In English
<- Takaisin

Uutisia 2012

17.12.2012

Joulutervehdys

Jostakin syystä joulutervehdyksemme oli jäänyt Springeri-lehden joulunumerosta pois (en siis ole alkanut nuukailemaan tai unohtanut deadlinea :D), ja koska en juurikaan lähettele joulukortteja, toivonkin että jouluterveisemme tavoittavat kaikki kasvatinomistajani ja muut ystävät tätä kautta...

Toivotamme siis kaikille...

Joulukortti

t. Maarit & koiramammat Kerttu ja Kukka

11.12.2012

Vuoden viimeiset näyttelyt

"Ohi on, ohi on, ohi on"... voidaan laulaa taas yhden näyttelyvuoden osalta, viikonloppu tuli vietettyä tiukasti Helsingin Messukeskuksessa kahdessa kv-näyttelyssä. Mukana oli tällä kertaa kiva määrä kasvattejakin, sunnuntaina pystyin esittämään kasvattajaluokankin, kiitos kaikille osallistuneille. Menestys ei tällä kertaa ollut päätähuimaavaa joskin ei tarvitse tuhkaakaan alkaa päälleen heittelemään, kumpanakin päivänä osanottajamäärä oli todella runsaslukuinen. Joukkiomme tulokset löytyvät tuloksia-sivulta.

Viikonlopun kohokohta oli kun lauantaina kävimme Santerin (FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice) kanssa pokkaamaassa isossa kehässä Suomen Kennelliiton myöntämän Vuolasvirta-palkinnon ansioituneesta kasvatustyöstä. Tästäkin kuuluu esittää kiitos myös teille kaikki aktiiviset kasvatinomistajat ensimmäisestä pentueesta alkaen, ilman teidän intoanne käydä näyttelyissä ja/tai kokeissa ei tämä olisi ollut mahdollista.

Santeri

Kasvattaja ja edustustehtävänsä hienosti hoitanut Santeri palkintojenjakotilaisuuden jälkeen

18.11.2012

Päivänsankareita

Taas vietetään merkkipäiviä, tänään Maijan ja Fonzin pennut eli R-pentueemme juhlii jo 8:nnetta syntymäpäiväänsä, huomenna täyttävät Kirstin ja Nuuskun lapsoset eli S-pentuelaiset 7 vuotta. Niin se aika vaan rientää, syntymäpäiväonnittelut kaikille!

18.10.2012

Terveyskysely

Rotuyhdistyksemme tekemässä walesinspringerspanieleiden terveyskyselyssä ovat tänä vuonna erityisenä kohderyhmänä vuosina 2002, 2007 ja 2010 syntyneet koirat joilta eritoten toivotaan vastauksia, toki muutkin saavat vastata. Paitsi sairaiden koirien osalta, toivotaan vastauksia myös terveiden koirien omistajilta jotta tilastoista ei tulisi kovasti vääristyneitä. Varsinkaan terveiden koirien osalta kyselyyn vastaaminen ei kestä kuin hetken, koska kohdat jotka eivät koske koiraa, voi jättää tyhjäksi ja täytettäväksi jää lähinnä omat yhteys- ja koiran tiedot. Kysely löytyy os. http://www.springerspanielit.com/WSS/wss_terveyskysely.htm. Ruksaattehan kaavakkeessa kohdan että kaikki antamanne tieto on julkista jolloin vastauksistanne on suurin hyöty. Kaikkien kasvattieni rek nrot ja muut tiedot löytyvät helpoiten ilman tarvetta rekisterikirjojenkaan etsiskelyyn täältä.
Olen ahdistellut :) tuohon kohderyhmään kuuluvien pentueidemme (P- ja U-pentue) jäsenten omistajia niiltä osin kuin löysin (toimivia) sähköpostiosoitteita, koneenvaihdossa valitettavasti muutamia on kadonnut joten laitan toivomuksen vastaamisesta myös tähän. Kaikki vastaukset ovat siis tervetulleita, myös jo edesmenneistä koirista eikä vastaaminen ole koskaan liian myöhäistä. Kennelin nuorimmaisten eli V- ja W-pentueiden osalta vastaamisen voinee kyllä jättää vielä seuraavien vuosien ikäluokkakyselyjä odottamaan. Kertun ja Mollyn osalta vastailin jo itse, perinteisesti kasvatinomistajani ovat olleet kiitettävän aktiivisia kyselyyn vastaamisessa, joten kiitokset tässä kaikille vastanneille ja vastaaville aktiivisuudestanne :).

2.10.2012

Syyskuun loppuja...

Syksy on saapunut, ja sen myötä teimme taas walesikaksikon kanssa jo perinteikkään mökkeilyreissun Ahvenanmaalle. Tällä kertaa viivähdettiin saaristossa 4 päivän ajan, ohjelmaan kuului välillä melko sateisesta säästä huolimatta mm. saunomista, uimista ja Eckerön näyttely. Hirmu hauskaa oli taas, kiitokset matkaseuralle!

Mökillä

Jotkut kaipailevat mökillä jonkun perään...

Eckerö

Kuvat © Päivi Paajanen

Tampereen pentunäyttely

Sillävälin kun lomailimme walesirouvien kanssa Arvenanmaalla , osallistui kaksi "pikku-Kukkaa" eli sisarukset "Rauno" (D. Wyatt Earp) ja "Wilda" (D. Wonderful Tonight) Tampereen pentunäyttelyyn lauantaina 28.9. Wilda sijoittui rotunsa parhaaksi pennuksi, Rauno oli luokassaan nro 1 mutta jäi ilman kunniapalkintoa tällä kertaa. Tuomarina Tampereella Tarja Hovila.

Wilda Tampereella

Wilda Tampereella

Rusetti-mies

Posti toi kuvan Santerista (FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice) poseeraamassa EE MVA-ruusukkeensa kanssa.

Santeri

24.9.2012

In memoriam
"Nasu" Multi Ch Dirlian Officially Olga
23.1.2001-24.9.2012

Päivä toi suru-uutisen, tältä loppuvuodelta soisi tällaisten nyt jo riittävän. Leikkisästi lempikasvatikseni nimittämäni (mistä johtuen on tarina sinänsä, hyvin walesimainen tarina) Suulisniemen Keisarinnan Nasun tuli tänään aika lähteä jahtaamaan taivaallisia valkojoutsenia. Lämmin osanottoni Nasun kotiväelle, Lindholmin perheelle Kotkaan.

17.9.2012

W-pennut näyttelyssä

Niin se vaan aika kuluu siihen malliin, että jo pari Kukan ja Mikin pennuistakin on ehtinyt käydä näyttelykehässä pyörähtämässän 7kk täytettyään. Ensimmäinen oli Kassu, D. Who Said Quack joka osallistui muiden mukana Porvoon näyttelyssä pentuluokkaan sijoittuen toiseksi. Wilda-siskon (D. Wonderful Tonight) vuoro oli sitten Hyvinkään ryhmänäyttelyssä eilen, Wilda esiintyi oikein mukavasti ollakseen ekaa kertaa "pappia kyydissä" ja sijoittui rodun parhaaksi pennuksi. Vähän ensi alkuun oli Wiltsulla näyttelypaikalle tultaessa ihmeteltävää koirien paljoudesta, mutta hienosti neitinen pian tottui tilanteeseen, kävi haistelemassa erilaisia kaverita, makaili kiltisti ja rentona jaloissa ja boksissa ja esiintyi kehässä häntä heiluen. Nyt vaan harmittaa että vaikka kummassakin paikassa oli kamera mukana, sitä ei ehditty tai älytty käyttää.

15.9.2012

V-pennut 1 vuotta

Tänään juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä Kertun ja Jaffan pentukatras, joten oikein hyvää syntymäpäivää Venlalle, Veetille, Helmille, Robille, Urholle, Pennille ja Mennille!

4.9.2012

In memoriam
"Duffe" Dirlian Practical Joke
1.3.2002-4.9.2012

Tänään sain viestin että toinenkin P-pentueemme poikapennuista, Duffe on siirtynyt taivaallisten koirajoukkojen vahvistukseksi. Kristalle ja Mikalle lämmin osanottomme ja kiitoksemme rakastavan kodin tarjoamisesta Duffelle.

21.8.2012

Loppukesän kuulumisia

Niin, kai se on pikkuhiljaa uskottava että kesä alkaa taas olla lopuillaan ja syksy koittaa. Onneksi vielä lämpöisiä ja aurinkoisia päiviäkin on , ettei ihan vielä tarvitse alkaa masentua loskakelien ja pimeyden saapumista, kaikki aikanaan. Nyt syksystä elämme perinteisesti keskellä parasta näyttelykautta eli koiranpesua ja muuta karvanlaittoa on ohjelmassa lähes joka viikonloppu. Myös osa nuorimmaisista eli W-pentueesta on jo käynyt meitä moikkaamassa ja "ensiparturissa", Rauno (D. Wyatt Earp) Tampereelta piipahti heinäkuun puolella, Wili (D. Welsh Surprise) poikkesi viime viikolla, Lenni-pörröturkki (D. Welsh Dragon) kävi visiitillä viikonloppuna. Wilda-siskohan meillä onkin ollut hoidossa monta kertaa kesän mittaan. Alla kuva Kukka-mamman ja Lennin kohtaamisesta, Lenni onkin vielä ihan kunnon pentukarvassa...

Kukka ja Lenni

Kukka ja Lenni

Helmi Kertuntytär alias Dirlian Virtual Joy osallistui Springerspanielit ry:n 16.8.2012 Kotkassa järjestämään hyväntekeväisyys Match Show'hun jolla kerättiin varoja vuonna 2014 Helsingin maailmanvoittajanäyttelyn yhteydessä järjestettävän kansainvälisen ESS&WSS kasvattajien symposiumin hyväksi. 11kk:n ikäinen Helmi-neitonen valittiin ensin parhaaksi springerspanieliksi ja lopulta "mätsärin" Best In Showksi.

©Suvi Lindholm

6.8.2012

Kesälomareissu Pärnuun

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös kesäloma, mutta loman viimemetreillä teimme vielä pienen kesälomamatkan lahden yli Viroon, matkassa minä, Niina sekä luppakorvista Kerttu, Kukka ja mukaamme lähtenyt Santeri Kertunpoika. Merimatka meni joutuisaan vaikka toinen kevytbokseista pitikin sitten hylätä laivan kannelle hajoamisen takia, onneksi maista sitten aikanaan löytyi uusi ja eho, lisämaustetta matkaamme kun toi Rva Kukkasen juuri parhaimpien hajujen kohdilla ollut juoksu joten omat aitat neitoselle ja kavaljeerille olivat enemmän kuin tarpeelliset. Hiljalleen ajelimme kohti Pärnua ja majoituimme majapaikkaamme ja aloimme valmistautua viikonlopun koitoksiin. Yllättävän rauhallista reissussa ym. huolimatta oli, pisteet Kukalle ja Santsulle, yöt saatiin nukuttua eikä hermot olleet kertaakaan tiukalla, vaikka etukäteen jo kaikkein pahimmat skenaariot unettomista öistä ja koirien jodlaamisen takia kämpiltä pihalle lentämisestä olivat käyneet mielessä. Aamuisin saatiin nukkua "pitkään" kiitos sen että kehät alkoivat kumpanakin päivänä vasta puolenpäivän jälkeen, lauantai tosin kului aika pitkälle iltaan asti näyttelypaikalla ja sunnuntaina sitten lähdimme jo heti kehien jälkeen kohti Tallinnaa. Paljon uutta Pärnussa tuli kuitenkin taas tälläkin kertaa löydettyä, aina vaan tuntuu että aika loppuu jotenkin kesken. Näyttelymenestyskin oli hieno, (ks. tuloksia-sivu), joten kelpasi siinä sitten ajella kohti kotia, ja vaikka kotona sitten oltiinkin melkein puoliltaöin ja seuraavana aamuna herätys klo kuudelta tuntui karmivalta oli reissu kuitenkin enemmän kuin onnistunut.

Äiti ja poika

Äiti ja poika parikilpailun jälkeen

30.7.2012

In memoriam
"Maija" Dirlian Open Secret
23.1.2001-30.7.2012

Viimeisen kesälomaviikkomme alkajaisiksi sain surullisia uutisia että R- ja T- pentueemme emä Maija oli jouduttu nukuttamaan ikiuneen. Monet muistot ihanasta Maija valkokyljestä täyttävät mielen, eivätkä toivottavasti ikinä unohdu. Maijaa jäivät eniten kaipamaan Peter ja Maijan oma Riina-tytär, lämpimät osanottomme heille.

7.7.2012

Lomalla

Meillä alkoi kesäloma ja sitä vietellään elokuun alkupäiviin asti ja ihan kotioloissa. Muutamia kesävieraitakin on luvassa, ainakin Molly, Menni ja Robi tulevat meille lomailemaan heinäkuussa, Nanouh-mummeli 9v. jo kerkisi visiteerata ja Mollykin vietti jo muutaman päivän mamman ja Kukkiksen seurassa. Poiketkaahan muutkin kasvatit omistajineen kyläilemässä jos täälläpäin liikutte!

Meidän katolla harjakourun alla on taas tänäkin kesänä kesäasukkaat ja siellä lapsineen asustava herra ja rouva Västäräkki pitävät rva Kukkasen hyvin kiireisenä, tirpat ihan selvästi härnäävät innokasta lintubongaria liikennöidessään pesäänsä, viisaampi tai sitten laiskempi Kerttu sen sijaan osaa jättää mokomat pyrstönkeikuttajat omaan arvoonsa ja hakeutuu varjoon kuumimmalla helteellä.

1.7.2012

2 uutta muotovaliota

Eilen oli päivä jollaista en vielä tähän mennessä ollut kasvattajanurallani kokenutkaan, 2 kasvattiani valioitui saman päivän aikana. Pentuesisarukset "Dara" Dirlian Umbrella Girl ja "Santeri" Dirlian Uncommon Spice osallistuivat spanieleiden taipumuskokeeseen Lopella. Myöhään iltaan asti sai kasvattaja kärvistellä kotona ja jännittää, mutta lopulta tuli puhelinsoitto ja hienot uutiset että kennelin lipun alla purjehtii nyt kaksi uutta FI MVA:ta. Hurjan paljon onnea hyvin taipuneille Daralle, Santerille ja kotijoukoille!

Dara ja Santeri

Kaksi uutta muotovaliota taipumuskokeessa Lopella 30.6.2012
FI MVA Dirlian Umbrella Girl & FI MVA Dirlian Uncommon Spice ja onnellliset omistajat Ulla & Jaana
© Kimmo Okker

17.6.2012

Näyttelyuutisia ja vierailijoita

Kiva viikonloppu takana Kertun ja jälkikasvunsa kanssa vietettynä kahdessa KV-näyttelyssä ja Suomen kesän ääriolosuhteissa. Eilen matkailimme helteiseen Kotkan Ruusu-näyttelyyn jonne osallistui kaikkiaan 4 tiimimme jäsentä. Ainokainen urosedustajamme oli Santeri alias Dirlian Uncommon Spice joka sijoittui paras uros-kilpailussa kolmanneksi. Narttujen runsaslukuiseen junioriluokkaan osallistui juuri edellisenä päivänä luokan alaikärajan 9kk täyttänyt Helmi alias Dirlian Virtual Joy. Helmi voitti hienosti luokkansa ja jatkoi eteenpäin sijoittuen lopulta paras narttu kisassa kolmanneksi ja saaden ensimmäisen sertinsä! Isosisko Dara alias D. Umbrella Girl sai tuloksen ERI2 SA. Valioluokkaan osallistui vielä Kerttu-mamma alias Ci.I.B FI&EE Mva Eastfarm's Joy at Dirlian, voittaen lopulta paras narttu-kilpailun CACIBin kera ja sijoittuen lopulta VSP:ksi. Hieno päivä, erityisen onnellinen olen pikku-Helmin hienosta tuloksesta, onnittelut Liisille ja muulle perheelle! Tuomarina Kotkassa Vera Smirnova, 22 walesilaista arvosteltavana.

Tänään oli sitten vuoro nauttia sateisesta säästä, ja kyllä sitä vettä on tullutkin koko päivän aamusta asti ja yhä sitä riittää. Sateet alkoivat heti kohta saavuttuani Tuomarinkartanoon ja siellä sitten yritettiin olla liiemmin palelematta ja kastumatta pitkä päivä, onneksi mukana oli teltta ja handlereilla edes yksi yhteinen sadetakki :D. Tänään mukana oli Helmiä lukuunottamatta sama tiimi, tuomarina Helsingissä kasvattajatuomari Marjo Jaakkola (Kennel Benton), 26 welshiä ilmoitettuna mukaan. Santeri sai tällä kertaa tuloksen ERI1. Nartuissa sekä Dara että Kerttu voittivat luokkansa saaden SA:t, ja paras narttu kilpailussa kävi niin että mamma oli tytärtään parempi sijoittuen toiseksi ja saaden CACIB'n, Dara-tytär oli kolmas saaden sertin ja vara-cacibin, mikä tarkotttaa sitä että koska Kerttu on jo C.I.B (Kans mva) siirtyy Kertun saama cacib aikanaan Daralle. Tämä oli myös Daran viimeinen Suomen serti, joten tarvitaan enää taipumuskoetulos valionarvoon. Onnea Daralle ja Mäen perheelle!

Osallistuimme myös edellisenä viikonloppuna perinteiseen Karkun erikoisnäyttelyyn, ilman kovin mainittavan arvoisia sijoituksia tällä kertaa, mutta tärkeintä on osallistua, olla paikalla ja viettää ihanaa päivää ulkona nähden paljon punavalkoisia koiria ja ystäviä. Toivottavasti saan ensi vuonna enemmän joukkueemme jäseniä mukaan.

Minulla on ollut myös ilo nähdä kuluvan viikon aikana kaksi Kukan ja Mikin pennuista. Eero (D. Wise Seventh Brother) piipahti kylässä alkuviikosta, Wilda-sisko (D.Wonderful Tonight) on viettänyt viikonloppua mammojen seurana meillä. Alla pari kuvaa sisaruksista, klikkaamalla ne suurenevat isompaan kokoon.

24.5.2012

Onnea pikkukertuille

Tasan 2 vuotta sitten tulivat maailmaan Kertun ja Kryddanin lapsoset eli U-pentueemme. Kuinka aika rientääkään! On siis aika toivottaa paljon onnea syntymäpäivänä Intolle, Vallulle, Mollylle, Daralle ja Santerille!

Dara MH:ssa

Viime sunnuntaia Dara alias D. Umbrella Girl osallistui MH luonnekuvaukseen Hausjärvellä. Kuvauksen perusteella Dara on hyvin samantyyppinen kuin Kerttu-mammansa, joskin leikkisämpi, sillä on myös vieheosion perusteella suurempi saalistusvietti. Etäleikki ei Daraa kiinnostanut, vaan sieltä piti karata samantien tutkimaan vielä josko sen vieheen kuitenkin saisi vielä kiskottua kunnolla matkaansa. Pelot äidillä ja tyttärellä tuntuvat olevan suurinpiirtein samaa luokkaa koska reaktiot haalarilla, räminälaitteella ja aaveita kohdatessa tuntuivat hyvin tutulta katsella.

17.5.2012

Helatorstaina Helsingissä

Eilen osallistuttiin Helsingin ryhmä- ja pentunäyttelyihin 4 Kertun jälkeläisen voimin. Ryhmänäyttelyyn osallistui isosisko Dara D. Umbrella Girl, ollen nartuista ainoa joka sai SA:n, joten paras narttu luokassa oli tulos heti selvillä ja kouraan lyötiin samantien sertiruusuke. Dara pyörähteli tietenkin myös rodun paras luokassa, tällä kertaa uros voitti, ja Dara oli vastakkaisen sukupuolen paras. Pentukilpailu käytiin heti perään viereisessä kehässä, ensimmäisenä vuorossa olivat veljekset Urho ja Robi, D. Vitamin D ja D. Viva Las Vegas. Urholla oli hiukan "bensaa suonissaan" ja arvosteluunkin tuli maininta "riehakkaasti käyttäytyvästä" muuten hyvin lupaavasta urospennusta, eli tällä kertaa hienosti esiintynyt Robi-veli voitti isompien urospentujen luokan Urhon jäädessä toiseksi. Hiukan hillitymmällä käytöksellä olisi Urhollekin kunniapalkinto irronnut. Robi valittiin sitten parhaaksi urospennuksi kisassa nuoremman urospennun kanssa, ja myöhemmin VSP pennuksi. Narttukilpailuun osallistui Venla alias D. Vanilla Twist, sijoittuen luokassa toiseksi ja saaden sekin kunniapalkinnon. Kiva ja hieno päivä, kiitos ja onnea kaikille mukana olleille!

14.5.2012

Haminan reissu

Äitienpäivänä matkailtiin taas, tällä kertaa Haminan KV-näyttelyyn johon osallistui Kerttu-mamma kera 3 jälkeläisensä. Ensimmäisenä kehään joutui Menni (D. Violet Hill) jonka sijoitukseksi tuli lopulta VSP-pentu. Uroksissa Santeri alias D. Uncommon Spice sijoittui lopulta paras uros luokassa toiseksi, saaden 5:nnen sertinsä ja vara-cacibin, joka maailmalla matkatessaan tulee vielä muuttumaan "oikeaksi" cacibiksi koska paras uros-lkn voittaja oli jo C.I.B (=kans mva). Nartuissa olikin runsaslukuisempi osanotto, Dara (D. Umbrella Girl) sai nuorten lk:ssa sijoituksen ERI1 SA, ja mammalomalta palaillut Kerttu valioluokasta ERI4 SA, ja hiukan kritiikkiä "pehmeydestään", no, jatkamme mammarouvan kuntouttamista kisakuntoon... Mukava päivä kivassa seurassa, kiitos taas kaikille, ja onnittelut Jaanalle ja Kimmolle Santerin cacibista!

Kotimatkalla poikkesimme vielä moikkaamassa Haminassa asustavaa Kassu "Kukanpoikaa" alias Dirlian Who Said Quack'ia, oli kiva nähdä kuinka kauniisti Kassu oli kasvanut ja kuinka reipas ja ihana kaveri meitä oli vastaanottamassa. Tuntuvat olevan hyvin tasapaksua sakkia näöltään ja luonnoltaan nämä Kukan ja Mikin lapsoset. Kassu taisi ihastua ikihyviksi kun sai hetken aikaa juoksennella tutun Kerttu-tädin ja Santerin kanssa pitkin pihaa, pojat kävivät monta kertaa kastautumassakin pihalammikossa, Kerttu tyytyi hienostelemaan ja koettelemaan vaan tassulla veden lämpöä, no, kyllä kotimetsässä sitten rypeminen metsälähteessä taas maistui...

26.4.2012

Huhtikuun sankareita

Huhtikuussa on tämän kennelin syntymäpäiväsuma, kun kaikkiaan 3 pentueen jäsenet juhlivat merkkipäiviään. 15.4 täyttivät 13v. vielä jäljellä olevat N-pentueen jäsenet, tänään 26.4. juhlii T-kolmikko jo kuudetta syntymäpäiväänsä, ja ylihuomenna 28.4 täyttävät Q-pentuelaiset 9 vuotta. Onnea kaikille huhtikuun synttärisankareille!

23.4.2012

Loviisan näyttely

Meillä oli lauantaina hauska päivä Loviisan näyttelyssä Kertun jälkikasvun parissa, kaikkiaan 5 osallistui, Urhon joutuessa jäämään tällä kertaa kotiin. Ensi kertaa kehiin astuivat siskokset Mnni, D. Violet Hill ja Helmi, D. Virtual Joy. Tyttöset esiintyivät ensikertalaisiksi oikein hyvin, Helmi voitti tällä kertaa ROP-pennun arvon, Menni tuli toiseksi saaden sekin kunniapalkinnon. Tämän jälkeen oli isompien sisarusten vuoro, Santeri alias D. Uncommon Spice edustikin tällä kertaa yksin uroksissa, Santeri sijoittui lopulta paras uros-kilpailussa neljänneksi ja sai 4:nnen serttinsä. Narttuluokkiin osallistuivat siskokset Dara (D. Umbrella Girl) ja Molly (D. Unlimited Joy). Molly sai tulokseksi luokassaan EH2, Dara sisko voitti lopulta nartut, sai ensimmäisen serttinsä ja sijoituui lopulta vastakkaisen sukupuolen parhaaksi. Onnea kaikille pikku-Kertuille hienoista saavutuksista! Loviisassa tuomaroi Leni Finne ja 21 welshiä osallistui.

Muutenkin meillä oli oikein hauska viikonloppu, Wilda-pikkuneiti vietti meillä 2 yötä, Mnni ja Molly olivat yökylässä pe-la yön, joten voinette kuvitella vilskeen ja vilinän kun neidit U, V ja W pistivät vauhdilla menemään ympäri taloa, mammojenkin välillä osallistuessa yleiseen riehutuokioon. Kyllä Wildaa sitten lauantai-iltana leikkikavereiden kotiuduttua kovasti väsyttikin...

6.4.2012

Santerin lonkat tutkittu

Santeri alias Dirlian Uncommon Spice kävi lonkkakuvauksessa, ja nyt on Kennelliiton lausunto saapunut ja tulos on paras mahdollinen eli A/A. Samalla tutkittiin Santerin silmät jotka nekin ovat ok ilman huomautuksia. Näin ollen koko U-pentue on nyt tutkittu, kiitos omistajille :).

Päivänsankari

Ikioma Kukkasemme täyttää tänään 3 vuotta, ja juhlii syntymäpäiväänsä yhdessä Kertun ja täällä hoidossa olevan poikansa Wilin kanssa, Wilda-neiti ehti eilen muuttaa jo omaan kotiinsa Vantaalle.

24.3.2012

Pentulaatikko hiljenee

Kaikille Kukan ja Mikin pennuille on löytynyt omat kodit, joten pentulaatikossa alkaa olla hiljaista osan jo muutettua ja viimeisten pikkuhiljaa tehdessä muuttoa omiin koteihinsa. Puppekamera on auki vielä niin kauan että aitauksessa joku edes silloin tällöin asustelee, mutta eiköhän parin viikon sisään ole aika taas jemmata ko. vekotin kaappiin odottamaan mahd. seuraavaa pentuetta ja uutta walesimaista "tosi-tv:tä". Oikein paljon onnea koko veljessarjalle ja tytöntyllerölle uudessa elämässä uudessa kodissa, ollaan yhteyksissä ja nähdäänkin varmasti!

9.3.2012

In memoriam
"Topi" Dirlian Napoleon Solo
15.4.1999-9.3.2012

Jälleen surullisia uutisia, joskin aina pentueen tulessa tiettyyn ikään ne alkavat kai vähitellen olla odotettavisissa. Tänään sain viestin että Topi N-pentueestamme oli nukkunut pois. Lämmin osanottoni Juntunen-Saarion perheelle.

1.3.2012

Syntymäpäiväonnittelut

Tänään tuli 10 v. P-pentueemme syntymästä, joten onnittelut Duffe, Lotta, Maisa ja Pinja!

16.2.2012

In memoriam
"Roni" Dirlian Onslow
23.1.2001-13.2.2012

Maanantaina sain suruviestin, että juuri 11v. täyttänyt Roni oli nukahtanut ikiuneen kotonaan omalla pedillään. Ronin isännälle Harrille lämmin osanottomme.

29.1.2012

Pennut syntyivät

W-pentueemme on syntynyt, Kukan ja Mikin pennut näkivät päivänvalon eilisiltana klo 19.35 alkaen. 7 veljestä ja siskonsa voivat kaikki hyvin, ja Kukka hoitaa lapsukaisiaan antaumuksella. W-pentueen kuvagalleria löytyy täältä, samoin puppekameran lähetykset alkavat taas (päällä varmimmin iltaisin ja viikonloppuisin).

Pentuja

Nolo unohdus...

Tässä kaikessa pentujenodotteluhässäkässä pääsi aivan unohtumaan onnitella 23.1.2012 jo 11v. täyttänyttä O-pentuetta, eli onnittelut näin jälkikäteen Nasu, Uffe, Nelli, Moona, Roni, Whiski, Maija ja Sanni!

22.1.2012

Odottelua

Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin aika kiireisissä merkeissä, vaikkakin varsinaisella koiraharrastusrintamalla sinänsä on ollut hiljaista. Kertun viime pennuista on kuulunut mukavia uutisia ja kaikilla tuntuu sujuvan mukavasti omissa kodeissaan. Toivottavasti nähdään pikkuisten kanssa kevään mittaan.
Meillä alkavat pikkuhiljaa olla jännät ajat käsillä, Kukan laskettu aika ajoittuu ensi viikonloppuun, joten tänään pystytin odottavalle mammalle pentupesän, ja kovasti Kukka tuntuu siihen tykästyneen kun siellä näyttää miellellään käyvän nukkumassa. Alla tämänhetkinen kuva Kukan muodoista, vko ennen laskettua aikaa.

Kukka
^ Sivun alkuun