In English
<- Takaisin

Uutisia 2010

22.12.2010

Joulukortti

12.12.2010

"Messari"

Mitäpäs olisi näyttelyvuosi ilman perinteistä loppuhuipennustaan, viikonlopun viettoa Helsingin messukeskuksessa. Tällä kertaa oli tarjolla uuteen tyyliin 2 kv näyttelyä, eilen upouusi Helsinki Winner ja tänään sitten perinteinen voittajanäyttely. Sinnepä siis, eihän poiskaan osaa olla ilman jotain todella ihmeellistä syytä. FI&EE MVA Eastfarm's Joy at Dirlian alias Kerttu palaili näyttelykehiin mammalomansa jälkeen, vielä ei Kerttu ollut kenties ihan parhaassa näyttelykunnossaan kesäisen pentueensa jäljiltä, mutta ainakin Kerttu vaikutti olevan hyvin iloinen päästyään takaisin "showbisnekseen" ja matten kanssa reissuun. Eikä ne tuloksetkaan mitenkään huonoja olleet, lauantaina valioluokassa ERI ja neljäs, tuomarina ruotsalainen Bertil Lundgren, tänään valioluokan kolmas ja lopulta paras narttu lk:ssa 4. sija, tuomarina Bill Bunce.
Nyt sitten voikin jo alkaa rauhoittumaan joulunodotukseen ynnämuuhun loppuvuoden meininkiin ja alkaa odotella jännittävää ensi vuotta jolloin virallisissa luokissa toivonmukaan tullaan näkemään jo U-pentueemme jäseniäkin.

28.11.2010

Helsingin pentunäyttely

Jo toinen pentunäyttely tässä kuussa, tällä kertaa Helsingin messukeskuksessa, ja 4 U-pentueen jäsentä menossa mukana. Tällä kertaa Santeri alias Dirlian Uncommon Spice korjasi potin nimiinsä ollen rotunsa paras pentu, siskonsa Daran alias D. Umbrella Girl'n voittaessa nartut ja ollen VSP. Loput 2 sisaruksista, Vallu D. Undercover Agent ja Molly alias D. Unlimited Joy sijoittuivat luokissaan toisiksi. Myös kasvattajaryhmäni esitettiin, sen saadessa kp:n ja ollen ROP. Meillä oli taas tosi hauska päivä, kiitokset taas kaikille mukanaolleille seurasta, näkyillään taas!

19.11.2010

Syntymäpäiviä on vietelty taas

Ei taida olla maailmassa kuluneempaa fraasia kuin varmaan miljoonaan kertaan itsenikin lainaama " voi kuinka aika rientää" mutta näin on taas kerran vaan todettava. Eilen juhli kuudetta syntymäpäiväänsä "ärrät" ja tänään on ollut sitten 5 vuotta sitten syntyneiden "ässien" vuoro saada herkkuja ja juhlintaa osakseen. Onnittelut kaikille kasvattajaltakin!

12.11.2010

In memoriam
"Tyyne" Dirlian Noisy Morning
15.4.1999-11.11.2010

Aina joskus posti tuo surullisia uutisia kasvattajalle, ja tänään oli taas tuollainen murheellinen päivä. "Pikku-Tyynen" omistajalle Johannalle perheineen lämmin osanottomme suuressa surussanne.

7.11.2010

Pentunäyttelyssä Lohjalla

Tänään osallistuimme pentunäyttelyyn Lohjalla kolmen U-pentueen jäsenen voimin. Ensi kertaa näyttelyilmapiiriä haistelemaan pääsivät Santeri alias D. Uncommon Spice sekä siskot Dara alias D. Umbrella Girl ja Molly alias D. Unlimited Joy. Ahtaassa hallissa olikin pennuilla paljon ihmeteltävää, mutta onneksi mukana oli sisaruksia joiden kanssa välillä ottaa pienet painit. Kolmikon ensimmäinen näyttelyreissu päättyi mukaviin tuloksiin, Santeri oli urospentujen 2., Molly ja Dara kisasivat samassa luokassa keskenään, kumpikin sai kp:n Mollyn sijoituessa ensimmäiseksi, ja lopulta pikkublondi vielä valittiin rotunsa parhaaksi pennuksi. Kiitokset asianosaisille hauskasta näyttelypäivästä!

2.10.2010

Syyskuulumisia

Syksy tuli, illat pimenivät, mutta tuntuu että tekemistä vaan riittää ja omien sivujen päivitys tahtoo muiden kiireiden vuoksi olla hidasta.

Syksyisen arjen katkaisi mukavasti 3:n päivän mökkeilyreissu Ahvenanmaalle, mummeli ja Kerttu jäivät hoitopaikkoihinsa mantereen puolelle, ja ainoastaan Kukka pääsi matkaan, Kukkasen matkaseuraksi tuli nimittäin ystäväni pyreneittenmastiffineiti Ulpu joten takapaksi oli aikalailla täyteenlastattu ja urhoollisen Nissanin perä viisti tavallista lähempänä tienpintaa. Kauhean kivaa kaksikolla näytti reissussa olevan, Kukalla on taito saada iso ystävänsä villiintymään leikkiin nanosekunnin puolikkaassa, jolloin mennään niin että tanner tömisee ja huonekalut ovat vaarassa.
Osallistuimme myös Eckerön kv-näyttelyyn sunnuntaina, Kukan tuloksensa EH1. Kukka osallistui myös kasvattajansa Malinin kasvattajaryhmään, joka valittiin lopulta BIS-1:ksi, josta vielä kerran hurjan suuret onnittelut Malinille! Matkaseura Ulpukin valioitui samassa rytäkässä, joten illalla olikin sitten syytä pitää suuret valiojuhlat, ts. saunottiin ja huseerattiin kahden naisen voimin pilkkopimeässä muuten autiossa mökkikylässä, hauskaa oli ja vatsalihakset hellänä nauramisesta, olipahan taas kerran ikimuistoinen reissu, kiitokset taas Minnille ja Ulpulle matkaseurasta.

Kukka ja Ulpu

Matkakumppanit

22.9.2010

Tuuli on C.I.B

Jälleen postia Belgiasta, FCI:ltä on saapunut vahvistus myös Tuulin alias Dirlian True Princess C.I.B-tittelistä.

13.9.2010

C.I.B, C.I.E, FIN, NOR, EST, RUS, LTU, LV, BALT & BY MVA Dirlian Officially Olga

FCI:stä on saapunut vanhvistus että Nasu alias Dirlian Officially Olga saa nyt liittää tittelirimpsuunsa myös C.I.E arvon. Kuten tittelirimpsusta näkyy, Nasu on laajalti matkustellut walesi, mutta nykyisin ensi tammikuussa jo 10v. täyttävä Suulisniemen Keisarinna on jo jättänyt näyttekehissä kiertämisen nuoremmilleen ja viettää jo hyvin ansaittuja eläkepäiviä seuranaan uskollinen ystävänsä Tuuli alias C.I.B* BaltV-08 Dirlian True Princess.

31.8.2010

Pentutreffit

Eilen oli erityisen hauska ilta, kun koko U-pentue saapui meille treffamaan taas sisaruksia, Kerttu-mammaa, kasvattajaansa ja kumppaneita. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti kun hurja viisikko kokoontui jälleen. Painille ja juoksulle ei meinannut loppua tulla, mutta parin tunnin riehumisen jälkeen oli pientä vauhdin laantumista sentään nähtävissä. Kiitos kaikille että pääsitte tulemaan, oli ihanaa nähdä kaikki pennut samalla kertaa, eiköhän oteta tapaaminen uusiksi taas joskus!

U-pennut U-pennut U-pennut U-pennut

29.8.2010

Taipparointia

Eilen matkasimme Heinolaan, jossa vietimme mukavan mutta hiieman sateisen päivän spanieleiden taipumuskokeissa. Taippariin osallistui Kukka alias Eastfarm's Magnolia, ja Kukka suoritti kokeen hyväksytysti.

10.8.2010

Valio-uutisia

Mikin (C.I.B&FI&EE MVA Dirlian Quack Quack) tytär Milfeddyg Osgo sai viimeisen puuttuvan sertinsä Mikkelin näyttelyssä lauantaina, joten Miina saavutti tittelin FI MVA ja on Mikin ensimmäinen valiojälkeläinen. Onnittelut kaikille asianosaisille, onnittelut Miina Mikintyttärelle myös Kirsti-mummelilta!

26.7.2010

Kaikki pennut omissa kodeissaan

Niin se aika aina vaan lentää, ja taas koitti aika että kotona on pennuntassujen tepsutus hiljentynyt ja Kertun pikkuiset ovat kaikki muuttaneet suureen maailmaan. Viikko sitten matkaan lähti Santeri alias D. Uncommon Spice joka muutti Jaanan, Kimmon ja Pablon (Eastfarm's Luxury) seuraksi Dara-siskon "naapuriin" Espooseen. Tänään sanottiin haikeat hyvästit reippaalle pikku-Intolle (D. Uplifting Spirit) joka muutti Leinosen perheeseen Nurmijärvelle. Onneksi koko pentue asustelee kivan lähellä kotikenneliään, joten kaikkia varmasti tapaillaan vastakin, ja toivottavasti vielä piankin pentuetreffien merkeissä. Ihanaa elämää koko pentueelle omien perheidensä parissa!

18.7.2010

Kukalle SERT

Tänään vietimme aamupäivän erittäin helteisellä Mäntsälän urheilukentällä. Kukka alias Eastfarm's Magnolia osallistui kolmanteen viralliseen näyttelyynsä hienoin tuloksin: Kukka voitti junioriluokan nartut erinomaisella josta jatkettiin paras narttu luokkaan jossa Kukkanen sijoittui hienosti toiseksi saaden ensimmäisen sertinsä. Waleseja oli Mäntsälässä tänään 16 kpl ja tuomarina toimi Kirsi Nieminen.

17.7.2010

Uusi keskustelupalsta

Vanha keskustelupalstamme hävisi taannottain johonkin bittiavaruuteen ties mistä syystä, sain tehtyä uuden tilalle vihdoin kevään mittaan, mutta tokihan sen linkittääkin voisi ;), joten tervetuloa keskustelemaan uudet, vanhat ja entisetkin Dirlian walesien omistajat! Palsta löytyy täältä ja vaatii rekisteröitymisen (kohdasta "register" pääsee alkuun ja kunhan palstalle sitten pääsee se muuttuu suomenkieliseksi) ja ylläpidon hyväksynnän koska on tarkoitettu ainostaan Dirlian koirien kotiväelle.

Pennut muuttavat & uusi tiiminjäsen

Aika kuluu hirveän äkkiä, Kertun pennut täyttivät maanantaina jo 7 vkoa ja loppuviikosta tuli aika toivotella jo osalle pennuista hyvää matkaa omiin koteihinsa. Ensimmäisenä suureen maailmaan lähti pikkuneiti D. Umbrella Girl, joka muutti Mäen perheeseen Espooseen ja sai nimen Dara. Velipoika D. Undercover Agent asustelee nykyisin Vantaalla Rissasen perheessä ja tunnetaan kotoisammin nimellä Vallu. Siskoista toinen, D. Unlimited Joy muutti Stenbergin perheen iloksi Porvooseen, Molly on sijoituskodissa ja uusi jäsen tiimissämme. Kaksi veljeksistä on täällä ilonamme vielä vähän pidempään, vaikkakin pihalla retkeilevä retkikunta on merkittävästi harventunut, lystiä riittää poikakaksikon puuhia seuratessa, veljekset ovat mm. varsin hyvin keksineet vilpoisten vesileikkien ilot näiden helteiden yhä vain jatkuessa.

Dirlian Uplifting Spirit

13.7.2010

Uusia terveystuloksia

Kukka alias Eastfarm's Magnolia käväisi lonkkakuvauksessa ja silmätutkimuksissa kesäkuussa. Nyt ovat molemmat tulokset selvillä, Kukan silmät ovat ok, ja lonkkatulos A-A!

13.6.2010

Uusi valio

Hienoja uutisia maailmalta. Tuuli alias BaltW-08 Dirlian True Princess osallistui tänä viikonloppuna kahteen KV-näyttelyyn Ozolniekissa Latviassa. Lauantain näyttelyssä Tuulin tulos oli EH, tuomarina Monika Blaha Itävallasta. Sunnuntain näyttelystä tulikin sitten "kaikki kotiin" Tuulin ollessa paras narttu ja tuloksin SERT, CACIB ja lopulta rotunsa paras. Tämähän tarkoittaa myös sitä, että FCI:n vahvistuksen jälkeen Tuuli saa käyttää titteliä C.I.B. Tuomarina tänään Sigurd Wilberg, UK. Onnea Trombille ja Lindholmeille!

29.5.2010

Surullisia uutisia

Ikävä uutinen eiliseltä, kotiin tullessani yksi tyttöpennuista löytyi hengettömänä pentulaatikosta. Mitä sitten onkin tapahtunut, ei koskaan voida tietää varmaksi, onneksi kuitenkin kaikki muut edelleen kasvavat ja voivat hyvin, ja Kerttu hoitaa edelleen katrastaan huolella ja hellyydellä.

24.5.2010

Pennut syntyvät

Kertun ja Kryddanin pennut syntyivät maailmaan yöllä klo 1 ja 4 välillä, 3 urosta ja 3 narttua. Pennut painoivat syntyessään kaikki mukavasti 340-390g ja syövät ja voivat hyvin, Kerttu hoitaa aarteitaan antaumuksella.
Näillä näkymin kaikille pennuille olisi kodit tiedossa, heti kunhan tämän päivän kiireiltä ennätän, viesteilen kaikkien pennuista kiinnostuneita olleiden kanssa tilanteesta.

Mamma hoitaa

Mamma hoitaa

Pojat

Pojat

Tytöt

Tytöt

12.5.2010

Kuvia odottavasta mammasta

Kesäisen päivän kunniaksi paparazzi väijyi odottavaa mammaa, Kertun olo näyttää jo välillä ei niin välttämättä mukavalta, ja poseerauskaan ei muodokasta mammaa suuremmin kiinnostanut... Joitain otoksia saimme kuitenkin.

Itte istut hassusti...

t

Voin mä sitte poseerata..
mutta vaan sekunnin..

Mä söisin tätä
luuta nyt kiitos...

9.5.2010

Äitienpäiväkuulumisia

Terveiset täältä odotusrintamalta, Kerttu-rouva pyöristyy mukavasti, vielä pari viikkoa h-hetkeen ja sitten aletaan pikkuhiljaa tietää minkälainen kokoonpano pentulaatikossa ja pihallamme kesällä vilistää. Kyselyitä pennuista on tullut todella paljon, toivottavasti nyt mahdollisimman monelle kiinnostuneelle oma pikku-Kerttu tai -Kryddan syntyisi. Oikein hyvää äitienpäivää kaikille niin ihmis- kuin koiraäideillekin :).

21.4.2010

Kerttu ultrassa

Kävimme eilen Kertun kanssa ultrassa, ja meille on tosiaan pentuja tulossa toukokuun loppupuolella!

Taas juhlitaan syntymäpäiviä

Tämä huhtikuu on yhtä juhlaa, jostakin syystä suuri osa "jengistämme" juhlii tässä kuussa. Kukka aloitti juhlaputken täyttämällä vuoden 6. päivä. 15.päivä täyttivät N-pennut eli Kirsti-mummeli ja sisaruksensa 11v. Loppukuussa täyttää T-kolmikko Tiku, Taku ja Tuuli jo huimat 4 vuotta, ja 28.p. juhlii sitten vielä Q-pentue 7:ttä syntymäpäiväänsä. Onnittelut kaikille!

24.3.2010

Pentu-uutisia

FI&EE MVA Eastfarm's Joy At Dirlian astutettiin maanantaina uroksella Taimere's Allspice. Jos Ruotsin reissumme tuotti tuloksia, syntyvät Kertun ja Kryddanin pennut toukokuun loppupuolella. Enemmän odotetusta pentueesta pentuja sivulla.

Terveystuloksia

5 kpl vanhimmasta päästä olevia Dirliaaneja kävi kilpirauhastesteissä Prof. Lohen ja geenitutkimusryhmänsä projektiin liittyen, tarkoituksena saada tutkimus alkuun walesinspringerspanielien kilpirauhasen vajaatoiminnan osalta. Ilahduttavan moni kasvateistani on jo aiemmin antanut geeninäytteensä tutkimuksen hyväksi, tällä kertaa tarvittiin tiedot n. paristakymmenestä vielä hyvät kilpirauhasarvot omaavasta vanhasta koirasta verrokkikoiriksi näytteen jo luovuttaneille sairaille koirille. N-pentueesta Topi, Kirsti ja Olli sekä O-pentueesta Nelli ja Nasu käväisivät kantamassa omat kortensa yhteiseen kekoon, ja ilahduttavasti kaikkien viiden arvot ovat ainakin vielä normaaleissa lukemissa. Kiitos taas ihanille kasvatinomistajille osallistumisesta tärkeään projektiin!

7.3.2010

Valkealan näyttely

Eilen korkattiin näyttelyvuosi 2010 ja matkasimme kaksikon Kerttu ja Kukka kanssa Valkealan ryhmänäyttelyyn. 16 walesilaista on ilmoitettu, tuomarina Matti Luoso. Kerttu alias FI&EE MVA Eastfarm's Joy At Dirlian selvitti tiensä parhaaksi nartuksi ja lopulta rotunsa parhaaksi! Avoimeen luokaan osallistui Tuuli alias Baltv-08 Dirlian True Princess, tulos EH1. Kukka alias Eastfarm's Magnolia osallistui ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä, tuloksella EH1. Kukka sai ihan kivan arvostelun, missä odotetusti sanottiin että kehittyä vielä pitää, samoin kehätottumusta tarvitaan lisää, eli laiskan omistajan tarvinnee muistaa harjoitella enemmän hihnassa juoksemista oman pienen kengurunsa kanssa...

20.2.2010

In memoriam
"Jami" Dirlian Narnia Nathan
15.4.1999-19.02.2010

Jamin omistajalle Piialle perheineen lämmin osanottomme suuressa surussanne.

23.1.2010

Onnea O-pennuille!

Tänään juhlivat jo yhdeksättä syntymäpäiväänsä Nasu, Nelli, Maija, Moona, Sanni, Uffe, Roni ja Whiski. Onnittelut kaikille!

Alkuvuoden kuulumisia

Näinhän se on taas uusi vuosi kulunut jo pitkälle, kunnon talvea pitelee ja rapsakasta pakkasesta on saatu nauttia jo pitkään. Ainakin meillä nuoriso siitä tuntuu nauttivan, pihalla kun painii ja leikkii ei siinä paljon kylmä ehdi tulla, vanharouva tosin aika vilkkaasti on välillä pyrkimässä sisään kun alkaa vanhan tassuja palella. Mutta nautitaan nyt tästä ihanuudesta niin kauan kuin se kestää.

Saahan nähdä mitä tämä vuosi 2010 tuo tullessansa. Vielä yhteenkään kisaan ei olla ilmoittautumisia lähetetty kun kaikenlaisella harrastukseen liittyvällä on ollut ihan kiitettävän työllistävä vaikutus ilmankin, kaipa sitä pitäisi aktivoitua pikkuhiljaa ja Kukka ipananaakin jonnekin rohkaistua ilmoittamaan. Sekin on jännittävää, että tuleeko meille tänä vuonna 4 vuoden tauon jälkeen taas pentuja. Kertun astuttamista mietin, joko kevät- tai syksyjuoksusta, katsellaan nyt miten tässä käy.

Kerttu ja Kukka

Kerttu ja Kukka villeissä talvileikeissään

^ Sivun alkuun