In English
<- Takaisin

Uutisia 2015

20.12.2015

Pennuille nimet

Pennuille nimet

Wildan ja Lexan pentue on nimetty ja rekisteröity, heistä tuli:

Dirlian Dark Star
Dirlian Danny Blind
Dirlian Delta Red
Dirlian Dream World
Dirlian Dutch Sunrise
Dirlian Don Orange
Dirlian Double Ace
Dirlian Double Sugar

2.12.2015

Misty Valko-Venäjän näyttelyissä

Sijoitusnarttuni Misty alias Dirlian Charlotte Russe matkaili osa-omistajansa Vernan kanssa viikonlopuksi kauas Minskiin osallistuakseen siellä kahteen kv-näyttelyyn. Misty täytti aivan vasta junioriluokkaan vaadittavan 9kk ja nämä olivat Mistyn ensimmäiset viralliset näyttelyt pentukisojen jälkeen, ja täytyy sanoa että menestys oli hieno! Lauantaina Misty oli rodun paras juniori saaden jun-sertin sekä myös rotunsa paras, ja ryhmäkilpailussa ei Verna ollut kuulemma uskoa kuulleensa oikein, kun junnuneitokainen kuulutettiin vielä kolmossijalle ryhmässä!
Sunnuntain tulossaldo oli muuten sama, paitsi että toisen jun-sertin ansiosta Misty saavutti Valko-Venäjän JUN MVA-arvon, eikä ryhmäkilpailuihin enää jääty koska näin päästiin aiemmin pitkälle kotimatkalle. Onnittelut ja kiitokset vielä tätäkin kautta, ei ollenkaan hassumpi näyttelyuran avaus tämä :).

Mammalomalla Mammalomalla

2.11.2015

Pennut ovat syntyneet!

D-pentueemme on täällä, sunnuntai-maanantain välisenä yönä maailmaan putkahti 8 uutta Dirlianilaista. Pentueen uutis- ja kuvasivulle löydät pentueet-sivultamme, samoin sieltä löytyy linkki puppekameraamme.

26.10.2015

Äitiyslomalainen saapui

Ensi viikon puolivälissä koittavat jännittävät ajat ja Wilda saapui jo mammalomailemaan kotikenneliin. Wilda on voinut odotusajan hyvin, masu näyttää kovasti pyöreältä, nukkumapaikkaa joutuu välillä jonkin aikaa hakemaan ja aina kun on mahdollista, kannattaa ottaa virkistävät unet.

Mammalomalla Mammalomalla

2.10.2015

Pentuja tulossa!

Eilinen oli jännittävä päivä, oli aika käydä ultrassa kurkimassa tuliko syyskuun alun Porin kosioreissustamme seuraamuksia. Ja mikäs sen ihanampaa, ihan kivan kokoinen pentue Wildan ja Lexan jälkikasvua on odoteltavissa maailmaan marraskuun alkupuolella. Enemmän tulevasta pentueesta pentueet-sivultamme.

10.9.2015

Sähköpostiosoite muuttuu!

Kotisivut jo muuttivat uudelle palvelimelle, ja samoin on aika heittää hyvästit elisanet-loppuiselle sähköpostiosoitteelle. Vanha osoite toimii vielä syyskuun loppuun asti, mutta uusi on jo käytössä, eli postit mieluusti jo osoitteeseen maarit.r@dirlian.com.

9.9.2015

Syyskuun vaihteen kuulumisia

Ainakin meikäläisittäin vuoden hektisintä harrastuskautta on eletty, ja kaikenlaista uutisoitavaa olisi yltäkyllin... Aloitetaan vaikkapa pentueuutisilla, eli aivan syyskun alussa reissailimme Wildan kanssa Poriin Lexa-sulhoa treffailemaan, kaikki meni hyvin, ja nyt sitten jännittyneenä odotellaan josko sieltä marraskuun alussa D-pentue putkahtaisi maailmaan. Enemmän tulevasta pentueesta pentueet-sivultamme.

Näyttelyrintamallakin on kerrottavana hienoja uutisia, tässä "tärkeimmät", tuloksia-osiosta löytyy lisää.
29.8 osallistuimme Vantaan pentunäyttelyyn viiden C-pentuelaisen joukolla, loput 2 jäivät pois aikataulujen sopimattomuuden vuoksi. Pari kertaa treffailtiin ja treenailtiin ennen koitosta, ja sitten hoo-hetkellä varsin hienosti meni ja kaikki uskalsivat ihan itse pentunsa esittää. Tuomari Riitta Niemelä halusi antaa koko katraalle kp:t, rodun parhaaksi valittiin Misty, velipojista Cody oli VSP. Kasvattajaluokkammekin sai kivan arvostelun ja sai kp:n ja ROP:n, erityisesti ilahduttivat tuomarin sanat koko porukan ihanista luonteista. Ryhmäkilpailuun emme kasv.lkn kanssa jääneet, mutta Misty siellä tyylikkäästi edusti sisaruskuntaa sijoittuen hienosti RYP 4 :ksi.

Olmo ja Cody kehässä Dana ja Cinna Dana tutustuu tuomariin Cinna tutkittavana Kasvattajaluokka Misty ja palkinnot

Mahdollisen ja odoteltavan pentueen emällä Wildalla on ollut kiivastahtinen mutta hieno viikko. Janakkalan KV-näyttelyssä 30.8 Wilda sai toisen sertinsä, siinä välissä viikolla poikettiin kosiomatkalla, ja seuraavana sunnuntaina Vantaan KR-näyttelyssä tuli viimeinen puuttuva serti ja Wildasta FI ja EE MVA. Kelpaa jäädä mammalomalle, vaikka kyllä tässä vielä yhdet kisat on käymättä ennen sitä.

Wilda huilii hotellissa

"Kauhean rankkaa tää deittailu"

Ja kuulumisia kotisivurintamalta. Nyt on uusi webhotelli käytössä, ja tilanpuutetta ei pitäisi vähän aikaa tulla. Nyt pitäisi kaikkien niidenkin kuvien aueta, jotka eivät viimeksi mahtuneet sivu-uudistuksen jälkeen. Osassa kuvista on edelleen korjaamista linkeissä, joten ne ilmaantuvat näkyviin pikkuhiljaa, samoin kasvattien omat sivut. Kunhan tästä illat kylmenevät ja pimenevät on taas enemmän aikaa istuskella sisällä.

 

26.8.2015

Uudet kotisivut

Kiitos kahden HAMK:n opiskelijan, Lauran ja Rollen, jotka ottivat kotisivujemme uudistamisen vapaaehtoiseksi kesäprojektikseen, meillä on nyt uudet toimivammat sivut. Vanhoissa oli kaikkea pientä kummallisuutta siellä täällä. Kasvattieni omat sivut puuttuvat vielä, lisäilen niitä sitä mukaa takaisin kunhan ehsin ja ennätän eli kunhan nämä samaan aikaan sattuneet kiireet tästä hieman hellittävät. Samoin näämmä paljon kuvia jää aukeamatta, osan korjaamiseen löysinkin jo lääkkeen, korjaaminen on vain aikaavievää kun ei koneella juuri nyt olisi aikaa istua lainkaan, joten olkaa kärsivällisiä. Osaan ongelmista pitänee kysellä apuja, kun ei taida omat aidot riittää ja kotisivutilakin taisi loppua.

Pentuesuunnitelmia

Kovasti ellei jo suorastaan kiihkeästi on Wildan juoksua odoteltu alkavaksi, ja vihdoin se sitten tapahtui. Niinpä suuntaamme lähiaikoina Poriin Lexa-poikaa treffaamaan. Enemmän yhdistelmästä löytyy pentueet-sivulta.

Kouvolan näyttely

Kevään ja kesän vietimme vähän hiljaiseloa mitä tulee aktiiviharrastamiseen, vain parissa näyttelyssä tuli käytyä. Nyt syksyn hiljakseen kolkutellessa ovella, on harrastuskalenterissa täydempää. Kouvolan näyttely viime lauantaina oli siinä mielessä historiallinen tapaus meille, että Kerttu-mummi alias C.I.B FI&EE Mva Eastfarm's Joy at Dirlian esiintyi ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa. Kertun tulos Kouvolassa PN3 ja VSP-veteraani. Samassa näyttelyssä Urho Kertunpoika alias Dirlian Vitamin D sijoittui PU-lk:ssa neljänneksi saaden 2. sertinsä, onnea vielä Sir Urholle ja kotiväelle!

7.7.2015

Kesälomareissu Pärnuun

Kun nyt kesän ja loman ajaksi on neitikoiria meillä ollut/on ja tulee olemaan meillä lomailemassa, saatiin kuitenkin yksi pidempi lomareissukin mahdutetuksi mukaan kesän ohjelmaan. Perjantaiaamuna sekalainen seurakunta, 2 autokuntaa, 2 ihmistä, Kerttu & Wilda + 6 räpsää (kleinspitz noin virall.kielellä) suuntasi länsisatamaan ja kohti aurinkoista Pärnua. Joka harvemmin pettää, nytkin saatiin nautiskella kesäisen lämpimästä säästä kaikki 3 päivää. Ei kai se olisi reissu eikä mikään, jos ei samalla ole näyttelyä, niin nytkin, molempina päivinä viikonloppuna. Eikä tuloksetkaan olleet hassumpia, lauantaina Wilda alias Dirlian Wonderful Tonight kirmaili itsensä rodun parhaaksi, Kertun ollessa paras narttu-2. Sunnuntaina suhdanteet vähän muuttuivat, Kerttu oli ainoa narttu pn-lk:ssa ollen sitten lopulta VSP ja saaden cacibin, todennäköisesti viimeisensä, sillä tämä oli Kerttu-mummin viimeinen näyttely ennen veteraaniluokkaan siirtymistä, ja ihan hieno päätöshän "uralle" muissa luokissa tämä viikonloppu oli. Muullakin tavoin reissu oli ihan täydellinen, seura sopivan kajahtanutta, kuten ed. mainitsin, säät suosivat ja olosuhteet muutenkin kohdillaan, kyllä kelpasi lomailla.

Pärnu Pärnu Pärnu

14.6.2015

O-pentueen viimeinen on poissa

In memoriam
"Uffe" Fi Mva Dirlian Offspring
23.1.2001-11.6.2015

Viimeinenkin Maijan ja Junnun jälkeläisistä on poissa. Viisas ja hassu Uffe eli pitkän hyvän elämän, osanottomme Uffen perheelle.

7.6.2015

Kamalia uutisia

Tiistaina sain hirveän surullisia uutisia, Penni oli ollut kamalassa ja käsittämättömässä onnettomuudessa koirapuistossa, muutaman päivän hoidon jälkeen ei ollut oikein muuta ratkaisua kuin antaa Pennin nukkua pois. Lepää rauhassa pikku Penni, lähdit ihan turhan aikaisin, elämä pelaa joskus ihan turhan raakaa ja epäreilua peliä. Syvin osanottomme Pennin kotiväelle.

In memoriam
"Penni" alias Dirlian Valentine Girl
15.9.2011-3.6.2015 

 

24.5.2015

U-pentue 5v.

Onnea päivän synttärisankareille, Santerille, Intolle, Vallulle, Daralle ja Mollylle!

28.4.2015

Kuulumisia

Pennut ovat nyt kaikki maailmalla omissa kodeissaan ja kovasti reippaita pikkuisia tuntuvat olevan. Joukosta jäi tiimiimme uusi jäsen Dirlian Charlotte Russe alias Misty, joka asustelee Espoossa Vernan ja Aleksin hoivissa.

Syntymäpäiviä

Tämän kuun syntymäpäiväsankareita ovat olleet T-pentueen kaksikko Tuul ja Tiku, jotka juhlivat 9v. päiviään sunnuntaina, ja tänään täyttää 12v. Q-pentueen jäsenet. Onnea kaikille!

22.4.2015

Surullinen uutinen

In memoriam
"Moona" alias Dirlian Oodles of Fun
23.1.2001-20.4.2015

Moona sai elää pitkän hyvän elämän rakastettuna lemmikkinä. Lämmin osanottomme kotiväelle.

6.4.2015

C-pentue sai nimet

C-pentue sai pääsiäissunnuntaina viralliset nimensä, he ovat:

Kukka 6v.

Tänään täytti ikioma lintubongarini jo 6v. Kuinka aika rientääkään, ja kuinka tylsää? ja ennalta arvattavampaa elämäni olisi ilman ilkikurista itsepäistä pilkkunaamaani.

25.3.2015

A-pennut 2v.

Hui sentään, tänään tulee jo 2 vuotta siitä kun "aakkoset alkoivat alusta" ts. A-pentueemme syntyi. Oikein paljon onnea syntymäpäivänä Alvari, Alvin, Boris, Mila, Martta, Mimi ja Della!

23.2.2015

C-pennut ovat täällä

Lauantaina iltapäivästä alkaen syntyivät Kassun ja Venlan pennut, kaikkiaan 7 reipasta pentua, 3 urosta ja 4 narttua. Enemmän tietoja pennuista ja pentueen kasvusta yms. löydät pentuja-sivumme kautta.

16.2.2015

Uusi lonkkakuvaustulos

B-pentueen ensimmäinen jäsen on nyt lonkkakuvattu, Wiia alias Dirlian Baby Spice kävi röntgenissä, ja nyt saadut viralliset tulokset Kennelliitosta kertovat, että Wiialla on A/A-lonkat eikä polvissa eikä kyynärissäkään ole valittamista.

Odotus loppusuoralla

Seuraavan pentueemme syntymä lähenee, viikonloppuna tuleva emä Venla jo saapui mammalomailemaan kotikenneliin. Laskettu aika olisi ensi sunnuntaina, katsotaan koska Venlan ja Kassun jälkikasvu ilmaantuu maailmaan.

Venla viikkoa ennen laskettua aikaa

Venla viikkoa ennen laskettua aikaa

8.1.2015

Lisää tammikuun syntymäpäiväjuhlijoita

Tammikuun 23. päivänä juhli syntymäpäiviään tämän hetken vanhin kasvattini, 14-vuotta täyttänyt Uffe alias FI MVA Dirlian Offspring. Uffattia onnittelinkin jo toisaalla "henkilökohtaisesti" ja toivomme vielä lisää virkeitä päiviä Uffe-papalle! Ilmeisesti Uffe on pentueensa viimeinen ja pitkäikäisin.

Tänään juhlii 3-vuotis-synttäreitään sitten W-pentue, Mikin ja Kukan pennut, 7 veljestä ja ainokainen siskonsa. Oikein paljon onnea Kaapo, Kassu, Wili, Lenni, Rauno, Vekku, Eero ja Wilda!

22.1.2015

Pentuja tulossa!

Kävimme tiistaina Venlan kanssa ultrassa, ja ihan reilunkokoinen pentue siellä näkyi olevan tulossa. Laskettu aika on vkon 8 lopulla, sitten paljastuu lopullisesti minkälainen kokoonpano sieltä on tulossa.

16.1.2015

Onnea B-pennut

Tänään juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä Kukan ja Santerin jälkikasvu eli B-pentueemme. Onnea Nisse, Bruno, Sani, Nuppu ja Wiia!

^ Sivun alkuun