In English
<- Takaisin

Uutisia 2011

1.1.2012

Loppuvuoden kuulumisia

Niin se taas vuosi mennä hujahti moninen tapahtumineen, on aika alkaa kirjoittaa vuosiluvun viimeisen numeron tilalle kakkonen ja alkaa suunnitella uusia kujeita, oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

Loppuvuoden kuulumisia vielä, kun en niitä ole kiireiltäni oikein ehtinyt päivityshommiin... Eninnäkin kotona on nyt kovasti hiljaista, koska pikku-Venla sai vihdoin oman kodin Vantaalta Jalkasen perheestä. Kuulumisten mukaan Venla on kotiutunut hyvin toisen koiran ja kissan kaveriksi, ehkäpä meilläkin täällä ikävä pikkuhiljaa alkaa hellittää.

Näyttelyissähän tuli taaas juuri päättyneen vuoden aikana jokusen kerran rampattua, parhaiten muistuu mieleen Kertun (Eastfarm's Joy at Dirlian) keväinen C.I.B tittelin saanti, Mikin (D. Quack Quack) BIS2 veteraanisijoitus Karkun erkkarissa ja 1,5v Santerin (D. Uncommon Spice) hienot tulokset. Vuoden näyttelywalesi listalta löytyy niin äiti sekä poika aivan kärjen tuntumasta, loppukesällä mammalomalle jäänyt Kerttu on kokonaiskisassa sijalla 8. (4.paras narttu) ja Santeri sijalla 17. (7. paras uros).

Aivan vuoden loppumetreillä kävimme myös Kukan kanssa ultrassa, olin kyllä "oireista" päätelleen aika varma että Kukka olisi kantavana, mutta kyllähän se hiukan yllätti että monitorikuvissa vipelsi pentuja aikoimoinen määrä. Mikin edellisessä ainoassa pentuessa oli sisaruksia 10 kpl, katsotaan päästäänkö nyt samaan. Joka tapauksessa Kukalle koittaa tammikuun lopulla hyvin kiireiset ajat suurperheensä hoitelemisessa. Jännityksellä odotellaan montako pilkkunaamaa maailmaan putkahtaa.

23.12.2011

Joulukortti

Me kaikki täällä Kennel Dirlianissa toivotamme kaikille Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2012!
© Dirlian

4.12.2011

Messari

Taas on vuoden viimeinen näyttely on kisattu, tänään pääsin seuraamaan kehän laidalta kun kaksi "pikku-kertuista", Dara ja Santeri edustivat kennelin värejä Messukeskuksen Voittaja 2011 näyttelyssä joka siis huipentaa ja päättää näyttelyvuoden. Ja hyvin "sisko ja sen veli" edustivatkin, Dirlian Uncommon Spice alias Santeri oli lopulta 4. paras uros saaden vara-sertin , D. Umbrella Girl eli Dara sai myös SA:n ja pääsi kirmailemaan paras narttu-luokkaan 4:n muun SA:n saaneen kilpasiskonsa kanssa, joten vaikka Dara jäi sijoittumatta, voitaneen silti myöntää Dartsulle epävirallinen viides sija. Onnea ja kiitos hauskasta näyttelypäivästä Daran ja Santerin kotijoukoille, ensi vuonna sitten taas...

Mikki ja Kukka treffailivat

Mahdollisesti meille on pentue tulossa tammikuun lopulla, Mikki alias C.I.B. FI & EE Mva Dirlian Quack Quack ja Kukka alias Eastfarm's Magnolia tapasivat tositarkoituksella alkuviikosta, joten jäämme odottamaan tuottiko Mikin muutaman päivän romanttinen kaupunkiloma tuloksena lisää pieniä pilkkunaamoja tähän maailmaan. Vuodenvaihteessa pääsemme ultraan, sitä odotellessa jännitys senkun tiivistyy.

22.11.2012

Puppekameran lähetykset päättyvät

Koska vielä kotona jäljellä oleva omaa kotiaan vielä vaillla oleva hauska pieni kaksikko on ollut hyvin päättäväisesti sitä mieltä, että "pentuvankilassa" ei ole enää kivaa (eikä pientä ja ketterää Venlaa siellä enää edes pidättelekään mitkään esteet) , on koko hökötys nyt purettu ja muutettu varastoon odottamaan seuraavia asukkaitaan. Näin ollen puppekameran lähetyksetkin päättyvät tältä erää tähän, joskis hiljaistahan tarhassa on viimeaikoinakin ollut pentujen käydessä lähinnä nukkumassa ja syömässä tarhassaan ja viettäessä aktiivista elämää muualla talossa ja ulkona :). Lisää realityohjelmaa on luvassa ensi vuoden puolella jos vain Kukkasen astutus onnistuu ja pentuja tulee. Kuvia kahdesta reippaasta natiaisesta päivittelen sivuille niin kauan, kunnes he oman kotinsa löytävät.

18.11.2011

Synttäreitä

¨

Onnea tänään 7v. täyttäville R-pentueen jäsenille sekä huomenna 6v. syntymäpäiväänsä juhliville S-pennuille! Niin se aika rientää....

13.11.2011

Näyttelyuutisia ja muita kuulumisia

Pienen tauon jälkeen taas näyttelyuuutisiakin kerrottavaksi, sisaruspari Santeri ja Dara, alias D. Uncommon Spice ja D. Umbrella Girl osallistuivat tänään Kouvolan ryhmänäyttelyyn. Santerilla näyttely meni mitä mainioimmin, tuloksena paras uros, SERT ja VSP. Santeri on nyt saanut sertin kolmesta viime näyttelystään, joten josko tässä vaiheessa voidaan jo putkesta puhua :). Paljon onnea Santeri, Jaana, Kimmo! Dara-sisko sai tällä kertaa tuomisekseen EH:n.

Pennnuista on muuttanut suureen maailmaan jo 5, ja jäljellä on ainoastaan sisarukset Viiru ja Venla, joille vielä on se oikeanlainen koti hakusessa. Kovasti hiljaiselta tuntuu kaiken viimeaikaisen vilinän jälkeen. Puppekamera on ainakin toistaiseksi vielä iltaisin päällä, vaikkei kaksikko koko aikaa "vankilassaan" vietäkkään. Kukan juoksu yhä odotuttaa itseään, joten seuraavan pentueen tarkkaa ajankohtaa ei vielä voi arvioida.

Lopuksi vielä postin tuoma ihana kuva tammikuussa 11v. täyttävästä Nellistä alias D. Olive On A Bus. Kiitokset Marjolle kuvista!

Nelli

© Marjo Hakala

19.10.2011

Pentuesuunnitelmia

Kaiken pentutouhun keskellä sain aikaseksi tehdä päätöksen astuttaa Kukka jos seuraavasta juoksusta koska sen odottelu jatkuu yhä vaan, ja toteuttaa yhdistelmä, jota olen miettinyt pitkään ja hartaasti. Tässä siis ensitiedot todennäköisesti joskus alkuvuodesta toivottavasti syntyvästä pentueesta:

Pentuesuunnitelmia

27.9.2011

Vahvistus

Postilaatikkoon tulla tupsahti postia Belgiasta, eli Kertun kans mva titteli on nyt vahvistettu, joten tästälähtien Kerttu on virallisesti C.I.B FI&EE Ch Eastfarm's Joy at Dirlian.

19.9.2011

Pentukuvia

Kuvia pennuista ja tuoreimmat kuulumiset pentulaatikosta nyt pentujen omassa galleriassa.

17.9.2011

Realityshowta tarjolla iltaisin

Sain viriteltyä webkameran toimintaan, ja suoraa lähetystä pentulaatikosta voi yrittää katsella osoitteessa http://ww.com/martta, puppekamera on päällä varmimmin iltaisin ja viikonloppuisin, en viitsi vanhaa rohisevaa konetta pitää päällä aivan kokoaikaa.

Muuten pentulaatikossa on kaikki hyvin, ainoastaan tytöistä pienimmäinen aiheuttaa huolta ollessaan puolet pienempi kuin paksut sisaruksensa. Maito kuitenkin maistuu eivätkä punkeroveljetkään onnistu enää pikkuista siskoaan pudottamaan nisältä pois, joten toivotaan parasta että painoa alkaa vihdoin kertyä eikä jouduta alkaa pohtimaan ikävämpiä vaihtoehtoja.

V-pentuja

Maito maistuu...

15.9.2011

Pennut syntyivät!

Kerttu pyöräytti viime yön ja aamun aikana maailmaan 7 pentua, 3 urosta ja 4 narttua. Kaikki sujui oikein hyvin, Kerttu hoiteli hommat kutakuinkin omatoimisesti, ja minulle jäi taas lähinnä virallisen valvojan ja ihailijan rooli. Pennut ovat oikein reippaita ja pirteitä, painot ovat väliltä 250g-350g . Mamma ja pienet punanenut voivat kaikki oikein hyvin ja maito tuntuu maistuvan. Alla ensimmäiset kuvat Kertusta perheineen, pikkukuvaa klikkaamalla se aukeaa suurempana, askartelen pentukuville oman sivun kunhan nämä enimmät kiireet tästä hiukan hellittävät.

V-pennut V-pennut V-pennut V-pennut

11.9.2011

Santerille ROP ja SERT nro 2

Eipäs yhtään pöhkömpi viikko Santerilla alias Dirlian Uncommon Spice näyttelyrintamalla! Viime lauantaina ensimmäinen serti Vantaalta, eilen sitten Santeri osallistui Porvoon KR-näyttelyyn, ollen paras uros, saaden sertin ja ollen lopulta ROP. Näyttelyssä oli myös sponsorin oma Royal Canin ROP juniori-kilpailu, luonnollisesti tämäkin voitto kuului Santerille. Oikein paljon onnea Santerille, Jaanalle ja Kimmolle!

Santeri

Sertivoittaja Santeri alias D. Uncommon Spice

Penturintamalta...

Aivan loppuodotus on ovella, ja eivätköhän Kertun pennut piakkoin maailmaan pyörähdä. Laskettu aika on torstaina. Kerttu on melko pyöreä, joskin maha on muuttanut muotoaan ja laskeutunut alaspäin, jospa sieltä ei kuitenkaan ihan kymmentä pentua tulisikaan kuten jos jossain vaiheessa aloin pelkäämään... Oikein söpöltä kampelalta Kerttu-rouva näyttää maatessaan lattialla masun levitessä molemmille puolille kylkiä.

3.9.2011

Vantaan näyttely

Ihanaa kun on aktiivisia kasvatinomistajia. Vietin eilisen päivän vähän toisenlaisen koiraharrastuksen parissa järjestely ym tehtävissä, mutta sillä välin ihanat kasvatinomistajat osallistuivat koirineen Vantaan KR-koiranäyttelyyn ja kivoin tuloksin. Kehässä kävivät pyörähtelemässä sisarukset Santeri (D. Uncommon Spice) ja Dara (D. Umbrella Girl), Santeri sijoittui paras uros-luokassa kolmanneksi saaden ensimmäisen sertinsä, Dara-sisko puolestaan sijoittui paras narttu-lk:ssa neljänneksi saaden vara-sertin. Oikein paljon onnea ihanille pikku-kerttusille ja kotiväelleen!

1.9.2011

2 viikkoa h-hetkeen

Enää 2 viikkoa odottelua jäljellä, siis jos Kerttu nyt malttaa vauvojaan pitää masussaan aivan laskettuun aikaan asti. Tuleva mamma alkaa näyttää jo muodoiltaan varsin uhkealta...

Kerttu

23.8.2011

Odottelua

Niin se aika menee äkkiä, vasta tajusin, että reilun 3 viikon päästä Kertun ja Jaffan pennut ovat jo maailmassa. Kerttu-mamma itse alkaa jo näyttää selkeästi pyöreältä, joten eiköhän sieltä ihan reilunkokoinen pentue ole tulossa. Jostakin syystä Kerttu tuntuu ryhtyneen kovin urheilulliseksi pentuja odotellessa, olohuoneen ovella olevan koiraportin ylitystä ei ole aikasemmin harrastanut kukaan, mutta nyt meillä lie käynnissä joku agilityvillitys vai mitäköhän äitiysjumppaa tämä on... Tai sitten odottava emo kaipaa omaa rauhaa ja sohvaunia. Joka tapauksessa olen itse sitä mieltä ettei tuollainen loikkiminen ole suotavaa muutenkaan saati sitten pitkällä kantavana ollessa, joten ovi pysyy päivisin kiinni hyppyharrastusta ehkäisemässä.

16.8.2011

Pentuja tulossa!!

Tänään kävimme ultrassa Kertun kanssa, ja saimme vahvistuksen sille että Kerttu tosiaan on kantavana. Olin jo pari viikkoa erittäin toiveikas asian suhteen koska merkit olivat tällä kertaa mielestäni melko selkeät, mukavaa etten ollut väärässä ja omaa liian vilkasta miielikuvitusta... Pikakiikaroinnilla saimme monitoriin näkyviin 5 jo ihan hyvänkokoista polskijaa, mutta itse veikkailisin että pentuja saattaa tulla enemmänkin. Noin kuukauden päivät saamme vielä odotella että saamme selville lopullisen kokooonpanon. Jänniä aikoja siis elellään...

16.7.2011

Pentuja odotellaan & Inton lonkkatulos

Eilen matkailimme Kertun (Fi&Ee Mva Eastfarm's Joy at Dirlian) kanssa Lappeenrantaan tapaamaan Jaffaa (Fi&Se(n) Mva FINV-10 Benton Under Oath). Treffit olivat onnnistuneet, ja toivonmukaan Kertulle on nyt pentuja syntymässä syyskuun puolivälin kieppeillä.

Vihdoin on selvillä myös Inton (Dirlian Uplifting Spirit) lonkkatulos, joka on A/A.

6.7.2011

Pentue-suunnitelmia ja terveystuloksia

Kesä tuli kohinalla, helteet ovat hellineet ja kiirettä harrastusrintamalla ja muutenkin on tässä taloudessa riittänyt, mikäs sen mukavampaa vaikkakin kuumuuden vuoksi joskus hieman tuskaisaa. Onneksi koiratkin kumminkin osaavat itse hakautua viileään varjoon.

Kesäkuun alkupuolella neljä viidestä U-pentueen jäsenestä kävi terveystutkimuksissa, kaikilla todettiin olevan terveet silmät ilman mitään huomautuksia, nyt lonkkakuvaustuloksetkin ovat saapuneet , ainastaan "Inton" D. Uplifting Spirit, tuloksia vielä odotellaan. Tähän astiset tulokset siis: D. Unlimited Joy B/B, D. Umbrella Girl B/B ja D. Undercover Agent E/E.

Pitkin kevättä mietitty ja selvitelty Kertun (C.I.B, FI&EE Mva Eastfarm's Joy at Dirlian) astutus-asiakin on nyt sitten päätetty, eikä yhtään liian myöhään. Kaikkien vaihtoehtojen selvittelyjen jälkeen asiat saatiin lopullisesti lyötyä lukkoon suurinpiirtein sekunnilleen samoihin aikoihin kuin Kerttu tuo ilmeinen ajoituksen mestari aloitti juoksunsa! Ilmeisesti tämän kasvattajan matemaattinen lahjakkuus on hyvin kyseenalainen, koska jotenkin olin laskeskellut ettei juoksu tulisi ennenkuin heinä-elokuun vaihteessa aikaisintaan. Tulipa kuitenkinkin, ja tarkistuslaskenta varmisti matikkapään höttöisyyden ja että vielä aiempikin alkaminen olisi voinut olla mahdollista. Taitaisi olla paikallaan joku lyhyt päässäyhteenlaskun kertauskurssi :D. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja nyt sitten enää odotellaan ensi viikkoa josko silloin pääsisimme Kertun kanssa matkailemaan Lappeenrantaan Jaffa-herraa (C.I.B* FI&SE(n) Mva Benton Under Oath) tapaamaan romanttisissa merkeissä ja tositarkoituksella. Lisätietoja yhdistelmästä pentuja-sivullamme.

7.6.2011

Karkun erikoisnäyttely

Jällleen koitti viikonloppu jota aina kovasti odotellaan, nimittäin se jolloin on springereitten päänäyttely Karkussa. Sinnehän on aina päästävä, ellei ole ihan pakottava este, kuten pennut kotona tms. Nyt sitten siis matkailtiin viikonlopun kieppeillä reilummanpuoleisesti, perjantaina hain matkaan Mikki-papan Elimäeltä ja lauantaina sitten starttasi karavaani 4 koiraa kyydissä kohti Helsinkiä poimimaan kyytiin Niinan, ja sitten siitä yöksi mökkeilemään Sastamalaan. Lauantai-ilta kului nopsaan koiria kunnostaen, lenkittäen ja seuraavaa päivää odotellen.
Sunnutai aamuna seurueeseen liittyi sitten vielä Ulla joka oli matkaillut paikalle sisarukset Dara ja Santeri kyydissään. Sitten olikin jo teltta täynnä bokseja, onneksi tilaa riitti ja teltassa oli viileämpää kuin ulkoilmassa, tällä kertaa oli lämpömittarissa aika helteiset lukemat.

Näyttelyssä parhaiten sijoittui Mikki alias C.I.B. FI&EE Mva Dirlian Quack Quack joka osallistui ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan ja tekikin sen ihan tyylillä, Mikki valittiin ensin ROP veteraaniksi, ja myöhemmin iltapäivällä pyrähdettiin vielä BIS veteraanikehässä jossa Mikki sijoittui toiseksi enkkunartun voittaessa. Kerttu, FI&EE Mva Eastfarm's Joy at Dirlian osallistui ruunsaslukuiseen valioluokkaan, saaden arvosanan erinomainen. pikku-kertut Santeri, Dara ja Molly saivat tällä kertaa erittäin hyvät.
Hirveän kivaa oli taas, vaikka aina tuntuu että saa juoksennella vähän siellä tällä, ja puolet tuloksista saa lukea netistä jälkeenpäin. Kiitos kaikille seurasta, eiköhän ensi vuonna taas, ja toivottavasti vaikka suuremmalla porukalla.

Mikki

C.I.B FI Mva Dirlian Quack Quack alias Mikki ja Karkun erikoisnäyttelyn ROP veteraani
& BIS2 veteteraani palkinnot

24.5.2011

U-pennut 1 vuotta

Niin se aika vaan liitää ja kiitää, nyt on aika onnitella tänään ihka ensimmäistä syntymäpäiväänsä ja ihka ensimmäisiä synttäriherkkujaan popsivia "pikku-kerttuja" eli U-pentueemme jäseniä Daraa, Mollya, Intoa, Santeria ja Vallua! Tuntuu että vasta ihan äsken tuo villi viisikko paini pentueaitauksessa pihalla...

23.5.2011

Parit näyttelyt ja MH luonnekuvaus

Olipahan hauska ja täyteen buukattu koiraharrastusviikoloppu! Lauantaina matkasimme Kertun alias FI&EE MVA Eastfarm's Joy at Dirlian kanssa Haminan KV näyttelyyn, missä Kerttu oli lopulta rotunsa paras saaden cacibin. Tällä kertaa jäimme myös ryhmäkilpailuun, vaikkei sieltä sitten sijoitusta herunutkaan niin kivahan se oli osallistua kun kesäinen sääkin suosi.
Sunnuntain alkajaisiksi matkasimme Helsingin KV näyttelyyn, johon osallistui Kerttu kahden pentunsa Santerin (D. Uncommon Spice) ja Daran (D. Umbrella Girl) kanssa. Tällä kertaa tuloksina oli valioluokan 3. sija ja SA Kertulle, Daralle ja Santerille molemmille EH. Hauska näyttelypäivä ystävien seurassa, josta kiitokset taas kaikille!
Päivähän oli tässä välissä vasta vähän yli puolessa, joten seuraavaksi suuntasimme Espooseen, matkalla koirat pääsivät pulahtamaan uimasille ettei odottelusta autossa tulisi liian kuuma, ja sieltä sitten siis Oittaalle jossa hoitopaikastaan mukaan haettu Kukka alias Eastfarm's Magnolia osallistui MH luonnekuvaukseen. Kukan luonnekuvauksessa oli omat koomisetkin piirteensä mukana, kuten olin vähän ounastellutkin ko. pilkkunaaman ollessa kyseessä, mutta luonnekuvauksen perusteella näyttää olevan niin kuten olen itsekin ajatellut asian olevan, eli että Neiti Kukkanen on erittäin itsenäinen ja aikalailla peloton walesilainen. Kiinnostava iltapäivä, harmi vaan että tällä kertaa ehdittiin seurata vain yhden koiran kuvaus Kukan lisäksi, kun sattui olemaan nuo viikonlopun aikataulut tiukahkot...

22.4.2011

Kertusta C.I.B!

Kerttu alias FI&EE MVA Eastfarm's Joy at Dirlian osallistui tänään Lahden KV-näyttelyyn, sijoituksena lopulta paras narttu-lk:n 2. sija ja CACIB. Näin ollen koska Kertulla oli jo reilun vuoden takaa toinen CACIB saavutettuna Virosta, saavutti Kerttu C.I.B:n eli kansainvälisen muotovalion arvon (tietysti FCI:n virallinen vahvistus vielä puuttuu, mutta joskus tulevaisuudessa posti sen kotiin kantaa). Myös kaksi "pikku-kerttua" osallistui, Santeri (D. Uncommon Spice) ja Dara (D. Umbrella Girl) molemmilla tuloksena laatuarvosana erinomainen. Ihana päivä ystävien seurassa ja hieno alku pääsiäisenvietolle.

Kerttu

Iloista pääsiäistä kaikille!

Iloista pääsiäistä

6.3.2011

Kouvolassa näyttelyssä

Eilen matkailtiin Kouvolan ryhmänäyttelyyn isommalla joukolla ja lystiä oli. Juuri viikko sitten 9kk täyttäneet sisarukset Dara (D. Umbrella Girl) ja Santeri (D. Uncommon Spice) osallistuivat ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä. Ensimmäisenä kehään astui Santeri joka sijoittui lopulta 4.:ksi paras uros luokassa saaden varasertiruusukkeen kotiinviemiseksi. Narttujen junioriluokkaan osallistui puolestaan Dara-sisko, tuloksena EH. Päivän kruunasi henkiseksi tueksi mukaan otetun Kerttu-mamman (Fi&Ee Mva Eastfarm's Joy at Dirlian) valinta rotunsa parhaaksi. Ryhmäkilpailuja emme jääneet odottelemaan koska kehän loputtua oli vasta puolipäivä ja kotiin jääneelle Neiti Kukkaselle olisi tullut aivan liian pitkä päivä odotella yksikseen. Oikein hauska ja onnistunut päivä siis Kertulle ja pennuilleen, kiitos kaikille asianosaisille.

19.2.2011

Helmikuun kuulumisia

Pakkasia pitelee, rapsakkaasta talvisäästä huolimatta nautiskelemme auringosta ja lenkkeilystä lumen narskuessa saappaan alla. Kovin hiljaiselta tuntuu kotona edelleen ilman rakasta mummelikoiraa, mutta kyllä tähän pikkuhiljaa alkaa tottua. Onneksi meillä on käynyt kyläilemässä niin "pikkukerttuja" kuin vanhempiakin kasvatteja, ihanaa että vilkettä ja vilinää riittää! Keväälle on suunniteilla myös jos jonkinlaista reissua, joten eipä tässä kohta ehditä tosiaankaan liikaa mökkeytymään tai sammaloitua paikalleen. Ihanaa että on innokkaita ja aktiivisia kasvatinomistajia :)

Vallu

Kuvassa yksi "pikkukertuista" eli Vallu, D. Undercover Agent
© Susanna Rissanen

23.1.2011

Täysi kymppi!

Onnea onnea onnea vaan, tänään juhlii 10-v. syntymäpäiviään O-pentue, onnittelut siis kaikille ja vauhdikkaita mummo-ja pappavuosia Tyynen ja Junnun pennuille!

O-pennut

3 O-pennuista v. 2001

12.1.2011

In memoriam
"Kirsti" Fin&Rus Mva Dirlian Nice Surprise
15.4.1999-11.1.2011

Murheellinen aloitus vuodelle 2011, rakkaalla mummelikoiralla todettiin diabetes lyhyen oireilun jälkeen, ja tietämykseni valossa näin parhaimmaksi päästää parhaimman ja uskollisimman ystäväni ikiuneen yrittämättä enää insuliinihoitoa, parhaassa tapauksessa se olisi toiminut ainakin hetken aikaa, pahimmassa ainoastaan pitkittänyt kärsimystä. Raskas päätös tehtäväksi vaikka tosiasiat tunnistaakin. Nyt on vain aivan hirvittävä ikävä maailman kilteintä Misu-mummelia.

Kirsti
^ Sivun alkuun