<- Takaisin

Uutisia 2013

18.12.2013

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta

Joulutervehdys

Kiitos kaikista saamistani ihanista kasvateiltani tulleista joulutervehdyksistä, myöskin me täällä "kotikennelissä" toivotomme kaikille teille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

Pentuja tammikuussa

No niin, nyt se tiedetään varmaksi, kävimme Kukan kanssa ultrassa viime viikolla, ja pentuja on todellakin syntymässä tammikuussa viikolla 3.

Uusi lonkkatulos

Vuoden viimeisiä lonkkatuloksia on saapunut, Helmillä alias Dirlian Virtual Joy on A/B lonkat. Nyt koko pentue on kuvattu mukavin tuloksin, kiitokset kasvatinomistajille osallistumisesta! Kennelliitossa lie ruuhkaa koska samaan aikaan Helmin kanssa kuvatun Raunon (D. Wyatt Earp) sekä samassa joukkotarkastuksessa mukana olleen muutaman muunrotuisen tulokset vielä viipyvät jossakin.

19.11.2013

Pentuja

Viikonvaihteen kieppeillä vierailimme Kukan (FI&EE MVA Eastfarm's Magnolia) kanssa Espoossa tapaamassa Santeria (C.I.B FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice), treffit sujuivat hienosti, joten toivottavasti seuraava Dirlian-pentue näkee päivänvalon tammikuussa viikolla 3. Eiköhän tässä Kukan kanssa vielä utraan ole mentävä ennen joulua, jotta saadaan tilannakatsausta.

Onnea Ärrät ja Ässät

Marraskuussa juhlivat syntymäpäiviään R- ja S-pentueen jäsenet, ärrät ehtivät eilen jo viettää yhdeksättä syntymäpäiväänsä, tänään juhlitaan 8-vuotta täyttäviä ässiä. Onnea siis kaikille!

18.9.2013

Uusi lonkkatulos

Vielä yksi lonkkatulos tälle syksylle, Kaapo alias Dirlian Who Are You on käynyt lonkkakuvauksessa, ja Kaapolla on B/B lonkat.

15.9.2013

Syntymäpäiväonnittelut

Tasan kaksi vuotta sitten syntyi V-pentueeme, Venla, Veeti, Helmi, Robi, Menni, Penni ja Urho. Onnittelut kaikille!

3.9.2013

Pentunäyttelyssä

Lauantaina 31.8. suorittivat ensimäiset A-pennuistamme näyttelyuransa avauksen Helsingin pentunäytelyssä. Mukaan oli ilmoitettu ainoastaan 2 wss-pentua, joten Alvari ja Della edustivat kahdestaan rotuaan. Mitään huimaa menestystä ei tullut, kumpikaan ei saanut kunniapalkintoa joka olisi oikeuttanut rodun paras-luokaan pääsyyn, mutta lystiä kaksikolla oli sitten senkin edestä. Della oikein jähmettyi paikalle Alvarin huomatessaan ja ilme oli melkein epäuskoinen :D. Siitä alkoi paini ja riehu jolle ei loppua meinannut tulla. Iltapäivällä kumpikin oli sitten ollut varsin rauhallinen tahoillaan. Ihana aamupäivä, kiitos Ulla, Marja ja Jukka että toitte ipanat paikalle :).

Alvari ja Della

Terveystuloksia

Taas on saapunut tutkimustuloksia kahdesta kasvatistani, Veetillä alias Dirlian Velvet Sky on D/C lonkat ja 0/0 kyynärät, Kassu alias Dirlian Who Said Quack omaa A/A lonkat ja 0/0 kyynärät. Veeti mahdollisesti kuvataan vielä joskus uudestaan varmuuden vuoksi.

Wilda taippareissa

Osallistuimme lauantaina Lopella taipumuskokeeseen Wildan alias D. Wonderful Tonight kanssa. Wilda sai hienot arvostelut haulta ja jäljeltä, mutta uinti suolammessa ei Wildaa innostanut vaan neiti tyytyi haukkumaan pukille rapakon reunalta. Edellisenä iltana oltiin uitu urakalla ja suurella innolla noudettu pukkia täällä "kotijärven" rannoilla, joten eipä tullut hyväksyttyä tulosta. Arvaa harmittiko :D, mutta kaikkeen saa aina varautua kun on walesilainen "kyydissä", yritetään uudestaan sopivan tilaisuuden tullen.

Menni

13.8.2013

Menni taipumuskokeessa

Toinenkin taipumuskoetulos tälle kesälle, lauantaina vietimme päivän Lapinjärven metsissä Mennin ja Katin kanssa, ja Veli Nurmisen tuomaroidessa, emäntänsä Katin ohjaamana Menni alias Dirlian Violet Hill suoritti kokeen hyväksytysti. Onnea!

6.8.2013

Olemme viettäneet harvinaisen "harrastusvapaata" kesälomaa tänä vuonna, mutta iloisia uutisia kasvateista on silti kerrottavana...

Lonkkakuvaustuloksia

Vihdoin kaikki kesäkuussa joukkotarkastuksessamme mukana olleiden V- ja W-pentueen jäsenten lonkkatulokset ovat lopullisesti selvillä eli lausuttu Kennelliitossa. Ja täytyy sanoa että olen hirvittävän iloinen tuloksista, kaikilla nyt kuvatuilla oli erinomaiset terveet lonkat. Tässä vielä "yksilölliset" tulokset:

Helmi

Helmi taipumuskokeessa

Helmi Kertuntytär alias Dirlian Virtual Joy osallistui 22.7. taipuskokeeseen Imatralla, ja suoritti sen hyväksytysti ensi yrittämällä. Onnittelut hienosti "taipuneelle" Helmille ja kotiväelle, ja syyskuun puolivälin jälkeen viimeistä valiosertiä jahtaamaan!

9.7.2013

Uusi Kans Mva

Santeri alias FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice vietti helteisen viikonlopun Virossa osallistuen kahteen KV-näyttelyyn Pärnussa. Lauantaina Santeri oli rotunsa paras, saaden viimeisen tarvittavan CACIB'n, joten Santeri voi pian FCI:n vahvistuksen tultua lisätä titteleidensä joukkoon C.I.B'n arvon. Tuomaria lauantaina Oleg Vasiljev Venäjältä. Sunnuntaina walesit tuomaroi ruotsalainen Lars Widen, ja tälläkin kertaa Santeri pokkasi kotiin ROP-ruusukkeen. Varsin hieno viikonloppu, siitä suurensuuret onnittelut Santerille ja onnellisille omistajille Jaanalle ja Kimmolle!

Santeri

11.6.2013

Karkun erikoisnäyttely 9.6.2013

Uutisia 2013

Oli taas se aika vuodesta, jolloin muuttokuormamme (miten sitä tavaraa tuossa näyttelyssä tarvitseekaan enemmän kuin tavallisesti :/) suuntasi kohti rotumme erikoisnäyttelyä, Sastamalaa, Vammalaa, Karkkua, mikä nyt näin kuntaliitosten jälkeen oikea ilmaus onkaan... Tälläkin kertaa lähdimme paikan päälle jo lauantaina, ja majoituimme tällä kertaa tapahtumapaikalle hotelli Ellivuoreen koska "vakimökkimme" ei ollut saatavilla. Jokatapauksessa näin olimme pelipaikalla jo valmiina eikä aamulla tarvinnut herätä tolkuttoman aikaisin ennen kukonlaulua ja lähteä ajamaan silmät ristissä Tampereen suuntaan. Mukana meillä oli tyttönelikko Kerttu, Kukka, Menni ja Wilda, joista 2 jälkimmäistä olivatkin tällä kertaa ainoat osallistuvat kasvattini. Tuloksiin sitten: Wilda alias Dirlian Wonderful Tonight osallistui runsaslukuiseen narttujen junioriluokkaan saaden erinomaisen, sijoitusta kilpailuluokassa ei tullut, mutta Wiltsu sai pääsylipun paras pää-luokkaan, ja ihan kivan arvostelun. Menni alias Dirlian Violet Hill osallistui nuortenluokkaan saaden myös ERIn, sijoittuen kilpailuokassa kolmanneksi ja saaden SA:n. Kukka aka FI&EE MVA osallistui käyttöluokkaan tuloksella ERI3. Lopuksi juoksentelimme vielä Kertun, C.I.B FI&EE MVA kanssa valioluokassa, tuloksena myös ERI, kilpailuluokassa ei sijoitusta tullut, mutta tuomari Joy Hartley piti kaikkia valiolk:n narttuja niin korkeatasoisina että halusi antaa kaikille kahdeksalle SA-ruusukkeet. Waleseja oli näyttelyyn ilmoittettu reilut 100, tuomareina waleseilla Mrs Joy Hartley, paitsi pennut ja veteraanit jotka tuomaroi Mr John Hartley. Kauhean kiva joskin pitkä päivä taas takana, sääkin suosi kun vettä alkoi sataa vasta kotimatkalle lähdettäessä, kiva oli tavata tuttuja, toivottavasti ensi vuonna olisi enemmän kasvattejani mukana viettämässä hauskaa päivää punavalkoisten pilkkunaamojen seurassa.

Terveystarkastuksessa

Eilen tutkittiin silmät ja lonkat kymmeneltä kasvatiltani, ja tulokset olivat ilahduttavia. Silmät olivat kaikilla ok, mitä nyt Lennillä (D. Welsh Dragon) oli ylimääräisiä ripsiä, muut tutkittavat olivat D. Violet Hill, D. Valentine Girl, D. Vanilla Twist, D. Vitamin D, D. Viva Las Vegas, D. Wonderful Tonight, D. Wise Seventh Brother, D. Welsh Surprise ja D. Wild Guess. Viralliset lonkkatulokset antavat vielä odottaa itseään, mutta lupaavalta näytti, kahdeksalla lonkat lähtivät Kennelliittoon lausuttavaksi A/A:na, kahdella A/B:nä. Jäämme jännityksellä odottamaan lopullista "tuomiota". Kiitokset kaikille mukana olleille, kummastakin pentueesta vielä muutama on kuvaamatta, mutta eiköhän tulokset vielä saada heillekin.

24.5.2013

Onnea U-pennuille

Tänään viettää 3-vuotissyntymäpäiväänsä Kertun ja Kryddanin pennut, onnea Into, Vallu, Santeri, Molly ja Dara!

21.5.2013

Pennut maailmalle

Nyt ovat kaikki pennut omissa kodeissaan, hurjaa vauhtia se aika aina menee kun on hauskaa. Pieniä perässäpiipertäjiä on toki hieman ikävä, mutta tässä lohduttaa kaikki viestit ja puhelut jotka kertovat kuinka reippaita ja taitavia pennut ovat olleet uusissa kodeissaan. Eiköhän tässä vielä nähdä monta kertaa, kun kaikki muuttivat taas lähistölle joten ainakaan matka ei ole este. Onnea kaikille Daran ja Edvinin pennuille elämään! Näin ollen meillä kotona on taas palauduttu arkeen, ja puppekamerakin on pakattu naftaliiniin seuraavaa pentuetta odottelemaan.

Helmi ROP

Helmi alias Dirlian Virtual Joy, 20 kk, osallistui viikonloppuna Kouvolan ryhmänäyttelyyn, sioittuen hienosti ensin parhaaksi nartuksi ja ollen lopulta rotunsa paras. Helmi sai samalla toisen sertinsä, joten nyt sitten puuttuu enää taipuskoe ja se kahden vuoden ikäisenä saatavilla oleva serti. Onnea Helmi ja Liisi!

28.4.2013

Juhlittavaa riittää

Osallistuimme Kukan kanssa Lahden KV-näyttelyyn hienoin tuloksin. Kukka sijoittui paras narttu-kilpailussa toiseksi saadaen viimeisen sertinsä ja vara-cacibin, taipumuskoetuloskin Kukalla on plakkarissa jo parin vuoden takaa, joten tämähän tarkoittaa sitä, että Kukkaa voidaan nykyään tituleerata nimellä FI&EE MVA Eastfarm's Magnolia.

Toissapäivänä viettivät 7:nnettä syntymäpäivänsä T-pentueemme jäsenet, myöhästyneet onnittelut Tiku, Taku ja Tuuli! Tänään sitten täyttävät pyöreitä vuosi eli 10v. Kirstin ja danten jälkeläiset, eli syntymäpäiväonnittelut kaikille Q-pentueemme jäsenille!

26.3.2013

Pennut syntyivät

A-pentueemme ei antanut turhaan odotuttaa itseään, vaan Daran ja Edvinin pennut syntyivät jo eilen päivällä. Kaikki sujui oikein hyvin, enemmän pentueesta kuvien kera pentuja-sivultamme.

23.3.2013

Dara tuli taloon

Odotuksen viimeiset ajat alkavat olla käsillä, ja Dara saapui meille keskiviikkona mammalomaansa viettämään. Nyt sitten vaan odotellaan ja jännitetään....

14.3.2013

Mammakoira pyöristyy

Vielä pari viikkoa h-hetkeen, ja tuleva mamma Dara näyttää jo melkoisen pyöreältä, ultrassa pentuja näkyi 5-6 joten saahan nähdä pitääkö tiirailun tulos paikkaansa vai löytyykö masusta joku "ylimääräinenkin" ipana.

Dara

Dara kuvattuna alkuviikolla
© Ulla Mäki

Facebook

Keskustelupalstamme eli aikanaan aikamoista hiljaiseloa, mutta nyt meillä on oma ryhmä Facebookissa Dirlian-koirien omistajille ja muulle kotiväelle joka vaikuttaa heti alunpitäen paljon virkeämmältä viritykseltä. Kyseessä on suljettu ryhmä joka näkyy ainoastaan sen jäsenille, ryhmän pitäisi löytyä Fb:sta hakusanalla "dirlian", joten laittakaahan liittämispyyntö tulemaan niin päästän teidät mukaan ryhmäämme.

27.2.2013

Pentu-uutisia

Dara alias FI MVA Dirlian Umbrella Girl käväisi viime viikon perjantaina "äitiysneuvolassa", ja ultran mukaan Ruotsinmatkamme ei ollut hukkareissu vaan pentuja on tosiaakin tulossa. Daran ja Edvinin (C.I.E POHJ MVA Pelydryns Edvin) pentuja odotellaan siis syntyväksi juuri ennen pääsiäistä.

Myös Daran velipojasta saattaa kevään mittaan tulla isä, Santerilla (FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice) kävi kylässä tyttöystävä Virosta, "Paula" Speckled Enigmatic Paula, joten pentusia syntymässä toivottavasti myös Kennel Speckled'ssa huhtikuun lopulla.

27.1.2013

Synttärionnittelut

Huomenna maanantaina juhlii ihka ensimmäistä syntymäpäiväänsä W-pentueen 7 veljestä ja ainokainen siskonsa. Oikein paljon onnea Kaapo, Rauno, Kassu, Vekku, Lenni, Wili, Eero ja Wilda!

Pentuja toivottavasti tulossa maaliskuussa

Keskiviikkona vaihdoin pääsimme Daran kanssa matkailemaan Ruotsiin. Treffit Edvinin kanssa sujuivat oikein hyvin, ja nyt sitten ollaan toiveikkain mielin ja odotellaan että saisimme pikku-Daroja ja - Edvineitä maailmaan juuri ennen pääsiäistä. Lisää tästä pentueesta pentuja-sivulta.

Daran ja Edvinin treffit

Dara & Edvin ja kuumat treffit -18 C pakkasessa...

23.1.2013

Syntymäpäiväsankareita

Tänään juhlivat 12-vuotissyntymäpäiväänsä ne O-pentueemme jäsenet jotka vielä tepsuttelevat harmaantuneina mutta ei välttämättä vieläkään aina niin arvokkaina vaan walesimaiset kujeet mielessä omistajiensa iloina. Syntymäpäiväonnittelut kaikille Tyynen ja Junnun pennuille!

21.1.2013

In memoriam
"Olli" FI CH Dirlian Nano Nano
15.4.1999-21.1.2013

Näin siis tänään, sain surullisen mutta ei ihan yllätyksenä tulleen tiedon että Olli on liittynyt taivaallisiin linnunmetsästysjoukkoihin. Niin se aika rientää (pakko taas sanoa näin), tuntuu kuin vasta ihan äsken Olli ja jo edesmennyt siskonsa, oma ihana Kirstini olivat pentuja ja viipottivat pitkin poikin pihaa, Ollihan oli nuorempana osaomistuksessanikin. Oikein paljon kiitoksia kuluneista vuosista Ollin kotiväelle!

N-pentue

N-pentue aterioimassa keväällä 1999

Astutusrintamalta uutisia

Tai eipä oikeastaan vielä uutisia ensinkään, edelleen kotimaan kamaralla ollaan, Daran progesteroniarvot olivat vielä loppuviikosta aivan alhaalla, toivotaan että tämän viikon aikana päästäisi jo Edviniä tapaamaan...

13.1.2013

Pentuja...

Kevään pentueen osalta asiat etenevät, Dara aloitti viikolla juoksunsa joten suuntaamme lähiaikoina Ruotsiin Edvin-herraa tapaamaan. Enemmän tästä tulevasta pentueesta pentuja-sivultamme.

1.1.2013

Hyvää uutta vuotta

Vuosi 2012 on takana, vuoteen mahtuikin taas monenlaista tapahtumaa. Iloisina muistoina mieliin jäävät Kukan ja Mikin pentujen syntymä tammikuun lopulla, kaikki mukavat hetket näyttelyissä kaikkien kasvattien ja omien koirien kanssa, Daran ja Santerin valioituminen ja muutenkin hieno menestys jälleen tänä vuonna. Joulukuussa pokkailtiin Messukeskuksen näyttelyssä Vuolasvirta-palkinto, 15v. kasvatuksen ja 11 pentueen jälkeen. Suru-uutisia vanhemmista kasvateista toi myös vuosi tullessaan, muistoihin jäivät Roni, Topi, Maija, Duffe ja Nasu.
On aika kääntää nenä kohti uusia uutta alkanutta vuotta ja kohti uusia seikkailuja. Toivottavasti myös tämä vuosi tuo muassaan vastaavia hauskoja hetkiä ystävien ja kasvattien kanssa, pentujakin toivottavasti syntyy kevään mittaan, niistä suunnitelmista enemmän aivan piakkoin, nyt toivotammekin täältä Kaarenkylästä kaikille hyvää ja onnellista alkanutta vuotta!

Hyvää Uutta Vuotta
^ Sivun alkuun