In English
<- Takaisin

Uutisia 2017

24.12.2017

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018

toivottaa Kennel Dirlianin väki

 

20.12.2017

Pentuja tulossa :)

Nuppu kävi ultrassa ja meille on todellakin pentuja syntymässä tammikuussa. Lisää pentuja-sivultamme.

Viimeinenkin D-pentuelainen lonkkatutkittu

D-pentueesta viimesenä Dany, Dirlian Danny Blind kävi terveystutkimuksissa, Danyn lonkat olivat A/A ja silmät ok.

Reissussa Liettuassa

Matkailimme näyttelyvuoden päätteeksi vielä Vilnan KV-näyttelyihin, mukanani kaverukset Cody&Hippu, D. Cambridge Blue & D. Double Sugar. Polvivaivaisesta klenkkailevasta kasvattajasta huolimatta matka meni taas mukavasti vanhastaan tutussa ja hulvattomassa seurassa. Lauantain näyttelyssä potin korjasi Cody ollen ROP, Hippu oli VSP, kummallekin SERT ja CACIB, mikä tarkoitti vielä LT MVA arvoa lisää Codyn titteliriviin. Sunnuntaina Cody sijoittui toiseksi paras uros luokassa, Hippu-neidin korjatessa nimiinsä rodun parhaan ja jälleen sertin ja cacibin. Oikein hieno ja mukava reissu siis.

13.11.2017

Pentuja toivotaan

Viimeisin pentue, Hippu ja kaikki 7 veljeä ehtivät jo täyttää kaksi vuotta marraskuun alussa, niin äkkiä se aika vierähtää! Nyt on kuitenkin toivottavasti seuraavan pentueen aika, sillä kävimme sunnuntaina vaiheikkaalla (ei koirista johtuva tämä vaiheikkuus, vaan vanhasta kesken matkan kuolleesta autostani johtuen) astutusmatkalla Paimiossa. Viis muista murheista kunhan koira-asiat menevät nappiin, ja niin taas tällä kertaa näytti astutuksen suhteen. Ymmärtääkseni paremmin ko. tapaaminen ei olisi enää voinut mennä, joten nyt sitten pidetään sormet ristissä että ultrassa tällä kertaa näkyisi pieniä dirliaaneja. Isäkandidaattikin meni aivan viime metreillä vaihtoon, kun uudestaan yrittää aikomastani ilmeni sellaisia seikkoja, ettei sitä sen omistajan eikä tietenkään minunkaan mielestä ollut viisasta tällä kertaa enää käyttää. Näin ollen emme vierailleetkaan naapuripitäjässä vaan lähdimme vähän kauemmas ja Bullen seilasiAhvenanmaalta tapaamaan Nuppua mantereelle.

Suru-uutisia

In memoriam
"Kamu" Dirlian Samwise Gamgee
19.11.2005 - marrask. 2017
Lämmin osanottomme Eklundin perheelle

In memoriam
"Mikki" C.I.B FI&EE MVA Dirlian Quack Quack
28.4.2003-3.11.2017
Niin monta ihanaa muistoa Mikki-papapasta, W-pentueemme isästä ja sitä kautta sukua monelle muullekin Dirlian-koiralle. Niin monet kerrat Mikin kanssa yhdessä reissasimme maailmalla. Lämmin osanottomme Mikki-Muhnustin huoltojoukoille, Hannalle ja Annukalle

 

31.8.2017

Kesäkiireissä

Alkaa olla kesä kohta loppumetreillään, eletään kuitenkin toivossa että syyskuu vielä antaisi kauniita kesäisiä päiviä iloksemme. Kesän kiireistä johtuen päivityksetkin laahaavat taas kovasti perässä, mutta nyt on sentään "tärkeimmät", uutiset, tulokset ja pentuesuunnitelmat saatu ajan tasalle. Ehkä pimeinä talvi iltoina olisi vihdoin aikaa laittaa puuttuvat kasvattien sivutkin jälleen takaisin nettiin. Aina voi unelmoida ainakin!

Reissussa merten takana

Koska Nupulle ei nyt sitten kaavailtuja kesäpentuja syntynytkään, onnistui Tanja houkuttelemaan minut seurakseen näyttelymatkalle Tanskaan. Niinpä sitten tosrtai-iltana hyppäsimme Hipun kanssa Tanjan ja Codyn seuraksi bussimatkalle kohti Bornholmin saarta. Olin hiukan pelännyt noin pitkää bussimatkaa, koska edellisestä bussilla tehdystä vastaavasta koiranäyttelymatkasta on aikaa.... useita kymmeniä vuosia (oi aikoja nuoruuden!), mutta hyvinhän se meni. Yötä vasten matkailimme laivalla Turusta Tukholmaan, seuraava päivä oli varattu matkaamiseen kohti eteläistä Ruotsia ja Ystadia, josta vielä oli reilun tunnin matka katamaraanilla kohti Bornholmia ja Rønnea, ja sieltä vielä puolen tunnin siirtymä majapaikkaamme Sandvigissa. Bornholmin laiva oli jo saapuessaan myöhässä, joten olimme majapaikassamme joskus ilta-yhdentoista jälkeen. Onneksi koiria ei tarvinnut yöllä juurikaan siistiä, onnistutttiin säilymään suurinpiirtein kuivaturkkisena koko matka kotoa asti.
Aamulla herätys koitti viiden jälkeen, jotta ehditään kuljetella koko päivän reissanneet ja siten paljon häkkielämää viettäneet koirat kunnon aamulenkille. Aamiaisen jälkeen pakkautui koko retkikunta jälleen bussiin ja matkailtiin Rønneen näyttelypaikalle, jossa majoituimme muiden 8-ryhmän matkalaisten kanssa samaan telttaan kehiemme läheisyyteen, ja tosi kiva telttaseurapiiri se olikin, kiitos vielä tätäkin kautta kaikille jos satutte tänne eksyilemään höpötyksiäni lukemaan! Meidän walesinspringerin omistajien ei tarvinnut kumpanakaan päivänä pakollista kauempaa odottaa, koska wss:t olivat kumpanakin päivänä ensimmäisenä kehässään, joka sekin pysyi samana, ei tarvinnut uusia sijainteja opetella. Kumpanakin päivänä kehässä olivat samat 8 koiraa, hiukan eri järjestyksessä vain, koska aakkosjärjestys ei ole maan tapa. Sunnuntaina koko potin eli rotunsa parhaan korjasi suureksi iloksemme Cody, saaden cacibin ja sertin, jonka johdosta se sai lisättyä Tanskan muotovalion arvon titteliriviinsä. Narttuja oli paikalla 4 kpl, joista lauantaina sai SA:n ainoastaan veteraani, muiden ollessa ERI ja EH-arvoisia tuomari Hans van der Bergin mielestä. Hippu sijoittui ERI:llä nuorten luokassa 2.:ksi. Loppupäivä kuluikin sitten näyttelypaikalla kuljeksiessa, Cody pyörähti vielä ryhmäkehässä ja esiintyikin pitkästä päivästä huolimatta todella hienosti, reippaasti ja ryhdikkäästi, tässä kuulemma edesauttoi edellä juosseen tollerinomistajan vinkulelu, joka Codysta oli mielettömän ihana, mutta tolleriin se ei vaikuttanut toivotusti :D. Näyttelystä palailtiin taas Sandvigiin, jossa teimme pitkän iltalenkin, ruuan etsimisestä johtuen siitä tuli odotettua pidempikin, mutta henkiin jäätiin ja yöllä uni maistui. Niin hyvin, etten ainakaan minä herännyt yöllä lähellä olleen musiikkifestivaalin päätösilotulituksen ääniin...
Aamulla matkailtiin taas kohti Rønnea ja kehä alkoi taaseen heti yhdeksältä. Tällä kertaa ruotsalaistuomarin Liz-Beth C Liljeqvistin mielestä edellisen päivän valioluokan 3.:s oli uroksista paras, Codyn saadessa valioluokassa ERI2. Tällä kertaa nuorten luokan nartut saivat molemmat SA:n, ja loppupeleissä luokan voittaja ruotsalainen narttu keräsi päivän potin, veteraani sijoittui nartuissa toiseksi, ja Hippu kolmanneksi saaden vara-CACIBIN. Jälleen kuluteltiin aikaa näyttelypaikalla, kunnes illalla pakkaannuttiin taas kerran bussiin ja siitä laivaan ja matka kohti kotia alkoi. Yötä myöten ajeltiin puolen Ruotsin halki Tukholmaan, josta sitten tulimme päivälaivalla Turkuun. Bussissa ihan hyvin nukkumisesta huolimatta pulet laivamatkasta meni nukkuessa, niin se matkailu rasittaa. Turusta koitti vielä viimeinen etappi kotia kohti, jossa olimme joskus vähän ennen puoltayötä. Pitkä reissu mutta tulipahan tehtyä :)
Mummikoirat viettivät pitkää lomaa hoitopaikoissaan, joissa kumpikin tuntui viihtyneet, oikein paljon kiitoksia vielä mummeleiden kaitsijoille!

Alla muutama matkakuva, Hipun näyttelyssä otetuista kuvista kiitos kuuluu Sirpa Kärkkäälle.Hippu kehässä lauantaina Hippu lauantaina DK MVA Sandvig Aamu SandvigissaIltakävelyllä Sandvigissä Voihan tota kehää vähän katsoa Viking Gracella paluumatkalla

 

Suru-uutinen

In memoriam
"Venla" Dirlian Vanilla Twist
15.9.2011 - 11.8.2017

Lämmin osanottomme Päiville, ihana pilkkupää Venla nukkui pois aivan liian aikaisin...

13.8.2017

Sisko ja sen veli MEJÄilemässä

Kaksi tämän viikon iltaa kului MEJÄ-kokeen merkeissä Keimolan maastoissa. Kokeeseen oli alunperin ilmoitettu Ransu alias Dirlian Delta Red, mutta kun kuulin peruutuspaikasta, ilmoitin samantien miettimättä myös Hippu-siskon ( D- Double Sugar) mukaan. Niinpä keskiviikko ilta vietettiin jäljenteossa, ja torstaina päästiin tositoimiin.
Ransuhan on MEJÄssä jo kokenut konkari, tämä oli sen 4. koe tänä kesänä, ja koska se jäljesti nyt hienosti ensimmäisen ykkösensä, on sillä avo-lk:sta kerättynä koko värisuora nollasta ykköseen, aikamoinen pokerinpelaaja tuo ihana Ransusemme siis. Sisko puolestaan on jäljellä vielä hyvin kokematon, sille on aiemmin tehty yksi lyhyehkö harkkajälki. Niinpä tämä täyspitkä jälki olikin sile vielä vähän liian pitkä, viimeisellä osuudella sen täytyi pitää useampia huili- ja heinänsyöntitaukoja. Mutta hyvin sitkeä eikä ollenkaan toivoton tapaus se on. 2 ekaa hukkaa se teki sorkkapoluille pysyen muuten kokoajan jäljen päällä tai sen tuntumassa palaten tarkistuksiltaan takaisin jatkamaan. Väsymyksestäköhän osittain johtuu, että se mutama metri ennen kaatoa ajautui jäljen sivulle ja palasi jäljentekijän jäljelle kaadon ohitettuaan. Eli kolmonenkin oli kai aika lähellä, mutta nollakaan ei oikeastaan harmita, koska Hippunen oli niin hirveän sitkeä sissi väsymyksestään huolimatta. On siis aihetta jatkaa treenaamista syksyn mittaan.

13.7.2017

Huikea viikonloppu

Emme tänäkään vuonna päässeet lomailemaan Pärnun kauniiseen kaupunkiinkahden kv-näyttelyn merkeissä, mutta "tiimimme" siellä, sisarukset Misty (D. Charlotte Russe) & Cody (D. Cambridge Blue) omistajineen hoiti edustuspuolen uskomattoman upeasti. Lauantaina rotunsa parhaaksi valittiin Cody, Misty-siskon ollessa VSP. Kummallekin lankesi SERT ja CACIB, mikä tiesi Codylle titteliin lisää EE MVA-arvon, Mistylle niitä tuli (ainakin) kaksin kappalein, FI&EE MVA. LT MVA_täytyy vielä selvitellä. Cody jatkoi vielä ryhmäkehään, jossa sijoittui hienosti kolmanneksi!
Seuraavana päivänä oli toisen näyttelyn aika, Cody oli jälleen rotunsa paras, Mistyn sijoitus PN2. Jälleen Cody jatkoi Verna hihnan toisessa päässä ryhmäkilpailuihin, ja voi kuinka upeaa, voittaen koko 8-ryhmän! Jokohan tässä vaiheessa omistaja Tanjalta tirahti muutama onnen kyynel, vaiko vasta sitten, kun Cody BIS kehässä kutsuttiin 3-pallille... Kasvattaja itse oli melkein reaaliajassa tässä riemussa mukana, tosin Hippu-neidin kanssa Hauholla taippareissa (joista sitten ei juuri jäänyt jälkipolville kerrottavaa...) ja kotimatka sieltä sujui tuloksesta huolimatta aikalailla leijuen, mielenkiinnolla tässä odottaen oliko se Keragrillin kameratolpan kohdalla tapahtunut välähdys salama vaiko vain auringon heijastuma... Mutta siitä viis, vielä kerran mielettömästi onnea koko Pärnun tiimille, Codylle, Mistylle, Tanjalle ja Vernalle, upeasti meni!
Viikonlopun hienoihin saavutuksiin täytyy vielä tilastoida tarkkanenäisen Ransun (D. Delta Red) AVO2 tulos Elimäen MEJÄ-kokeessa.

Ohessa kuvasatoa sunnuntailta Pärnusta, Kuvat © Siim Kaunas


RYP-1 Tää olikin mun BIS-kehässä BIS-3 BIS-koirat ja tuomarit

 

8.6.2017

Juhlahumua ja kesänviettoa

Sunnuntaina sitten viimein juhlittiin, Kennel Dirlianin 20v- juhlavuotta, ihanassa auringonpaisteisessa mutta koirien kannalta kuitenkin sopivan lämpimässä ei-helteisessä säässä. Paikalla oli kokoelma eri ikäisiä Dirlianeja, porukan vanhinpana Viivi S-pentueesta ja nuorinta polvea edusti Rudi viimeisimmästä pentueesta. Valitettavasti Hippu-sisko-raukka joutui karanteeniin juhlien ajaksi juoksunsa takia, mikä vahinko, Hippu kun niin nauttii vieraista ja olisi taatusti kaikki myötämieliset vierailijat leikittänyt perin pohjin. Mutta vauhtia kyllä riitti ihan ilman Hippuakin. Kaiken lomassa kamppailtiin pari äärettömän epäreilua ja epämääräisin säännöin käytyä kisaa, joissa lähestulkoon kaikki keinot olivat sallittuja. Ahmatti-kisan voiton vei suvereenisti ja enemmän kuin oikeutetusti Dana, luoksetulon sprinttikisassa voiton korjasi Olmo ja muille mitaleille sijoittuivat muut alle 10s. ajan alittaneet, nopein istumaanmenijä oli Viivi-neiti, joka iän ja kokemuksen tuomalla varmuudella korjasi haltuunsa palkintojen koko värisuoran.
Oli ihanat juhlat, kiitos kaikille mukana olijoille! Tällä kertaa valmistujaisviikonloppu rajoitti joidenkin osallistumista, laitetaan korvan taakse jos viiden vuoden kuluttua vielä ollaan hengissä, koiria kasvatellaan ja jaksellaan, eli jos on aihetta juhlia neljännesvuosisataa.

Tulisikohan kesä vihdoin viimein, sillä lailla kunnolla eikä vain päiväksi kerrallaan! (Ollaan kyllä oikein kiitollisia tilatusta ja toiveet täyttäneestä juhlapäivän säästä). Me lomailemme vähän tipoittain tänä vuonna, pätkä siellä, toinen täällä, olin pätkinyt lomaani mahd. pentueen hoidon järkkäilemiseksi, mutta kun pentuja nyt ei tullutkaan, ollaan täällä "jouten", ja mielellään vastaanotetaan vieraita, Hippu kaipaa leikkiseuraa järkyttävän epäoikeudenmukaisuuden tapahduttua juhlapäivänä jne. Wilda täällä jo onkin kyläilemässä huomiseen, ja oli aikaa yrittää ottaa potrettia kolmen sukupolven naisista. Ei aina niin helppoa, varsinkin kun kolmikosta vanhin joko häipyy päättäväisesti pulujahtiin tai poseeraisi mieluiten katollaan!


Hulinaa Kukka & Santeri Ahmatit Liukkaimmat luoksetulijat Nopeimmat istujat Kukka, Hippu & Wilda

 

23.5.2017

Kennel Dirlian 20v.

Tervetuloa syntymäpäiväkahville kaikki entiset ja nykyiset kasvatinomistajat 4.6.2017 klo 15-18 tänne meille, tarjolla kahvin lisäksi pientä purtavaa, samanhenkistä seuraa, rapsutuksen kipeitä luppakorvia, vauhtia ja vaarallisia tilanteita jne jne. Tervetuloa toisten kanssa toimeen tulevat, ei-juoksuiset nartut sekä muut sosiaaliset otukset :D . Mukaan säänmukainen varustus, poutaa on toivottu ja tilattu, mutta aina ei tilaukset suju toivotusti, onneksi koiraihmiset ovat yleensä säänkestävää porukkaa.

17.5.2017

Epävarmuus jatkuu

Vielä ei tiedetä tuleeko meille kesällä pentuja vaiko ei, luultavasti viikon päästä olemme viisaampia. Ks pentueet-sivu.

Ransu nenähommissa

Ransu alias Dirlian Delta Red osallistui ensimmäiseen MEJÄ-kokeeseensa Keimolassa tiistaina. Vaiherikas jälki riistarikkaassa maastossa tuotti Ransulle tulokseksi AVO3 tuloksen. Voidaan siis todeta, että etsijäkoiraharkoissa käyvä Ransu osaa käyttää nenäänsä paitsi kadonneiden koirien, , myöskin haavoittuneiden hirvieläinten etsimiseen. Onnittelut tuloksesta Krisselle ja Ransulle!

D-pentue lonkkakuvissa

Yhtä vaille koko D-pentue käväisi lonkka- ja silmätutkimuksissa huhtikuussa. Lonkkatulokset olivat hyvät, eikä silmistäkään löydetty Rudin ja Bobbyn ylim. ripsiä kummempaa. Toivottavasti Danykin saadaan vielä tutkittua.

Dirlian Double Ace A/A
Dirlian Dream World A/A
Dirlian Dutch Sunrise A/A
Dirlian Don Orange A/A
Dirlian Delta Red B/B
Dirlian Double Sugar B/B
Dirlian Dark Star C/B

21.4.2017

Pentue uutisia

Nuppu kävi treeffailemassa Vodea pääsiäispyhien jälkeen pariin otteeseen onnistuneissa merkeissä, joten meille on toivottavasti pikkuisia Dirlianilaisia luvassa juhannuksen alla. 4 viikon kuluttua päästään ultraan ja nähdään tuottivatko treffit tulosta, siihen asti jännäillään. Tulevasta pentueesta tarkemmin pentueet-sivulla.

28.3.2017

Kesäkuussa juhlitaan

Kesäkuun 1. päivänä tulee kuluneeksi 20v. ensimmäisen Dirlian-pentueen syntymästä, joten on aika juhlia kuluneita vuosia ja kaikkia 15 pentuetta, nro 16 ei ihan vielä ehdi syntyä koska Nuppu odotuttaa edelleen juoksuansa, mutta hyvä näin, ehditään juhlia nämä pyöreitten vuosien kekkerit alta pois! 10v. juhlat Espoossa olivat ikimuistoiset, mutta tällä kertaa juhlimme täällä meillä kahvittelun, muisteluiden jne merkeissä sunnuntaina 4.6, ilmoittelen tarkempaa kellonaikaa jne sitten lähempänä kesäkuuta. Entiset ja nykyiset kasvatinomistajat, lämpimästi tervetuloa koiran kanssa tai ilman, pienenä poikkeuksena juoksuiset tyttökoirat jne "ei laumaan sopivat" :) . Merkitkäähän päivä jo kalenteriin...

 

26.2.2017

Uusi muotovalio

Cody alias EE JMVA Dirlian Cambridge Blue matkaili kauas Valkovenäjälle, osallistuakseen viikonlopun kahteen kv-näyttelyyn. Cody saavutti kumpanakin päivänä sertin, joten tuliaisina kotiin tuli paitsi BY MVA titteli myös FI MVA jota voi nyt anoa vaikkei Cody olekaan vielä ehtinyt kotimaan näyttelyissä avoimeen luokkaan osallistumaan kuluneella viikolla vasta 2 vuotta täytettyään. Oikein paljon onnea Codylle, Tanjalle ja Ollille sekä kiitos myös asiaan handlerina myötävaikuttaneelle Vernalle!

Suru-uutinen

In memoriam
"Ronja", Dirlian Quitessence

28.4.2003 - 30.1.2017

Lämmin osanottomme Ahon perheelle.

7.2.2017

Surullisia uutisia

In memoriam
"Senni", Dirlian Seventh Heaven

19.11.2005-6.2.2017

Iloinen pusutyttö Senni eli elämänsä Suomalaisen perheen rakastettuna lemmikkinä. Lämmin osanottomme surussa.

 

Pentuesuunnitelmia

Meillä on pentue suunniteilla alkukesäksi 2017. Lisätietoja Pentueet-osiossa.

 

 

^ Sivun alkuun