<- Takaisin

Uutisia 2014

24.12.2014

Hyvää joulua

Kuten alta tekstistäkin ilmennee, joulunalusaikamme on ollut varsin kiireistä, josta johtuen joulutervehdysten lähettäminen on jäänyt viimetippaan tai unohtunut kokonaan... Toivotamme kaikille teille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

Hyvää joulua

Uusi Int Mva

Matkailimme Kukan kanssa Vilnaan joulua edeltävänä viikonvaihteena, paikan päällä oli 2 INT näyttelyä joihin oli ilmoitettu myös Santeri, joka joutui kuitenkin jäämään kotiin tärkeämpien asioiden (morsian tuli kylään) vuoksi. Lauantain näyttelyssä täyttyivät reissumme tavoitteet taikka haaveet, Kukka oli paras narttu saaden serin ja cacibin, joten näin ollen voidaan laitella postia FCI:n suuntaan ja anoa C.I.E:n titteliä. Sunnuntaina Kukka sijoittui valioluokan toiseksi saaden vara-cacibin. Matka sinällään oli pitkä mutta hauska, olen vähä karsastellut noin pitkiä näyttelymatkoja, mutta kyllähän nuo hyvin menevät, kun seura ja olosuhteet ovat kohdillaan. Taas on nauramisen myötä muutama ikävuosi ehkä tullut lisää....

Pentu-uutisia

Sillävälin kun itse olin reissussa, kävivät kotimaassa toisiaan treffaamassa Kassu ja Venla (FI MVA Dirlian Who Said Quack ja Dirlian Vanilla Twist). Toivottavasti treffeistä koituu seuraamauksia, ja seuraavat Dirliaanit syntyvät helmikuun loppupuolella. Suurkiitokset avusta tässä treffailuasiassa asianosaisille, ihanaa että asiat järjestyivät näin, ja pääsimme Kukan kanssa reissuun kaiken mahdollisen päällekkäin sattumisesta huolimatta.

10.12.2014

Jälleen surullinen uutinen

In memoriam
"Maisa" alias Dirlian Pink Petunia
1.3.2002 - 8.12.2014

Tuli Maisan aika lähteä, aika tarkalleen samanikäisenä kuin aikoinaan emänsä Kirsti. Maisa sai viimeisen leposijan rakastamassaan paikassa perheensä mökillä. Ojanahon perheelle lämmin osanottomme.

20.11.2014

Pentuesuunnitelmia

Odottavan aika on pitkä, voidaan vaan taas todeta, jo toista kuukautta on Venlan juoksua innokkaasti odoteltu mielessä treffit Kassun kanssa kunhan aika koittaa. Jatketaan odottelua, toivonmukaan meille olisi ensi vuoden alkupuolella syntymässä pieniä Kassuja ja Venloja, suunnitelmista/pentueesta hieman enemmän pentuja-sivultamme.

18.11.2014

Surullinen uutinen

In memoriam
"Sanni" alias Dirlian Ounces of Joy
23.1.2001-6.11.2014

Lämmin osanottomme Sannin kotiväelle.

Marraskuun syntymäpäiväsankarit

Marraskuussa juhlii peräkkäisinä päivinä syntymäpäiviään kaksi pentuetta. Tänään täyttää pyöreitä vuosia :) eli 10v. R-pentueemme ja huomenna juhlii 9:ää vuottaan S-pentueen jäsenet. Onnea ja herkkuista päivää kaikille, toivottavasti kaikilla heillä on vielä monta hyvää vuotta edessäpäin!

30.9.2014

Ahvenanmaan reissu

Tänä syksynä päästiin vuoden tauon jälkeen perinteiselle syyslomalle Ahvenanmaalle. Tänä vuonna mukana olivat Kerttu, kukka ja Venla Kertuntytär. Oli ihanaa päästä taas samalle tutulle mökille saunomaan ja uimaan. Sunnuntaina oli sitten matkan kohokohta, osallisuttiin Eckerön kv-näyttelyyn ja ihan kivoin tuloksin. Kukka alias FI&EE MVA Eastfarm's Magnolia voitti lopulta koko muun narttujoukon, saaden cacibin ja valikoituen VSP:ksi. Kerttu sijoittui valioluokassa kolmanneksi saaden SA:n, Venlan tulos EH2. Hieno reissu siis kaikin tavoin, oli ihanaa tavata tuttuja, upeat ilmat ja reissuseurakin oli ihan huippua! Nyt sitten onkin meidän osalta näyttelyt näytelty tänä syksynä, seuraavaksi misseillään joulukuussa Messarissa. Aika näyttää saadaanko tällä välillä aikaiseksi aihetta pentu-uutisointiin, juoksuja odotellessa, täytynee yrittää saada tuokin sivu päivitettyä heti kun aika antaa myöden.

Kukka

23.9.2014

Wildalle eka serti

Syksyä teettää, ja ulkonäyttelykausi päättyi ainakin meidän osaltamme sunnuntaina Hyvinkään ryhmänäyttelyssä. Mukavasti päättyikin, sillä Wilda alias Dirlian Wonderful Tonight voitti ensin avoimen luokan nartut, ja lopulta koko paras narttu luokan, saaden ensimmäisen sertinsä. Lopulta Wilda oli vielä VSP uroksen viedessä rodun parhaan palkinnon. Meikäläisistä Hyvinkäällä oli mukana myös Santeri, C.I.B FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice, joka sijoittui mukavasti 4.:ksi paras uros-luokassa. Onnea Wildalle ja osaomistaja-Sarille!

15.9.2014

Syntymäpäiväonnittelut

Onnea tänään 3v. syntymäpäiväänsä viettävät V-pentuelaiset, Helmi, Menni, Penni, Venla, Robi, Veeti ja Urho!

9.9.2014

Uusi taipparitulos

Wilda alias Dirlian Wonderful Tonight osallistui sunnuntaina taipumuskokeeseen Lopella. Tapansa mukaan Wildan haussa ja jäljestämisessä ei ollut moitittavaa, ja tällä kertaa pukinkin nouto vedestä sujui ihan kelpoisasti, pienellä Wildamaisella jännittävällä käänteellä, ennen pukinnoutoa piti nimittäin hoidella vähän "vessa-asioita" sivummalla. Onnea Wildalle ja osa-omistaja Sarille!

Wilda

24.8.2014

Surullisia uutisia

In memoriam
"Nanouh" FI CH Dirlian Quite Nice
28.4.2003-22.8.2014

Nanouh sai elää hyvän elämän rakastettuna ja vaalittuna lemmikkinä, tuli vain aika jolloin oli vääjäämättä päästettävä rakas ystävä matkaan kohti paikkaa jossa kipuja ei ole. Markolle ja perheelle suurimmat osanottomme ja kiitokset kaikeista kuluneista vuosista, parempaa kotia Nanouh-neiti ei olisi voinut saada.

Uusi MVA

Lauantaina Kassu alias Dirlian Who Said Quack osallistui Kouvolan kaikkien rotujen näyttelyyn. 18 wss oli ilmoitettu, tuomarina Arne Foss Norjasta. Kassu voitti ensin avoimen luokan urokset, jonka jälkeen sijoittui paras uros-luokassa neljänneksi saaden 3.:n sertinsä, ja koska taipumuskoekin oli Kassulla jo tältä kesältä suoritettuna, voi Hassu-Kassu liittää nimensä eteen nyt FI MVA tittelin. Suuren suuret onnittelut Kassulle ja kotiväelle!

Kassu

Uusi FI MVA, Kassu alias Dirlian Who Said Quack
©Johanna Joukainen

Taipumuskokeissa

Tänään Elimäen taipumuskokeeseen osallistuivat Della (Dirlian April Joy)ja Urho (Dirlian Vitamin D). Della taipuili hienosti saaden hyväksytyn tuloksen ja erityiskehut hienosta jälkityöstään, Urhon kompastuskiveksi muodostui tällä kertaa haku joka ei ollut riittävää, riistakapula kyllä tuotiin rantaan asti tällä kertaa. Ullalle ja Dellalle onnittelut läpäisystä, Urholle ja Jutalle kannustavat terveiset että kyllä se siitä vielä lähtee.

22.8.2014

A-pentueen lonkkatulokset

Nyt on koko A-pentue lonkkakuvattu, Alvarinkin kuvien löydettyä mutkien kautta tiensä Kennelliittoon. Ihan mukavaa lonkkaa Daran ja Edvinin pennuilla, eikä kenenkään pitäisi joutua ongelmiin niiden vuoksi. Tässä vielä kaikkien tulokset:

Venla ja Urho taipumuskokeessa

Viime lauantain vietimme Lapinjärven metsissä, kun sisarukset Venla (Dirlian Vanilla Twist) ja Urho (Dirlian Vitamin D) osallistuivat spanieleiden taipumuskokeeseen. Venla taipuilikin hienosti saaden hyväksytyn tuloksen ja kokeen läpäistyä, Urholle tuotti ongelmia ennennäkemätön uutuus riistapukki, jota piti uida katsomaan mutta jota kummajaista ei voinut tuoda järvestä pois, eli pienestä jäi kiinni Urhonkin läpäisy. Parempaa onnea ensi kerralla!

Sisarukset taippareissa

Sisarukset taippareissa

10.8.2014

World Dog Show

Perjantaina koitti kauan odotettu tapahtuma, maailmanvoittajanäyttely Helsingissä. 5 kpl Dirliaaneja osallistui lopulta kisaan, valitettavasti Kertun ja Helmin osallituminen peruuntui aivan vihoviimeisellä hetkellä. Mutta viisikko Robi, Kassu, Santeri, Wilda ja Dara osallistui, ja ihan kivoin tuloksinkin, nythän oli maailmannäyttelyn takia erilaiset säännötkin kuin normaalisti ja vain luokkavoittajat pääsivät jatkoon, kaikki muut saivat ERIn paitsi Santeri EH:n syystä tai toisesta. Loppujen lopuksi kasvattajaryhmä sijoittui vielä toiseksi viiden esitetyn joukosta ja palkittiin kp:llä, joten saatiin vielä jopa pienenpieni ruusukekin muistoksi näistä karkeloista :D . Hirmu kivaa oli, ja kiitos kasvatinomistajille osallistumisesta, taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampia!

World Dog Show

Kasvattajaryhmä; vas. Robi, Kassu, Dara ja Wilda
© Aino Väyrynen

9.6.2014

Sähköposti toi suru-uutisen...

In memoriam
"Whisky" Dirlian Orson Welsh
23.1.2001-27.6.2014

Whisky sai elää pitkän hyvän elämän, lämmin osanottomme Whiskyn perheelle.

A-pentueen lonkkatulokset

Meidän oman toukokuun joukkotarkkipäivän tulokset ovat nyt saatu Kennelliitosta, ja 6/7 Daran ja Edvinin pentueesta omaa nyt virallisen lonkkatuloksen. Ihan kelpolonkkaista väkeä tämä kuusikko, tulokset alla. Vielä viimeinenkin joukosta. Alvari alias D. America's Got Talent kävi myöskin lonkkakuvissa hieman myöhemmin kotiseudullaan, Alvarin lausuntoa siis vielä odotellaan Kennelliitosta.

9.6.2014

Uusi MVA ja muut lauantain kivat tulokset

Lauantaina saatiin juhlia uutta muotovaliota, kun Helmi alias Dirlian Virtual Joy, voitti viimeisen puuttuvan sertinsä Inkeroisten ryhmänäyttelyssä. Helmi oli PN1 ja VSP, ROP:kin tuli perheeseen, paras uros oli Kassu alias Dirlian Who Said Quack saaden 2. sertinsä ja peittoamalla Helmin ROP-kilpailussa. Tuomarina toimi Tuula Savolainen.

Ei hassumpi lauantai muutenkaan, myös äiti ja tytär, FI MVA Dirlian Umbrella Girl "Dara" ja Dirlian April Joy "Della" astelivat kehään Sauvon ryhmänäyttelyssä, tuomarina rotuspesialisti Leilä Kärkäs. Vasta toisessa virallisessa näyttelyssään ollut Della-juniori voitti lopulta mammansa ollen lopulta rodun paras ja saaden ensimmäisen sertinsä, Daran sijoitus PN2. Onnittelut kaikille viikonlopun saavutuksista, erityisesti tietenkin uudelle valiolle Helmille kotijoukkoineen!

30.5.2014

Joukkotarkastuksessa

Maanantaina 6 kpl A-pentueemme jäsentä osallistui ikiomaan terveystarkastukseemme Helsingissä eläinlääkäriasema Mevetissä. Kaikilta tutkittiin silmät ja lonkat, osalta vielä erehdyksessä kyynärätkin, silmät ovat kaikilla ok vailla mitään merkintöjä, lonkatkin näyttivät suhteellisen mukavilta ja samoin ne kyynärätkin, joista ei ehkä sitten virallista tietoa koskaan tule, mutta ompahan tutkittu. Jännityksellä taas odotellaan Kennelliiton lopullista lausumaa. Samalla kertaa uusintakuvattiin Veeti alias D. Velvet Sky, näyttää siltä että Veetin entinen lonkkatulos jää voimaan. Lämpimät kiitokset kaikille mukanaolleille osallistumisesta!

Joukkotarkastuksessa

Vähän hiljaisenpuoleinen pentutreffi A-pentueella, kun Nukkumatti otti vallan...

24.5.2014

Wilda, Eero ja Rauno MH:ssa

Viime viikonloppuan osallistui 3 W-pentueemme jäsentä , Wilda, Rauno ja Eero (D. Wonderful Tonight, D. Wyatt Earp & D. Wise Seventh Brother) MH luonnekuvaukseen. Päivä oli jälleen erittäin mielenkiintoinen ja antoisa. Aika lailla samanlaista menoa kuin Kukka-mamma itse "esittivät" nämä Kukka-junioritkin pienin "henkilökohtaisin" eroin, kuten olin toivoskellutkin. Kuitenkin kuvauksen perusteella kolmikko on suhteellisen reipasta ja huoletonta porukkaa jota ei kovin kauaa jaksa koetut peljästykset ahdistaa.

Venlalle 1. serti

Tänään sitten vietimme todella helteisen aamupäivän Järvenpään kaikkien rotujen näyttelyssä. Jälleen saatiin iloita "junioritiimimme" puolesta, kun tällä kertaa Venla (D. Vanilla Twist) voitti hienosti paras narttu luokan saaden ensimmäisen sertinsä ollen vastakkaisen sukupuolen paras. Paras narttu-lk olikin ihan "meidän tyttöjen" välinen, kun toiseksi sijoittui tällä hetkellä hyvin kevyessä kesäturkissa keikistelevä Dara, FI MVA Dirlian Umbrella Girl. Mukana meikäläisistä oli vielä Wili-poika ekassa näyttelyssään sekin, vauhtia ja virtaa Wilissä riitti niin että arvostelussakin luki että "liikkuu energisesti", tuloksena tällä kertaa ERI3. 16 Wss osallistui, tuomarina Lena Rollmar Ruotsista.

U-pennut 4v.

Ei sitä jaksaisi millään uskoa, että jo 4v. on vierähtänyt Kertun ensimmäisen pentueen syntymästä! Niin kuitenkin on, joten oikein hyvää syntymäpäivää Molly, Dara, Into, Vallu ja Santeri!

13.5.2014

Kassulle ensimmäinen serti ja cacib

Äitienpäivänä Haminan kv-näyttelyssä oli vuorostaan Kassu Kukanpojalla alias Dirlian Who Said Quack'lla hieno päivä. Kassu voitti ensin urosten avoimen luokan saaden SA:n ja paras uros luokassa Kassu sijoittui hienosti toiseksi saaden ensimäisen sertinsä ja vara-cacibin, joka tulee muuttumaan "varsinaiseksi" koska voittanut uros on jo saanut vahvistuksen C.I.E tittelistään. Kassu oli taas tapansa mukaan varsin virmakkaall a mielellä mukana ja vauhtia piisasi vaikkei bastionin kuuluisia naakkoja näkynytkään. Leif-Herman Wilberg Norjasta tuomaroi, Kassun lisäksi mukana olivat Santeri alias D. Uncommon Spice ja Helmi, D. Virtual Joy, tällä kertaa tuloksin ERI2 ja ERI1. Hassu-Kassulle kotiväkineen oikein isot onnittelut vielä kerran!

9.5.2015

Urholle ensimmäinen serti

Meillä oli mukava päivä Kouvolan ryhmänäyttelyssä viime sunnuntaina. Kaikenkaikkiaan 4 Dirliaania osallistui. Kaikkein parhaiten sijoittui vasta toisessa näyttelyssään ollut Urho alias Dirlian Vitamin D, joka voitti lopulta paras uros-luokan saaden 1. sertinsä ja voittaen vielä rodun paras-luokankin! Urhon pentuesiskot Helmi, D. Virtual Joy ja Menni, D. Violet Hill osallistuivat myös, Helmi sijoittui lopulta paras narttu-lk:ssa toiseksi saaden vara-sertin, Menni sijoittui käyttöluokassa heti Helmin perään toiseksi saaden tuloksen ERI2. V-sisarusten lisäksi oli mukana vielä Kassu Kukanpoika alias D. Who Said Quack saaden tuloksen EH2. Myös kasvattajaluokkani esitettiin, tulos 1. kp. Tuomarina Kouvolassa rotuspecialisti Leila Kärkäs. Suuren suuret onnittelut vielä kerran Urholle ja kotijoukoille!

28.4.2014

Synttäreitä...

Tässä kuussa on taas juhlittu useamman pentueen vuosipäivää, kasvattaja on taas vähän jälkijunassa ja onnittelee 26.4 8v. syntymäpäiviään viettäneitä T-pentuelaisia Tuulia ja Takua sekä kaikkia tänään 11v. synttäreitään juhlivia Q-pentuelaisia.

29.3.2014

In memoriam
"Nelli" Dirlian Olive On A Bus
23.1.2001-20.1.2014

Oli Nellin aika lähteä, elettyään hyvän elämän paria päivää vaille 13v. ikäiseksi. Kiitokset Hakalan perheelle Nellin hyvästä hoidosta.

24.3.2014

Onnea A-pentueelle

Huomenna juhlii ensimmäistä eli 1-vuotis syntymäpäiväänsä A-sarjalaiset; Daran ja Edvinin pennut, eli onnea Alvari, Alvin, Boris, Mimi, Martta, Mila & Della!

Nuppu liittyi tiimiin

Kukan ja Santerin pennut lensivät suureen maailmaan omiin koteihinsa, ja heistä "tiimiimme" eli osa-omistukseen jäi Nuppu alias Dirlian Blooming Magnolia, joka asustelee Espoossa Plathánin perheen hellässä hoivassa.

3.3.2014

B-pennut saivat nimet

Heistä tuli:

27.2.2014

In memoriam
"Tiku" Dirlian Team Spirit
26.4.2006-27.2.2014

Tänään tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta yllätyksenä surullinen uutinen, että Tiku oli pitänyt nukuttaa ihan yllättäen todetun pitkälle edenneen pernasyövän johdosta ikiuneen. Onneksi vaikuttaa siltä, että Tiku sai elää tyylinsä mukaan täyttä vauhtia lähestulkoon loppuun asti toivottavasti ilman kipuja. Grönholmin perheelle syvin osanottomme ja kiitokset menneistä vuosista.

28.1.2014

W-pennut 2 vuotta

Ihan meinasi unohtua tässä pentujen hoidon jne huumassa, että isoveljet ja isosisko eli W-pentueemme, Kukan ja Mikin pennut, täyttävät tänään 2 vuotta. Onnea kaikille veljeksille ja Wilda-siskolle!

17.1.2014

Pennut syntyivät

He ovat täällä, Kukan (FI&EE MVA Eastfarm's Magnolia) ja Santerin (C.I.B FI&EE MVA Dirlian Uncommon Spice) Pennut, 2 urosta ja 3 narttua, synt. 16.1.2014. Enemmän pennuista Pentuja-sivullamme. Myöskin Puppekameramme on jälleen toiminnassa, pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Uusi lonkkatulos

Koko W-pentueemme yhdistelmästä C.I.B FI&EE MVA Dirlian Quack Quack- FI&EE MVA Eastfarm's Magnolia on nyt lonkkakuvattu, viimeisin oli Rauno alias Dirlian Wyatt Earp jolla on A/A lonkat. Olen erittäin iloinen pentueen tuloksista, kaikki ovat terveitä, 6 x A/A, 1 x A/B ja 1 x B/B.

^ Sivun alkuun