko Leiviskä. Kerttu osallistui avoimeen luokkaan jonka voitti erinomaisella, sert/CACIB luokassa tulimme toiseksi ja käteen lyötiin vara-CACIB-ruusuke. Edessä olisi ollut vielä paras narttu luokka, joka meni meiltä sivu suun, tunnen toki Eestin erilaiset näyttelysäännöt, mutta aamusta asti jyllännyt migreeni ja siihen syödyt lääkkeet saivat olon tuntumaan zombien ja unissakävelijän yhdistelmältä, ja paras-narttu luokka meni siis sitten meiltä ohi kun luulin buranahöyryissäni kisailumme jo päättyneen tuohon serttikisaan. Kerttu sai kuitenkin todella upean arvostelun, joten kaikesta omistajan pökkyräisyydestä huolimatta ihan kelpo päivä.
Sunnuntai-aamuna vuorossa näyttely nro 2. Tällä kertaa tuomarina Lidija Oklescen Sloveniasta, ja täsmälleen samat koirat osallistumassa kuin ed. päivänä. Kerttu alkoi olla jo reissaamisesta aika väsynyt ja mietin että näinkö sen pitää olla, kun omistaja on jo pirteämpi, koira sitten vaan nukkuisi eikä jaksa tai viitsi häntäänsä kunnolla heiluttaa. Ilmeisesti kuitenkin Kerttu jaksoi esiintyä ihan reippaasti, kun loppujen lopuksi tuloksiksi tuli paras narttu, VSP, sert, CACIB ja Kertulle EE MVA-titteli! Että kelpasi siinä sitten kotimatkalle hankkiutua, muidenkin matkalaisten tulokset kun olivat hienot, Ulpukka 2xROP ja EE JUN MVA, ja Taimikin puolestaan sai viimeisen "inttivaliosta" puuttuvan CACIB'nsa. Kotimatka oli sekin ihan mielenkiintoinen, ajokeli oli loistava, mutta vaikka aiemmin Tallinkille soitettua sieltä oli sanottu kaikkien laivojen olevan täynnä kun olimme yrittäneet vaihtaa lippujamme aiempaan lauttaan, 50km ennen Tallinnaa Minni sai jonkun päähänpiston soittaa vielä kerran ja saimme kuin saimmekin peruutuspaikan edelliseen lauttaan. Siinä sitten tuli pikkuisen kiire, kun Tallinnaan oli matkaa vielä 50km ja aikaa ehtiä satamaan puolisen tuntia. Taidettiin siinä varsinkin Tallinnan moottoritiellä "lievää" ylinopeutta paahtaa, mutta onneksi keskustassa ei ollut pahempaa ruuhkaa, joten ehdimme ajoissa ja pelivaraakin saattoi jäädä jopa 5min. Ehti siinä kyllä jo käydä mielessä että jäädäänköhän tässä Eestiin vielä yhdeksi yöksi... Mutta loistavasti kerittiin, ja oli hienoa olla kotona kaikkein koirienkeräilykierrosten jälkeen aikaisemmin kuin maanantain puolella yötä.

Kiitokset taas Minnille matkaseurasta, tällä seurueella on aina ilo matkustaa kun koiratkin ovat mainiosti keskenään, samoin kiitos vanhemmilleni ja Niinalle koiranhoidosta! Kukka käväisi Niinan kanssa sunnuntaina Kaapelitehtaan pentunäyttelyssäkin, kuulemma pikku Kukkasella oli siellä kamalan hauskaa toisten pentujen kanssa pelmutessa, tällä kertaa Kukka sijoittui isommissa pennuissa toiseksi ilman kp:tä. Tuomari (Eeva Anttinen) ei kuulemma oikein tykännyt Kukan pahasti vaiheessa ja vaihtumassa olevasta pörröisestä ja vähän kiillottomasta turkista. Mutta vaihdellaan se turkki nyt sitten kaikessa rauhassa, ja ilmoitellaan pientä pilkkunaamaa kisoihin uudestaan joskus ensivuonna sitten.

4.10.2009

Ensikertalaiset "kehissä"

Taas on kivoja uutisia kerrottavana. Tänä viikonloppuna kävi onneaan koittamassa kaksi noviisia saroillaan. Lauantaina osallistui Viivi alias Dirlian Sweet Surprise ensimmäiseen joskaan toivottavasti ei viimeiseensä metsästyskokeeseen Elimäellä. Viivi sai ensimmäisestä SPME-kokeestaan 79 pistettä ja AVO3-tuloksen, kuulemma se kakkonenkaan ei olisi kaukana ollut, mutta ensikertalaisille sattuu ja tapahtuu... Onnea tuloksesta ja uranavauksesta Viiville ja Jarnolle!

Tänään osallistui puolestaan Kukka alias Eastfarm's Magnolia ensimmäiseen pentunäyttelyynsä. Kotkassa ei ollut rotukehässä yhtään kilpakumppania, Kukka sai kp:n ollen ROP-pentu ja pääsi siten jatkamaan ryhmäkehään jossa sijoittui vielä hienosti 4. sijalle! Tuomarina rodussa ja ryhmässä Reia Leikola Walden.

Viivin tuliaiset

Viivin elimäen tuliaiset
© J. Tiihonen

Kukka

Kukka RYP-4 Kotkassa
© S. Lindholm

30.9.2009

Eckerö

Vietimme viikonlopun puitteissa ihanan miniloman Ahvenanmaalla. Lauantai-aamuna aikaisin ajelin Kertun kanssa hakemaan kyytiin ystäväni Minnin ja koiransa Ulpun ja Ainon, ja eikun urhoollisen Nissanin nokka kohti Turkua ja Linnasatamaa. Laivalla jatkoimme hytissä varsin lyhyiksi jääneitä yöunia, ja eikä aikaakaan kun olimme Maarianhaminassa, jossa kauppareissua lukuunottamatta emme paljon pysähdelleet vaan ajoimme suoraan Eckeröön vuokaramökille. Siellä loppupäivä kuluikin rattoisasti mm. saunomisen, uimisen ja makkaranpaiston merkeissä, sää kyllä todella suosi näitä harrastuksia koko matkan ajan ja oli todella kesäistä! Sunnuntaina suuntasimme Eckerön KV-näyttelyyn. Walesilaisia oli näyttelyyn ilmoitettu 19 kpl, ja Kerttu sijoittui mukavasti paras narttu-kisassa neljänneksi. Lisäksi Kerttu oli mukana Kennel Eastfarm'sin kasvattajaryhmässä joka sijoittui lopulta hienosti BIS-2:ksi. Tuomarina toimi Inga Siil.
Pitkäksi venähtäneen näyttelypäivän jälkeen olikin mukava taas palailla mökille saunomaan ja uimaan. Maanantai-aamuna keräilimme vähitellen kimpsumme ja kampsumme mökiltä ja ajelimme hiljakseen kohti satamaa. Laivaan päästyä hytissä vallitsi syvä rauha ja hiljaisuus kun väsyneet matkaliaset makasivat reporankana sijoillaan. Tämä oli aivan täydellinen syysloma, kiitos kaikille asiaan vaikuttaneille!

Matkalaiset

Matkalaiset Aino, Ulpu ja Kerttu

13.9.2009

Porvoon näyttely

Eilen oli jokasyksyisen Porvoon KR-näyttelyn aika. Tällä kertaa "kotikisoihin" osallistui ainoastaan Kerttu alias FI MVA Eastfarm's Joy at Dirlian. Meillä oli todella hauska päivä Suiston kentällä auringonpaisteesta ja mukavasta seurasta nauttien, kaiken kruunasi vielä Kertun paras narttu-lk:n voitto ja lopulta valinta rodun parhaaksi!

29.8.2009

Uusi muotovalio

Tänään osallistuimme Kertun (Eastfarm's Joy at Dirlian) kanssa Heinolan taipumuskokeeseen. Kaksi viikkoa on ahkerasti treenailtu, ja ilmeisesti ihan tuloksekkaasti. Kerttu läpäisi tällä kertaa kokeen ja sai näin ollen tittelin FI MVA, viimeisen tarvittavan sertinhän Kerttu sai viime viikonloppuna Kouvolan KR-näyttelystä.

Kerttu

Kerttu Kouvolan näyttelyssä

23.8.2009

Kouvola & Heinola

Eilen suunnistimme Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyyn. Kerttu alias Eastfarm's Joy at Dirlian osallistui ensimmäistä kertaa avoimeen luokkaan, ja eipä juuri paremmin olisi voinut mennä! Kerttu oli lopulta paras narttu saaden viimeisen puuttuvan sertinsä ja sijoittui vastakkaisen sukupuolen parhaaksi ROP-lk:ssa. Nyt sitten vaan pitäisi yrittää saada se valionarvosta puuttuva taipumuskoe plakkariin. Myös Tuuli alias Dirlian True Princess osallistui, Tuuli sijoittui EH:lla avoimessa lk:ssa 4.:ksi. Walesilaisia oli Kouvolaan ilmoitettu 28 kpl, ja tuomarina toimi italialaisherra Paolo Dondina.

Tänään sitten oli Heinolan kaikkien rotujen näyttelyn vuoro, me laiskimukset jäimme kotiin huilaamaan mutta Tuuli oli jälleen kehissä mukana. Tällä kertaa tuloksena luokkavoitto ERI:llä ja sijoittuminen paras narttu lk:ssa kolmanneksi. Tuomarina Miklos Levente Unkarista, ja 21 walesilaista mukana kisassa.

16.8.2009

Koeviikonloppu

Lauantaina Viivi alias Dirlian Sweet Surprise osallistui spanielien vesityökokeeseen Virolahdella. Viivi sai vesityöstä hienosti täydet 3 pistettä, ja metsästyskoe on edessä sitten myöhemmin syksyllä. Onnittelut hienosti menneestä vesityöstä Jarnolle ja Viiville!

Itse vietimme koirien kanssa mukavan viikonlopun Mikkelissä mökillämme ja Kertun kanssa lauantaina taipumuskokeeseen osallistuen. Taippariharjoitukset jatkuvat edelleen, mutta kyllä tämä minusta oli parempi suoritus kuin viime syksynä, joten periksi ei anneta :).

Kukka

Kukka iltauinnilla mökillä

28.7.2009

In memoriam
"Roope" Dirlian Perfect Bobby
1.3.2002-26.7.2009

Suru-uutinen eiliseltä, toinen P-pentueemme veljeskaksikosta, Roope, oli menehtynyt lyhyen sairauden seurauksena sunnuntaina. Roope oli emännälleen Kaisulle kaikki kaikessa, joten esitämmekin Kaisulle suurensuuret kiitokset Roopen hyvästä hoidosta vuosien mittaan ja lämpimimmät osanottomme suureen suruusi.

Uusi lonkkakuvaustulos

Remu, Dirlian Son Of Neptune oli käynyt lonkkakuvauksessa, tulos D/D.

15.7.2009

Heinäkuu

Hirveää vauhtia se mennä hujahtaa, nimittäin loma ja samalla tietysti itse kesäkin. Vastahan loma alkoi, ja nyt on enää 1½ vkoa järjellä, hirveää. Olemme lomailleet pääasiassa kotosalla toistaiseksi, mitä nyt kesäkuun lopulla piipahdimme Pärnussa ja viime viikon loppupään vietimme hauskoissa merkeissä Springeripäivillä Punkalaitumella. Mukaan leireilemään lähtivät perheen nuorimmaiset Kerttu ja Kukka, Kirsti-mummeli armahdettiin reissun rasituksilta ja jätettiin mummolaan lellittäväksi. Leirillä oli oikein mukavaa, oman talkoiluni ohessa ehdittiin Kertun kanssa pariin agilityryhmään, samoin Kukka kokeili vauvaryhmässä agilityn alkeita ja oli kovasti reipas, taitava ja innoissaan. Lisäksi olin ilmoittanut Kertun MH luonnekuvaukseen perjantaiksi (sattumoisin 2v. syntymäpäivänsä kunniaksi), ja kuten varmaan aika yleistä, kuvaus sekä vahvisti omia luulojani että vähän yllättikin, ja posiitivisesti jopa. Olen hyvin tietoinen että Kerttu on herkkä kovista äänistä ja kuvaus vahvisti siis tätä olettamusta. Pääsimme kuitenkin kuvauksen loppuun asti, vaikkakin kokeen lopussa suoritettava ampuminen jätettiinkin yhden laukauksen jälkeen väliin kun päätettiin Kertun kuormittuneen ihan tarpeeksi kuvauksen lopun räminöistä ja metsästä hiippailevista aaveista. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olen ollut koirani kanssa MH:ssa, eikä varmastikaan viimeinen.

Kukka kasvaa hurjaa vauhtia, ja taitaapa neidistä varttua vielä aikamoinen riiviö! Hyvät enteet ja alkeet ovat jo näkyvissä...

Kukka

Kukka tykkää kukista

30.6.2009

Pärnun KV näyttely

Alkoihan se kesälomakin viimein, ja melkein kesäloman aluksi teimme sitten melkein perinteisen kesälomamatkan Eestin puolelle. Perjantai-iltana ajoimme taas ähkytäyteen lastatun Nissanin laivaan, Kertun ja itseni lisäksi mukana ystäväni Minni ja hänen pyreneittenmastiffinsa Ulpu ja kleinspitz Taimi ja perinteikäs roinamäärä. Parin tunnin laivamatka meni joutuisaan laivan yläkannella auringossa istuskellessa, ja perille tultua ajoimme sitten suoraa kyytiä Pärnuun josta olimme vuokranneet omakotitalon vanhasta kaupungista. Siellä joukkoon liittyi vielä toinen autokunta, Terhi, Petra ja Molly russeli. Kortteerimme sinänsä oli ikimuistoinen, sanotaan nyt vaikka niin, että sen paras anti oli oma aidattu piha ja sijanti aivan puiston vieressä mikä tietysti oli erittäin kätevää koirien kannalta. No, koiraihmiset eivät yleensä ole turhantarkkoja ja koirat ainakin nauttivat avarassa kämpässä ja pihalla leikkiessään. Kerttua ja Ulpua pitikin perjantai-iltana jo vähän toppuutella, ettei kotimaassa pesty ja puunattu Kerttu olisi aivan klimppiturkkinen seuraavan päivän näyttelyssä, kaksikon lempileikki kun on nimeltään "leikitäänks et tää söis sen pään" ja kun pystiffihän yleensä kuolaa ja se kuola on sitten sen syötävän osapuolen päässä...
Nukutun (ei voi sanoa että hyvin, kun sänky ei ollut liialla mukavuudella pilattu) yön jälkeen lähdettiin sitten etukäteen viemään teltta ja häkit näyttelypaikalle heti aamusta, ja mentiin koirien kanssa perästä vasta vähän myöhemmin. Strategia osoittautuikin erinomaiseksi, pian telttan suojaan päästyämme alkoikin satamaan ja satoikin sitten melkein koko sen aikaa kun näyttelypaikalla olimme. Waleseja oli näyttelyyn ilmoitettu 9 kpl, joista yksi oli kotiin jäänyt Kirsti, joka olisi kyllä ollut ihan kohtuullisessa kisakunnossa, mutta aloin säälimään mummelia matkan rasituksilta ja jätin sen kotiin vanhempieni lellittäväksi. Tuomarina toimi Lilian Hanniste. Kerttu (Eastfarm's Joy at Dirlian) sijoittui lopulta mukavasti PN-luokassa kolmanneksi ja sai vielä matkamuistoksi mukaan vara-CACIB-ruusukkeenkin. Kaikkien koirien käytyä kehässä (Ulpu ROP&jun-ROP, Taimi EH) kasattiin heti sateen vähän tauottua telttaleiri kasaan ja lähdettiin takaisin armaalle rääkyvälle röttelöllemme vähän lepäämään. Minnin kanssa teimme pienen ostoskiertueen kaikkein muiden jäädessä nukkumaan, ja väsyneet koirat jäivät vieläkin ihan tyytyväisinä nukkumaan kun lähdimme illalla syömään ja kiertelemään siinä viereisessä puistossa, jossa oli sopivasti "Hansapäeväd" eli se oli täynnä myyntikojuja ja muuta ohjelmaa.
Aamulla sitten ei ollutkaan mitään kiirettä heräillä, kun Tallinnassa ja satamassa piti olla vasta yhdeltä. Toinen autoseurue lähti jo aiemmin matkaan, mutta Minnin kanssa pakkailimme kaikessa rauhassa ja lähdimme silti kuitenkin hyvissä ajoin kohti Tallinnaa sanottuamme ei todellakaan haikeat jäähyväiset majapaikallemme. Tallinnassa ei sitten ollutkaan muuta tekemistä kuin ostella vielä satamasta lisää tuliaisia (voi Nissan -parkaa), käydä syömässä ja odotella laivaanpääsyä. Laivamatka meni tällä kertaa rattoisasti sisätiloissa pehmeällä sohvalla löhöten ja joutuisasti olimme koto-Suomessa taas. Kiitos taas hauskasta matkaseurasta, taas on saatu yksi luku lisää hauskimpien muistojen kultaiseen kirjaan, seikkaillaan taas, samoin kiitos koirien hoitajille!

8.6.2009

Vauhdikas viikonloppu

Tulipas vietettyä vauhdikas ja hauska viikonloppu runsaan matkailun ja koiraharrastuksen parissa. Jo perjantai-iltana pakkasin kolme koiraa autoon (lauman vahvistuksena Mikki alias D. Quack Quack) ja ajelimme yöksi Niinalle Vuosaareen koska tiedossa oli vaihteeksi ihan kiitettävän aikainen herätys ja liikkeellelähtö aamulla. Ihan kohtalaisen pirteänä kumminkin aamulla heräsimme ja lähdimme koko köörin kanssa kohti Salon ABC:tä, jonne oli sovittu treffit klo kahdeksaksi Malinin kanssa. Salossa mukaan joukkoon liittyi uusi tiiminjäsenemme "Kukka" alias Eastfarm's Magnolia, 8 vkoa. Salosta karavaani jatkoi kulkuaan kohti Punkalaidunta, jossa kävimme tutkailemassa Kaisan ja Tiinan kanssa etukäteen kesän sprinkkuleiripaikkaa ja tekemässä suunnitelmia. Punkalaitumelta lähdimme sitten kohti Tamperetta, jossä yövyimme Kaisan luona, kiitos kaunis yhä vaan Kaisalle kun huolit koko konkkaronkan Kukkineen ja kampsuineen luoksesi. Hyvin nukutun yön jälkeen olikin suorastaan luksusta herätä tavallisen neljän sijasta vasta puoli seitsemältä, koukkaista lenkki Nokian kautta (jonne pikkuneiti jäi hoitoon näyttelypäivän ajaksi (josta kiitokset Mirvalle perheineen)) ja kurvailla kohti Karkun erikoisnäyttelyä. Näyttelyyn osallistuivat kaikki kolme mukaanlähtenyttä, tulokset löytyvät tuloksia sivuilta, oli taas kerran oikein hauska näyttelypäivä, sääkin suosi tällä kertaa eikä kertaakaan satanut. Kotimatka tosin oli hiukan tuskaisa näyttelyssä vinksahtaneen nilkan takia, tropit siihen on nyt haettu lääkäriltä, ja toivotaan että tässä vielä kesän mittaan päästään kirmailemaan ongelmitta kaikkien kivojen harrastusten parissa.

Uusi tiiminjäsen

Joukkoomme liittyi lauantaina siis pikkuneiti Kukka, alias Eastfarm's Magnolia. Kukka on oikein hauska ja reipas pikkuwalesi, jolla on jo alkanut synkata todella hyvin yhteen Kertun kanssa, vanharouva esittää vielä hieman välinpitämätöntä. Ainakin toistaiseksi Kukka asustelee täällä meillä, mutta jos jostain kohtuullisen matkan etäisyydellä Porvoosta Kukalle oikein hyvä sijoituskoti löytyisi, saattaisi Kukka muuttaa muuallekin. Katsotaan mitä eteen tulla tupsahtaa. Kukasta voi tiedustella os. dirlian (at) elisanet.fi. Kiitokset Malinille että tämän suloisen pikkuneidin saimme tiimiimme!

Kukka

Onnea Kalle & Nelli

M-pentueemme syntymästä ehti tulla 1.6 jo 12 vuotta, kiireinen kasvattaja onnittelee näin jälkikäteen!

27.5.2009

In memoriam
"Caro" Dirlian Madcap Mike
1.6.1997-18.5.2009

Vaihteeksi surullisia uutisia, sain eilen viestiä, että jälleen yksi ensimmäisen pentueemme jäsenistä on siirtynyt taivaallisille temmellyskentille. Tällä kertaa vuorossa Caro alias D. Madcap Mike, jonka tulen ikuisesti muistamaan M-pentueemme vilkkaimpana riiviönä joka siitä johtuen kotikennelissä vielä ollessaan lempinimellä "Suhonen" tunnettiin. No, sitten omassa kodissaan Caro taisi lopettaa liiallisen riiviöinnin ja eli omistajansa mukaan hienon metsästyskoiran elämän ja jota ilman moni lintu olisi jäänyt löytymättä. Vielä viime syksynä Caro kuulemma jaksoi hyvin kokopäivän metsästysretket monista vuosien mukanaan tuomista vaivoista huolimatta, mutta nyt sitten syöpä vei lopulta voiton ja Caro liittyi muiden jo poisnukkuneiden sisarustensa seuraan siellä jossain missä sorsastuskausikin on ikuinen. Kiitokset "Suhosemme" hyvästä hoidosta Caron kotiväelle.

17.5.2009

Haminan näyttely

Tänään reissasimme Haminan kaikkien rotujen näyttelyyn, jonne oli ilmoitettu kaikiaan 17 walesilaista, tuomaroimassa herra Roberto Schill Romaniasta. Kasvateistani näyttelyyn osallistuivat Tuuli, Dirlian True Princess, Viiivi, Dirlian Sweet Surprise sekä Kirsti, Fin&Rus Mva Dirlian Nice Surprise. Tuuli sijoittui paras narttu luokassa kolmanneksi, Viivin ja tuomarin kemiat eivät jostakin syystä oikein kohdanneet, vaikkakin tuomari sanoi pitävänsä kovasti Viivistä, tuli arvosanaksi sitten pienestä nöyristelystä johtuen H. Kirsti joka vastikään täytti pyöreät 10v. osallistui pitkästä aikaa veteraaniluokkaan, sijoittuen lopulta paras PN-lk:ssa 4.ksi ja ollen Rop-veteraani. Mummelilla tuntui olevan kauneuskilpailuissa ihan hauskaa, joten ehkäpä näemme Kirstiä "Miss Isoäiti"-luokissa toistekin :). Narttujen voittokin tuli "sukuun" kun PN-voiton ja VSP:n serteineen korjasi Milfeddyg Onnen, jonka isä on Mikki alias Kans&Fin&Est Mva Dirlian Quack Quack. Kiitokset taas matkaseurasta Minnalle ja Noelille, Kirsti kiittää business -luokan kyydistään!

Olemme nyt kevään mittaan käyneet opiskelemassa Kertun kanssa koirakerhomme agilityn alkeisryhmässä. Kerttu tuntuu tykkäävän, ja emännälläkin on hauskaa, joten katsotaan jatkuuko harrastus kunhan tämä kurssi loppuu. Tuskinpa meistä tähtiä agilitytaivaalle tulee, mutta ihan omaksi iloksi harrastaminen olisi vallan hauskaa.

26.4.2009

Syntymäpäiviä

Taidan taas toistaa itseäni, kun sanon että aika rientää hurjaa vauhtia, mutta taas vaan tuntuu siltä. Tänään täyttää 3 vuotta T-kolmikko ja ylihuomenna saavat juhlia kuusivuotissyntymäpäiväänsä Q-pentueen jäsenet. Oikein paljon onnea kaikille!

20.4.2009

Tuuli

Sillä aikaa kun osa-omistaja istui koko viikonlopun Helsingissä Kennelliiton jalostusneuvojakurssilla (ja toivonmukaan on taas viisaampi), osallistui Tuuli, virallisemmin Dirlian True Princess Sipoon näyttelyyn. Waleseja osallistui 11 kpl, tuomarina Ritva Raita. Tuuli sijoittui paras narttu luokassa toiseksi saaden vara-sertin. Samalta reissulta sain myös tuoreita kuvia "Trompi-rinsessastamme", niistä taas kerran suuret kiitokset Suville!

Dirlian True Princess

Tässä kuussa ei sitten enää muita näyttelyitä ohjelmassa olekkaan, vaan keskitymme viettämään loppua talvilomaa vappuun asti ja nauttimaan metsäretkistä, auringosta ja linnunlaulusta (ja niiden jahtaamisesta, sanoisivat koirat varmaankin), toivottavasti kesä alkaa nyt tosissaan jo tulla!

15.4.2009

N-pentue 10v.

Tasan 10v. sitten näki päivänvalon N-pentueemme, kaikkiaan yhdeksän pirteää walesipentua. Aika tosiaan rientää, ja nyt onkin aika juhlia pyöreitä vuosia, ikioma N-sarjalaiseni, kolmen pentueemme emä Kirsti alias D. Nice Surprise lähettääkin aurinkoiset syntymäpäiväterveiset ja -onnittelut sisaruksilleen ympäri Suomen! Tietojeni mukaan yhtä lukuunottamatta koko N-joukkue tepsuttelee vielä omistajiensa iloina, ja toivottavasti kaikilla on vielä monta hyvää ja tervettä vuotta edessäpäinkin.

Kirsti

Yksi päivänsankareista,
Kirsti alias Fin&Rus Ch Dirlian Nice Surprise

10.4.2009

Iloista pääsiäistä kaikille!

5.4.2009

Hausjärvi & Mäntsälä

Tuli pitkästä aikaa vietettyä koko viikonloppu näyttelyiden merkeissä. Ja mikäs on vietellessä, kun Hausjärvellekään ei ajele tuntiakaan, saati sitten melkein naapurikylään Mäntsälään. Eilen siis suuntasimme Kertun (Eastfarm's Joy At Dirlian) kanssa Hausjärvelle, jonne oli ilmoitettu 11 walesilaista, tuomariksi vaihtui viimetipassa Saija Juutilainen. Kerttu voitti nartut saaden toisen sertinsä ja sijoittuen sitten lopulta VSP:ksi.

Tänään oli sitten vuorossa Mäntsälän ryhmänäyttely, johon osallistui Viivi alias Dirlian Sweet Surprise. 15 walesia oli ilmoitettu mukaan, Markku Santamäki tuomarina. Viivi sai ensimmäisen ERI:nsä ja sijoittui paras narttu luokassa neljänneksi.

16.3.2009

Maaliskuu

Hurjan nopeaan kuluu tämä kevättalvi, melkein kuukausi viime päivityksestä. Kevättä odotellaan kovasti, joskin vähän on jo suru puserossa ihanien hankikelien näyttäessä kohta olevan tältä erää ohi. Kuraisempi lenkkeilykausi on väistämättä edessä mutta ehkäpäs se kesä sieltä sitten pikkuhiljaa tulee.

Korkattiin sitten näyttelyvuosi viikonloppuna Tampereen kv-näyttelyssä Kertun kanssa. Walesilaisia oli ilmoitettu mukaan huimat 51 kpl, tuomarina tanskalainen Helle Dan-Pålsen. Kerttu osallistui puolen vuoden näyttelytauon jälkeen ensi kertaa nuortenluokaan saaden eh:n. Arvostelu oli ihan hieno, mutta luultavasti Kerttu saa nyt nauttia pienestä rintakarvojen kasvatuslomasta pari kuukautta emmekä lähetä uusia ilmoittautumisia mihinkään ainakaan ihan vielä. Kiitos mukavasta matkaseurasta Minnalle ja Noelille, reissaillaan taas!

Meillä oli epävirallinen Porvoon/Loviisanseudun Dirlianien tapaaminen maaliskuun 7.p. Porvoossa. Ilahduttavasti 7 täkäläistä kasvattiani tuli antamaan verinäytteen prof. Hannes Lohen Helsingin yliopistossa tekemää geenitutkimusta varten Springerspanielit ry:n järjestämässä näytteenottotilaisuudessa. Geenitutkimuksesta voi lukea lisää Lohen tutkimusryhmän omilta sivuilta www.koirangeenit.fi. Toivottavasti vielä mahdollisimman moni kasvattini käy antamassa näytteen tilaisuuden tullen tärkeän asian puolesta, jotta sairauksia aiheuttavat geenit löydettäisiin ja toivottavasti tulevaisuudessa saisimme karsituksi ikävät sairaudet rodustamme pois. Näytteitä toivotaan niin terveiltä kuin sairailta koirilta. Tietysti varsinkin törmättyäni niin ikävällä tavalla kilpirauhasen vajaatoimintaan kasvatustyössäni tämä asia tuntuu minusta hyvin hyvin tärkeältä. Kiitos kaikille nyt paikalle pisteltävänä pistäytyneille, samoin jo aiemmin näytteen antaneille!

Helmikuu

Taas on yksi talvikuukausi kohta mennyt menojaan, ja kevättä kohden mennään vauhdilla. Eipäs tämmöisen kunnon talven suhteenkaan kyllä ole valittamista, olemme kaikki kolme nauttineet valtavasti aurinkoisista talvipäivistä ja päivittäisistä pitkistä lumisista metsäretkistä. Lumen alta löytyy kaikkia mielenkiintoisia hajuja haisteltaviksi ja kummankin koiran erityinen osaamisalue onkin tullut hyvin ilmi, Kerttu pyydystää pikkujyrsijöitä ja vanharouva löytää reissumiespaloja vaikka keskeltä umpimetsää... Umpijäinen reissumiespala on muuten valtavan hyvä noutoesine :)!
No, sanotaan että kevät keikkuen tulevi, ainakin aurinko alkaa jo kovasti lämmittää ja tip tip vesi tippuu räystäistä. Ehkäpä valohoito alkaa jo pikkuhiljaa vaikuttaa harrastusaktiivisuuteenkin, muutamaan näyttelyyn ollaan menossa pitkästä aikaa (ainakin edellisestä tuntuu olevan ikuisuus...). Toissapäivänä tuli käväistyä pienen paikallisen koirakerhomme vuosikokouksessakin, Kerttu palkittiin junioriluokan tuloksillaan vuoden 2008 parhaana näyttelykoirana.

Löytyisköhän täältä mitään kivaa...

30.1.2009

Tammikuun kuulumisia

Niin se vaan on tammikuu päivää vaille vietetty aikalailla kiireisisissä merkeissä, ja varmaan pitäisi näitä sivujakin joskus ehtiä päivittää joskaan mitään kovin kummoisia uutisia ei olekkaan kerrottavana. Saatiin sitten vihdoin viimein oikein kunnon talvi tänne eteläänkin, ja siitäkös ollaan sitten riemuittu suunnattomasti, koirakaksikkokin tuntuu nauttivan lumesta täysin rinnoin. Muutamaa näyttelyäkin on ajateltu ja suunniteltu ja johonkin jo ilmoittauduttukin, jotenka eiköhän tässä silläkin harrastuksen saralla vähän aktivoiduta enemmän kevään mittaan.

Tammikuun 23. päivä täytti 8v. O-pentueemme , myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut kiireiseltä kasvattajalta Maijalle, Uffelle, Nasulle, Moonalle; Ronille, Whiskylle, Nellille ja Sannille!

6.1.2009

Uusi vuosi, uudet uutiset...

Niin se vaan taas joulu mennä jolkotteli, samaten uusi vuosi ja loppiainen. Koirien kanssa pysyteltiin aika tiukasti kotitanhuvilla, eipäs noiden kahden juoksuisen tytsyn kanssa juuri viitsi oikein "koirienilmoille" lähteä. Mutta loma oli hauska ja varsinkin tarpeen, nyt vain tytyy jotenkin saada itsensä asennoitumaan taas työhön ja arkeen. Koiraharrastuksen saralla elellään varmaankin pikkuisen hiljaiseoloa alkuvuosi, ei olla mihinkään näyttelyihin vielä ilmoiteltu itseämme jne, mutta eiköhän taas kevään tullen ala taas kalenteri täyttymään kaikenlaisesta hauskasta harrastamisesta.

Keskustelupalstamme taitaa ihan oikeasti olla lopullisesti kadonnut. Olen tutkinut asiaa, ja taitaa toisia samassa paikassa palstan omanneita olla kohdannut sama kohtalo. Harmin paikka, mutta täytynee ehtiessä perustella uusi foorumi, kyllähän noita aina on saatavilla, harmittaa vain menneet keskustelut. Joka tapauksessa poistan linkin sille toimimattomalle palstalle tässä samalla, pyörikööt jossain siellä bittiavaruudessa jos ne nyt missään pyörivät enää. Ilmoittelen sitten kun saan uuden tehtyä ja kuinka sinne pääsee.

Kirsti

Kirsti, Fin&Rus Mva Dirlian Nice Surprise 9v 8kk

^ Sivun alkuun