In English
<- Takaisin

Uutisia 2016

 

23.12.2016

Vuosi lopuillaan

Onpas ollut olevinaan (ainakin) kiireinen syksy, ei ole ollut aikaa päivittää kuin tulossivua, jonne onkin saatu kirjata taas ihan mukavia tuloksia kiitos aktiivisten kasvatinomistajien. Ensi vuonna sitten taas jatketaan "puuttuvien tulosten metsästystä", ja eiköhän saada mukaan (toivottavasti) uusiakin Dirlianilaisia. Toivonmukaan ihan upouusia Dirlianilaisia saadaan joskus alkukesästä jos pentuesuunnitelmat menevät onnistuneesti eteenpäin ja Nupun pentue näkee päivänvalon. Pentuesuunnitelmista lisää joskus alkuvuonna kunhan ne alkavat varmistua.
Nyt on kuitenkin aika hiljentyä viettämään joulua, toivotammekin kaikille...

Joulun aluspäivät toivat myös suru-uutisen:

In memoriam
"Remu", Dirlian Son of Neptune

19.11.2005-20.12.2016

Remu eli hyvän elämän Holapan perheen rakastettuna lemmikkinä. Kiitos kaikista näistä vuosista ja Remu Kirstinpojan hyvästä hoidosta.

 

18.7.2016

Suru-uutinen

In memoriam
"Riina", Dirlian Rhian of Wales

18.11.2004-15.7.2016

Riina oli aikoinaan sijoitusnarttuni,hyvin persoonallinen koira sekin, joka asui Pernajassa emonsa Maijan kanssa ja viime vuodet yksinään. Riinasta jäi niin monta hauskaa muistoa... Nyt Riina kirmailee jälleen jossain yhdessä Maijan kanssa, kiitokset Peterille kaikista näiästä vuosista ja Riinan hyvästä hoidosta.

26.6.2016

World Dog Show

Juhannus on ylipäätään aina aika hienoa aikaa, ellei nyt suorastaan räntää satele. Tänä vuonna se oli suorastaan huikea, kun samaan viikonloppuun ajoittui myös Moskovan maailmanvoittajanäyttely, johon matkasi meikäläisiä edustamaan sijoitusnarttuni Misty alias Dirlian Charlotte Russe emäntänsä Vernan kanssa. Kuulemma kommellusten kautta matkaseurue pääsi vihdoin hotelliin, ja lauantai-aamuna vajailla 2h yöunilla näyttelypaikalle. Tiesin itse vain noista yöllisistä vastoinkäymisistä, joten jännittää sain sitäkin jo pääseekö seurue edes näyttelypaikalle saati sitten tuloksia. Siinä sitten yritin säilyä tolkuissani, kunnes tajusin alkaa vahtia streamia cockerikehästä josta bongasin Mistyn ja Vernan matkaseuran, kaikki ok. Venäläisiä täytyykin kiittää hienosta uutuudesta, joka kehässä oli kamera, josta streamia piti tuleman päivän mittaan alusta loppuun. Piti, ja tulikin, mutta tällä tuurilla, 66 kamerasta tasan 2 ei lauantaina toiminut, täytyykö sanoakaan että toinen niistä oli wss kehässä? Kylläpä ärsytti!

Moskovaan on ilmeisesti pitkä matka, koska MV-näyttely ei ollut onnistunut houkuttelemaan pahemmin kanssakilpailjoita vaikka etukäteen olimme spekuloineet keitä siellä varmasti olisi, välillä joutuu yllättymään. Jännittää sai toki silti ihan liikaa, mikäpäs pakko tuomarin on siltikään sitä excellentiä saati SA:ta jakaa. Mutta kiitos vanhanaikaisempien viestimien, sain aikanaan ilouutisen, että Misty palkittiin rotunsa parhaana, saaden tittelin JMV-16. Misty pääsi siis jatkokilpailuihin ja kiitos toimivien streamien , oli illaksi odotettavisssa ohjelmaa, mutta silloin kävi riippukeinuun virittäytyneessä kisastudiossa hölmösti. Kun Misty ei ilmaantunut 8-ryhmän junnujen kanssa isoon kehään, arvelin sen kisojen siltä päivältä päättyneen ja uupuneen matkaseurueen joutuneen syystä tai toisesta jo poistumaan kisapaikalta, joten lopetin katselun, ehkä olisin kuitenkin jatkanut 8-ryhmän finaaliin asti ainakin, mutta samaan syssyyn tuli vieraitakin, joten ohi meni. Siellähän se Misty sitten oli kuitenkin kirmaillut, jostain syystä se ei vaan ollut saanut rotukehässä junnufinaaliin oikeuttavaa lappua, kehäsihteerien moka siis. Hiukkasen harmitti, mutta tänään sitten löysin youtube-tallenteen lauantain ryhmäkilpailuista, joten juhannus on pelastettu! Linkki videoon tässä; 8-ryhmän finaali alkaa n. kohdasta 7.45.

Sunnuntaina oli Moskovassa seurueen ohjelmassa erikoisnäyttely, tällä kertaa tuon kehän kamera toimi, ja kotikatsomokin näki kuinka Misty heilutteli iloisena häntäänsä kehän laidalla ja poseeraili valokuvaajille. Kehäesiintyminenkin meni hienosti, ja tulokset olivat samanlaiset kuin ed. päivänä. Hieno reissu siis kaksikolla, JMV-16 titteli sekä RU JMVA titteli kotiintuomisena. Alla virallinen kisapotretti sekä muutama WDS:n streamilta kuvankaappauksella taltioitu todiste.


Misty Moskova Moskova

21.6.2015

Kauneuskisoja ja koulutusta

Tänä vuonna Springeriyhdistyksellä ei ollut "oikeaa" erkkaria, vaan epävirallinen open show. Ilmeisesti tämä ja viime hetken tuomarinmuutos karsi osallistumismäärää rankasti, mutta meikäläisiä suuntasi kohti näyttelyä 3 urhoollisen osallistujan voimin. Hippu (D. Double Sugar) pentuluokkaan tuloksena luokkavoitto ja narttupentujen 2., Cody (D. Cambridge Blue) sijoittui omassa lk:ssaan toiseksi. Kukka harmajaturkki osallistui käyttöluokkaan, tuloksena luokkavoitto ja lopulta paras narttu-2. Kiva päivä ja reissu, Tanjalle ja Codylle kiitokset seurasta!

Ransu alias D. Delta Red on osallistunut kevään mittaan asuinkumppaninsa Rufus-kultsun jalanjäljissä etsijäkoiraharjoituksiin. Toissa viikolla Ransu suoritti etsijäkoiraliiton alkeiskurssin loppukokeen sujuvasti ja hyväksytysti ja pääsee näin jatkamaan treenirinkiin. Etsiminen on kuulemma Ransusta kivaa, ja treenikumppanit puolestaan etsivät mielellään Ransua (kuvassa Ransu Rufuksen lainavaljaissa maalikoirana mättähällä). Onnea Ransu ja Krisse, hieno harrastus, etsijäkoiria tarvitaan.

Vietimme kolean, sateisen ja kovasti tuulisen lauantai/iltapäivän Kotkan kv-näyttelyssä. Hippu alias D. Double Sugar edusti pentuluokassa, tuloksena ROP-pentu ja mukava arvostelu. Uroksissa Cody (D. Cambridge Blue)sijoittui toiseksi saaden toisen sertinsä. Näyttelyssä valittiin myös ROP.juniori joka sekin meni Codyn piikkiin. Nartuissa oli vain 1 edustaja, Helmi alias D. Virtual Joy, tuloksena PN1, cacib ja VSP. Päivän päätteeksi Cody kävi vielä pyörähtämässä BIS-juniori-kehässä, ja pääsi jatkoon seitsemään parhaan junnun joukkoon isohkossa joukossa. Mukava päivä kehnoista olosuhteista huolimatta!


Ransu ROP ja VSP Cody junnukehässä

 

5.6.2016

Näyttelyviikonloppu

Viime viikonloppuna "meikäläisiä" osallistui kahteen näyttelyyn, ja tulokset olivat sangen mukavia. Lauantaina Järvenpään kaikkien rotujen näyttelyyn osallistui kolmikko Cody ( D. Cambridge Blue), Bosse (D. Anchors Aweigh) ja Nuppu (D. Blooming Magnolia). Kuinkas siinä kävikään, liekkö ollut kotikenttäetu vaiko mikä, paras uros-luokan voitti hienosti Järvenpään oma poika Cody saaden ensimmäisen sertinsä eikä huonosti mennyt Bossellakaan, joka sijoittui paras-uros lk:ssa 4:ksi saaden vara-sertin. Nartuissa Nuppu teki saman kuin Cody edellä, serti oli eka Suomesta silläkin. Loppujen lopuksi Cody voitti koko rodun parhaan, Nupun ollessa siis VSP. Ryhmäkilpailuihin Cody ei enää jäänyt, Tanjalla oli muuta sovittua menoa ja kova hoppu matkaan jo päivän päätteeksi muutenkin, kehä oli aikapaljon myöhässä.

Sunnuntaina oli taas jännät paikat, kun Helsingin pentunäyttelyssä suorittivat ensiesiintymisensä ensimmäiset D.pentueesta, Dave (D. Dutch Sunrise) ja Hippu (D. Double Sugar). Pentuja oli ilmoitettu mukavasti yht. 6 kpl. Uroksissa voiton korjasi Dave ja lopulta voitti koko rodun, Hippu-sisko sijoittui luokassaan toiseksi saaden kp:n. Päivä päättyi vielä huikean hienosti, kun Dave sijoittui ryhmäkilpailuissa upeasti 8-ryhmän pennuista toiseksi!

Järvenpää Dave

26.5.2016

Kiireisen kevään kuulumisia

Kevät on kulunut taas kaikenlaisen kiireen merkeissä, monenlaista uutisoitavaa taas olisi, kasvatinomistajatkin ovat ahkeroineet tahoillaan jne.

Toukokuun alussa oli meidän oma terveystarkkipäivä Helsingissä Mevetissä, kuvattavana kävi 6 c-pentueen jäsentä. Hilla kävi sitten tällä viikolla Porissa kuvissa, ja sekin tulos on jo selvä. Danan tulos vielä tuosta aiemmasta erästä uupuu, mutta tähän mennessä kaikilla tuloksen jo saaneilla on A/A lonkat, hyvältä Danankin lonkat näyttivät ja priimana lähtivät joten jännitellään vielä olisiko koko pentue sitten lonkkien osalta parasta A-luokkaa. Myös silmät on nyt kaikilta tutkittu, ja muutamalla olleita pieniä ylimääräisiä ripsiä lukuunottamatta ei niissäkään huomauttamista.

Tänäkin keväänä saatiin luonnekuvattua pari kasvattia, kun Bosse (Dirlian Anchors Aweigh) ja Nuppu (Dirlian Blooming Magnolia) osallistuivat Springerspaneilit ry:n järjestämään MH luonnekuvaukseen Hausjärvellä. Kummatkin saivat kuvauksen suoritettua loppuun asti. Olen yhtä lukuunottamatta nähnyt kaikkien (kuvattujen, onkos niitä 8 kpl) kasvattieni (+ omien narttujeni tietenkin) luonnekuvaukset, ja täytyy sanoa, että kyllä sieltä aina yhtäläisyyksiä vanhempiin erottaa. Bosselle on odotettavissa jälkikasvua alkukesästä Kennel Donioliin, ehkäpä joskus pääsee näkemään mahd. yhtäläisyyksiä senkin pennuissa.

Jopa koerintamalta on kevätkuulumisia. Osallistuimme Kukka-muorin (C.I.B C.I.E FI&EE&LT MVA Eastfarm's Magnolia) kanssa mejä-kokeeseen Keimolassa lämpimänä toukokuisena iltana. Kukka pyöritteli narun toista päätä laajalti ja urakalla ensimmäisellä ja toisella osiolla, tuloksena 3 hukkaa ja tulos 0. Maasto oli todella riistarikas, hirven ja peuranjälkiä, joten kokeen kaikkien kolmen kokoemattoman koiran kohtaloksi koituivat nuo liian runsaat hajut ja tulokset olivat identtiset.
Parempi tuuri oli Codylla (Dirlian Cambridge Blue), joka hienosti suoritti taipumuskokeen hyväksytysti Vierumäellä reilun vuoden ikäisenä.

Näyttelytuloksiakin on toki kertynyt monenmoisia, ne(kin) löytyvät tuloksia-osiosta.

20.3.2016

Uusi C.I.B

Lauantaina saatiin "sukuun" uusi kansainvälinen muotovalio. C.I.B, kun Dara alias FI MVA Dirlian Umbrella Girl osallstui Riikan kv-näyttelyyn tuloksin ERI1 SA PN1 SERT CACIB VSP. Näin ollen Dara siis metsästi Latviasta sekä C.I.B että LV MVA tittelit, tuomarina unkarilainen Vilmos Kardos. Sunnuntaina suhdanteet muuttuivat ja päivän tuomarin Alberto Cuccillaton mielestä Daran turkki ei sitten enää ollutkaan tarpeeksi hyvässä kunnossa ja tulos oli pelkkä ERI. Hieno reissu kuitenkin Daralla ja Ullalla, tavoitteet ja toiveet toteuttuivat, joten suuresti onnea saavutuksesta Daralle ja kotijoukoille!

14.3.2016

Matkalla Liettuassa

Matkailu on mukavaa, varsinkin hyvässä seurassa, joten joskus on matkoille päästävä. Ns. normaali ihminen valitsee tosin jonkun kivan etelänmatkan tai lumiloman Lapissa, koiraihminen tekee kaikkea kummallista ja matkustaa yli 10 tuntia suuntaansa maitse ja vesitse päästäkseen viettämään lähes koko "rentouttavan viikonlopun" täyteenahdetussa hallissa jossa kohokohtana on n. 5 min juoksu kehässä kumpanakin päivänä. Tätäkin hullunkurisuutta tuli tälläkin matkalla matkakumppaneiden kanssa pariin otteeseen pohdittua!

Mutta Liettuaan ja Vilnaan yli Suomenlahden ja poikki Balttian kävi tällä kertaa tiemme, minulla matkassa Santeri (D. Uncommon Spice) sekä tyttärensä Nuppu (D. Blooming Magnolia, matkaseurana pilkkunaamoilla pyreneittenmastiffeja ja kleinspitzejä. Lisämausteena hiukan lukuja. 4 ihmistä, 8 koiraa, joista 3 kpl juoksuisia narttuja ja 3 kpl uroksia! Matka meni mukavasti ja hotellikin oli melkein liian hyvää tasoa johon olemme pyrkineet ja tottuneet ja em. koirien sukupuoli-jne jakaumasta huolimatta säilyi rauha maassa, toki se vaati hiukan erityisjärjestelyjä. Molempina päivinä kävimme siis näyttelyissä, menestys oli mukava, Nupulle saatiin sert, cacib ja LTV-16 titteli lauantaina, Santerin päivä oli sunnuntaina jolloin saatiin C.I.E tittelistä puuttuva tulos. Tarkemmat tulokset tuloksia osiossa. Ulkoillakin ehdittiin, tällä kertaa päästiin sentään joen yli vanhan kaupungin puolelle jossa oli upeat markkinat ja kojuja kadulla silmänkantamattomiin, hotellilta oli ihan säälliset ulkoilumaastot, "lokki-ladyksi" ristimääni patsasta (taitaa olla virallisesti ensimmäiset pääskyset tms) kukkulalla taidemuseon edessä tuli Santerin ja Nupun kanssa käytyä katsomassa ainakin 2 kertaa päivässä. Shoppaillakin ehdittiin, tuntuu niin rääpälekokoisilta nämä meidän itikset ja jumbot Vilnan ostoshelvettien rinnalla aina, olis niissä voinut hetken pidempäänkin taas viettää, mutta ehkä parempi näin :D .

Mutta ihan pähkähullu reissu oli taas, ja vahvemmat vatsalihakset olivat kovasti kaivatut kaiken nauramisen takia. Kiitos siis matkaseuralle, kämppis-Minnille joka on ns. samanhenkinen ystävä jo 40v. ajalta, Helille joka tällä kertaa onneksi pääsi näyttelyihin asti (vaikkei päässytkään tiedät kyllä mihin ;) ) ja Juhalle joka veivasi taas maantielaivaa ketterästi läpi maitten ja mantujen. Samoin kuuluu kiitos koirahoitajille! Kerttu tuntui viettävän oikein leppoisasti ja lellittynä lomaa Santerin kotona Lintuvaarassa ja Hipulla ja Kukalla taisi olla mukava aktiiviloma Sipoossa. (Tuliks tästä nyt pituudessaan vähän kuin Oscar-kekkereiden kiitospuhe?)

Vilnasaa Vilnassa

 

25.1.2016

Pentuaitaus hiljenee

D-pennuista viimeisellekin löytyi ikioma koti viikonloppuna, joten pentuaitauksessa hiljenee tältä erää. "Dale" muuttaa omaan kotiinsa Porvooseen ensi viikonloppuna, jonka jälkeen meillä alkaakin totuttelu normaaliarkeen uuden laumanjäsenemme Hippu-neidin kanssa. Eiköhän se hyvin mene, Hippu on jo löytänyt jonkinlaisen henkisen yhteyden Kukka-mummiinsa ja kaksikko vetääkin välillä pihalla omissa leikeissään velipojan yrittäessä pysyä homman jujussa ja vauhdissa mukana.

18.1.2016

Alkuvuoden kuulumisia

Meillä alkaa jo olla varsin hiljaista "pentuelämän" osalta, kotona on enää ikioma Hippumme ja vielä omaa kotiaan etsiskelevä Dale-veli. Kaksikko on varsinkin hauska erottomaton parivaljakko, vauhtia piisaa kiitettävästi ulkona ja sisällä. Duo viettää jonkin verran aikaa jo pentuvankilan ulkopuolella, ulkoilu on pennuista äärettömän mieleistä vaikkei niitä pakkasessa kauaa tietenkään voi pitää, ja välillä sitten temmelletään huoneissa ja laitetaan järjestystä uuteen uskoon. Mummikoirat yrittävät parhaansa mukaan väistellä. Puppekameraa pidän päällä yhä satunnaisesti iltaisin, ehkä sieltä vielä joku hurjaa kaksikkoa haluaa bongailla. Kotia vailla olevasta Dalesta löytyy kuvia pentueet-sivultamme.

Surullisia uutisia

Tammikuu on tuonut tullessaan myös pari surullisempaa uutista loppuvuodelta, kun Kirstin ja Akun pennuista viimeisetkin ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen. Lämmin osanottomme Lotan ja Pinjan perheille.

In memoriam
"Lotta" Dirlian Pretty Primrose

1.3.2002-9.11.2015
In memoriam
"Pinja" Dirlian Poppy Princess

1.3.2002-27.12.2015

 

 

1.1.2016

Hyvää uutta vuotta!

Joulu meni ja vuosikin vaihtui, pentujen kanssa touhutessa, joten päivitykset ja pelkästään hyvän joulun ja uuden vuoden toivotuksetkin jäivät tekemättä, yhden ainutta joulukorttiakaan tm. ei tänä vuonna ehditty lähettää, mutta kiitos kaikille meille ihania jouluterveyhdyksiä lähettäneille. Ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan, oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille kasvatinomistajille ja ystäville!

Pennut muuttavat

Aika kuluu sukkelaan, ja joulun jälkeen oli aika D-pentujen alkaa muuttaa omiin koteihinsa uusia jännittäviä asioita opettelemaan. Reippaita pieniä muuttajia pojat ovat olleetkin, automatkat ovat menneet rennosti, ja kotona on pian otettu uudet nurkat haltuun. Puolet porukasta on jo muuttanut, ja kahdelle pojista vielä etsitään omaa kotia. Neitipentunen sitten teki sen minkä pelättävissä oli, ja "päätti" jäädä kotiin mummikoirien seuraksi. Niinpä meillä on nyt uusi perheenjäsen, joka tunnetaan nimellä Hippu.

 

^ Sivun alkuun